12mR: Stort mesterskabs-stævne til Skagen

EM kommer til Skagen. For første gang nogensinde danner Skagen rammen om EM i 12 mR sejlads. Det traditionsrige mesterskab vil finde sted den 23. – 25. august i farvandet ud for Skagen og Marstrand.

Det bliver nogle helt særlige dage, når 15 12mR både skal dyste om Europamesterskabet. Det er Kongelig Dansk Yachtklub og Marselisborg Sejlklub, der står for afviklingen af sejladserne og kåringen af den næste EM vinder.

'Vi glæder os til at være værter for Europamesterskabet næste sommer. Skagen er jo den perfekte ramme til sådan et stævne. Og sejlerne og deres familier skal være så hjerteligt velkomne i vores kommune,' siger Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen.

Der er omkring 30 12 mR både tilbage i verden i dag. Der bliver derfor en enestående mulighed for at opleve 15 af disse særlige skibe til sommer i Skagen. Publikum kan glæde sig til at opleve det gude-smukke syn af disse både, i de stemningsfulde rammer i Skagens havn. Den gamle auktionshal bliver centrum for arrangementet, og bådene vil ligge i bassinet bag de ikoniske fiskepakhuse allerede fra den 19. august. Her vil det være muligt for publikum at opleve de 15 smukke både helt tæt på.

Skagen er kendt for de gode sejlmæssige forhold. Selv om det efterhånden er over 10 år siden, så har byen i mange år været lokation for en række kapsejladser – blandt andet Skawrace (Norsk 'stopover', red.), Farr40 og Dragon Gold Cup.

'Baggrunden for at vælge Skagen er, at mange sejlere, herunder mig selv, igennem mange år har deltaget i Skawrace, ved Farr 40 sejladser og sidst ved Dragon Gold Cup i 2009. Erfaringerne fra alle disse arrangementer har været gode, og Skagen er derfor blevet et eftertragtet sted at sejle. Både på grund af de sejladsmæssige forhold, men også på grund af den stemning og ånd, som hersker i byen,' udtaler Philipp Skafte- Holm, Skipper på Wings.

Der knytter sig særlige traditioner til 12mR klassen. Konstruktionen er underlagt specifikke regler, som går helt tilbage til 1907. Det er det danske skib Wings, der bærer EM-trofæet, og naturligvis er skibet med igen til sommer, hvor det vil prøve at forsvare sin titel.

Hos Turisthus Nord er der stor begejstring for arrangementet:

'Vi har længe haft en ambition om at løfte Skagen Havn op i en anden liga, når det kommer til sejlsportsevents, og derfor glæder det mig overordentligt, at vi sammen med 12 mR gruppen Wings har kunnet sikre EM i 2019. Skagen har sat et imponerende arrangement op, og jeg ser personligt meget frem til at opleve de smukke klassiske både til sommer,' udtaler Skagens Turistdirektør René Zeeberg.

4

Wings og 14 andre skibe er med i august 2019, når EM i 12 mR sejlads afvikles i farvandet ved Skagen.



Seneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion






Sailing World News