Danske A Cat-sejlere i stjernevrimmel

Det bliver et stjernespækket VM for A-Cat i år. Flere AC-stjerner og verdensmestre mødes i Australien.

Der er nu kun tre uger til VM i A-Cat, der i år sejles i Hervey Bay, Queensland, Australien. Fra Danmark deltager Morten Kohlenberg og Tom Bøjland.

Mere end 100 både fra 14 nationer er indtil videre på startlisten til VM for A-Cat. En imponerende række af sejlsportens Ronaldoer, Messier osv. er på listen – blandt andet Glenn Ashby, Peter Burling og Blair Tuke, der udover at de er regerende America’s Cup vindere også har en god håndfuld olympiske medaljer af nyere dato liggende hjemme i skuffen. Dertil kommer en af verdens bedste kvindelige sejlere Carolijn Brouwer.

Den dobbelte verdensmester i A-Cat og F18, Mischa Heemskerk, Den regerende A-Cat verdensmester Steve Brewin samt Darren Bundock og Scott Anderson, der ligeledes har lidt olympisk metal liggende i skuffen, stiller op til VM.

Udover dette trækker A-klassen også topsejlere fra andre klasser til – eksempelvis den regerende verdensmester i Contender – og nej det er ikke Søren Dulong Andreasen i år, men Mark Bulka fra Australien.

Fra Danmark deltager Morten Kohlenberg og Tom Bøjland.
– Vi har ingen olympiske medaljer i skuffen, men målet er jo naturligvis at nå så langt op på listen som muligt, men der ER forskel på os der betaler og dem der bliver betalt for at sejle :-) - men superfedt at få mulighed for at "spille på samme bane som Messi og Ronaldo, siger Tom Bøjland.

VM for A-Cat sejles fra d.11. -24. november 2018 i Hervey Bay, Queensland, Australien. Du kan følge med her.Hervey Bay, Queensland, Australien. Du kan følge med her.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"