Sejlerne i Silverrudder presses af lavtryk og koldfront

 'Det ser ikke godt ud, og det giver nogle udfordringer', udtaler Ole Ingemann Nielsen til Bådmagasinet.

Fredag starter årets Silverrudder fra Svendborg, og der er traditionen tro udsolgt med over 400 deltagere som skal sejle Singlehand rundt om Fyn - langt de fleste fra udlandet ( Tyskland, red.). Nu svirrer rygtebørsen og spørgsmålene på sejladsens Facebook side. Vil starten blive udsat, eller kan sejlerne risikere en aflysning, hvilken beslutning træffer stævneledelsen?

Vel overvejet
Havneteamet og sejladsens sikkerhedsteam holder faktisk af samme årsag et møde i aften kl. 21.15 hvor hele situationen vil blive drøftet. Det handler om at vi er så godt forberedt som muligt, og beslutningen om hvad vi gør skal være velovervejet, fortsætter Ole Ingemann.

Sidste år fik man indført i sejladsbestemmelserne at starten godt kan blive udskudt, en ændring som kan vise sig at være guld værd her året efter, men hvad det hele ender med, vil sejlerne få oplyst på skippermødet torsdag aften i Svendborg.

Kuling fredag
En kuling skal passere Fyn i løbet af kommende weekend, og lige nu, her onsdag eftermiddag, ser den ud til at ramme området fredag eftermiddag/tidlig aften.

Det er jo altid skippers eget valg at sejle, men stævneledelsen har også et vist ansvar, om ikke andet så rent moralsk for, hvilke forhold de vælger at starte sejladsen under.

Singlehand kræver øget fokus på sikkerhed, så alle er på ekstra vagt om hvad der skal sker med de lavtryk som nærmer sig, de næste 24 timer.Seneste nyheder
Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Kort Nyt

Seneste generation batteriladere: Hvad kan de?

Kort Nyt

Leder BÅD 563: Det MÅ være tid til at åbne

Branchenyt

Garmin på rette vej efter ransomware-angreb

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker