Wayfarer JM: Favorit løb med sejren

Weekenden bød på meget varierende forhold. Lørdag startede med frisk vind fra syd ca. 10-12 m/s, men inden startproceduren til 1. start øgede vinden til ca. 14 m/s med pust op til 17 m/s og med meget store bølger – lidt for friske forhold til en wayfarer, så feltet blev sammen med contender-jollerne, der sejlede på samme bane sendt i havn – en helt rigtig beslutning.

På vej ind kæntrede en wayfarer og knækkede i den forbindelse masten. Resten af lørdag gik med at vente på, at vinden skulle aftage. Det skete desværre ikke, så ingen sejladser lørdag. 

Søndag morgen var vinden stadig frisk med ca. 8-10 m/s fra syd og sydvest, men med udsigt til, at den ville aftage i løbet af dagen og dreje mere mod vest.

Det betød, at der kunne afvikles fire gode sejladser, hvor vinden langsomt, men sikkert aftog, så den sidste sejlads blev afsluttet i ca. 4 m/s og bølger, der fortsat bar præg af morgens friske vind – absolut udfordrende forhold. Et forsøg på at få gennemført femte sejlads inden tidsfristen måtte opgives, da vinden umiddelbart inden drejede 90 gr. i forbindelse med en regnbyge. 

Mogens Just og Bo Jarvig håndterede de varierende forhold bedst og vandt fortjent i sikker stil. Bedst blandt de ældre joller blev Ida Møller Nielsen og Xavier Phelipon bedste besætning.

Både dommere og baneledere skal have stor ros for nogle rigtig gode baner og ikke mindst at håndtere de svære og blæsende forhold lørdag i suveræn stil – ligesom ”landholdet” leverede suveræn service til sejlerne under hele stævnet. Det er en stor fornøjelse at sejle under sådanne forhold, og Wayfarer-klassen vender stærkt tilbage igen næste år for igen at sejle Jysk Mesterskab på Aarhus Bugten.

Resultater kan ses her (ekstern pdf)

 Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"