Kvinderne erobrer liga-miljøet

Det startede sidste år i Porto Cervo til finalen i SAILING Champions League. Derefter et kick-off på WOW – Women on Water i vinter, og det er derudover blevet til en masse forårstræning både på land og til vands. Vilje til at netværke, træne og mødes har nu skabt mange aktiviteter: ni ligahold alle med kvinder om bord, og rene kvindehold der både dyster nationalt og internationalt – og tilmed sejler mændene ud af banen!

Kvinderne bliver igen bedste Skandinaviske hold

Weekendens 8. plads for kvindebesætningen fra KDY – Kongelig Dansk Yachtklub i 1. ACT i SAILING Champions League taler for sig selv. 1. ACT. er den første ud af to kvalifikations-stævner frem mod den store finale, der sejles i starten af september. Kvindebesætningen førte stævnet efter dagens første sejladser, men med nogle straffe og ’hårde flights’ endte holdet stadig med at blive det bedste Skandinaviske hold. Placeringen giver holdet direkte adgang til finalen i St. Moritz.

Holdet beviste med deres performance også, at de ikke stopper her. Kvinderne tager igen i år de internationale mesterskaber til sig og performer! Holdet bestod af: skipper Trine Paludan og besætning: Josefine Boel Rasmussen, Helle Ørum, Tina Gramkow og Anne Sofie Munk-Hansen.

Selvom konkurrencen er hård, lavede kvinderne tre prikker. 'Der fandtes ikke lette sejre, hvilket også kan ses ved, at alle hold har skiftende placeringer og rutsjeture på resultatlisten. Det har derfor været tætte sejladser med både mulighed for comebacks – men også det modsatte. Der blev sejlet aggressivt på en god måde, dog med opfordringer undervejs til at passe bedre på bådene', lyder det fra Josefine Boel Rasmusen og co.

WOW – til tops nationalt

En af weekendens store højdespringere til 1. stævne for 2. division i Frederikshavn var WOW kvindebesætningen med rorsmand Louise Kirstine Christensen og besætning: Sara Wright, Lærke Marie Sørensen, Caroline Heerema og Pia Bay. Udover at der var tale om sejlere som tidligere ikke har været med i ligaen, var det også første gang at der var et rent fem-personers kvindehold. WOW besætningen lavede tre prikker, og kom på en meget flot 7. plads. Det lyder fra holdet, ’vi fik lige de tætte sejladser vi håbede på og den gode stemning – vi glæder os helt vildt til at være med igen’. WOW har "løbende" udskiftning hvilket betyder at WOW-netværket inviterer forskellige med til hver af de forskellige ligastævner.

Ni ligahold har kvinder med om bord

Fra Sejlsportsligaens side hilses kvindernes deltagelse i ligaformaterne selvfølgelig velkommen. Nationalt set ligger styrken klart i kombinationen mellem det sportslige og faglige, og giver en diversitet og forskellighed i hele ligakonceptet. Der var kvindelige sejlere om bord på ni af holdene fordelt på følgende hold: Sundby Sejlforening, Thurø Sejlklub, Middelfart Sejlklub, Youngsters I og II, Ho Bugt, Lynetten, Thisted og WOW til denne weekends stævne.

SAILING Champions League lancerer eget mesterskab

Det er ikke kun i Danmark, at kvinderne i ligaformatet har medvind. Allerede i denne måned sejles det første Women’s SAILING Champions League som del af Kieler Woche. Alle de – snart 20 nationer – der sejler ligaformatet, kan nominere to kvindelige besætninger. Sejlsportsligaen har nomineret og sammen med SAILING Champions League, inviteret KDY samt Hellerup Sejlklub. Hellerup Sejlklub glæder sig meget over deres kommende deltagelse, og trimmer Ida Hartvig siger, 'Vi glæder os rigtig meget. Vi har en masse erfaring fra både Sejlsportsligaen, men også fra j/70’er miljøet, så vi håber virkelig på at komme godt fra start til stævnet og være med i toppen'.

Kilde: Pressemeddelelse, SejlsportsligaenSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"