Struer sejlklub sikrer populær sejladsform i Limfjorden

Struer Sejlklub vil som noget nyt i samarbejde med ”100 mil i Fjorden” og arrangere den første langdistancesejlads under samme navn '100 mil i Fjorden' i den vestlige del af Limfjorden for single-handed og two-handed kølbåde og flerskrogsbåde.

Denne populære sejladsform er nu også nået til den nordvestlige del af landet og skal ses som et supplement til mange af de øvrige sejladser af denne slags, der popper op i disse år.

En lang række af disse sejladser har af forskellige årsager begrænsning på antal deltagere, og er hurtigt udsolgt. Mange må kikke forgæves efter muligheden for, at deltage i sejladserne – desuden er der fra Limfjorden meget langt til disse sejladser – der mangler simpelthen en sejlads i Limfjorden, hvilket Struer Sejlklub har besluttet sig for at gøre noget ved.

For at tiltrække flest mulige sejlere, vil der ikke blive stillet krav om målerbrev da sejladsen sejles uden respit / handicap. Der er således ikke tale om traditionel kapsejlads – men derimod en sejlads der også sætter samvær før, under og efter sejladsen i højsædet.

Sejladsen skal foregå med start og mål i Struer Havn den 15 – 17 juni 2018 – perioden hvor det er allermest lyst om natten – hvilket man håber vil tiltrække rigtig mange sejlere. Den vestlige del af Limfjorden er noget af det bedste sejladsområde i Danmark, som tillige giver mange naturoplevelser i forbindelse med sejlads.

100 mil i Fjorden vil komme omkring en del af de øer der ligger i den vestlige del af Limfjorden, ligesom sejlads langs kysterne naturligt vil forekomme. Især sejladsen gennem det smukke Fur-sund vil helt sikker betage mange sejlere – især om aftenen og natten.

Struer Sejlklub håber med dette initiativ, at få mange sejlere på vandet til den sejladsform, og især dem der ikke normalt deltager i de traditionelle kølbådskapsejladser.

Der vil naturligvis blive stillet store krav til sikkerheden om bord på bådene – alle bådene vil blive kontrolleret ligesom det forventes at Marinehjemmeværnet vil følge sejladsen. Alle bådene vil også blive givet mulighed for at blive fulgt via samarbejde med Keep Sailing således, at man på land kan følge bådene hele vejen rundt på ruten.

Det er Struer Sejlklubs håb, at der med dette initiativ vil blive skabt en tradition for denne type sejlads i foråret i den vestlige del af Limfjorden.

Arbejdsgruppen omkring initiativet udgøres af Otto G. Jensen, Jørgen Dahl Jepsen, Jørgen Dragsbæk og Kim Basland.

Yderligere informationer om sejladsen kan findes på sejladsens website her 

Banen100milifjorden

Med al den sejlads i kystnære områder, ja der kan det ikke undgå at blive en smuk oplevelse at sejler 100 mil i Fjorden. Har du båd i Limfjorden, så er muligheden for en 'Sejler-folkefest' i Struer nu til stedeSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"