Har Vegvisir Race knækket koden for fremtidens kapsejlads?

Deltagertallet til Vegvisir Race 2018 vokser stød og roligt, og det samlede antal sejlere som ønsker denne spændende udfordring nærmer sig 100.

Det er bestemt ikke hver dag der startes en ny kapsejlads op i Danmark, og så med så stor succes - vi skal en del år tilbage hvor Sølvroret blev etableret, en Singlehand sejlads rundt om Fyn, som i dag lever i bedste velgående.

Vegvisir har ramt og vækket et behov, for at bringe nye udfordringer ind i kapsejladsen, og her på redaktionen vil vi meget gerne tilføje den dimension, at der her er tale om en slags event, med båden som værktøj. Det at man f.eks selv kan vælge omsejlingsretning er jo noget helt specielt, og det bringer en taktik ind i sejladsen som ikke er set før. Kapsejlds på den gode gammeldaws måde er udfordret - den kode ser Vegvisir ud til at have knækket...og fordelingen af tilmeldningerne spænder Internationalt.

På de to Vegvisir Race 2Star-baner er 8 af de 29 både danske – det svarer til 27,5%. Der er 2 hollandske både (6%), 1 norsk (3,5%) og endelig er der majoriteten af tyske sejlere på 18 både svarer til 63%.
Begge Vegvisir Race 2Star løb starter torsdag den 23. august. Der sejles en 170 og en 210 sømil lang bane. Første start går ud for sejlklubben Vikingen kl. 19.00 i Guldborgsund Kommunes største by Nykøbing Falster.

38% danskere på VR 1Star-banen

På den 80 sømil lange singlehandede Vegvisir Race 1Star-bane, er 14 ud af 36 både danske, mens de resterende 22 er tyske. Det svarer til at 38% danskere og 62% tyskere.

Vegvisir Race 1Star starter fredag den 23. august kl. 19.00, og der skal gennemføres 80 ganske interessante sømil, før man kan iføre sig beviset for at have gennemført.

Sejlads under høst-fuldmåne

Fredag den 24. står solen op kl. 06.04, den går ned igen kl. 20.24. Månen er 96% fuld og står op kl. 19.48, og går ned igen kl. 03.31. Da banelængden kan varieres i tilfælde af meget let vind vil alle deltagere på begge baner tilbage i Nykøbing F. inden kl. 19.00 den 25. august, hvor løbet skydes af.

Præmieoverrækkelse og Vegvisir Race After Party starter kl. 20.00. 

Early Bird

November måned ud kan du stadig nå at tilmelde dig, ja - vi tør godt påstå, denne nye succes og anderleds måde at afvikle en 'kapsejlads' på - klik på linket her for at komme direkte til Vegvisir tilmelding.

Læs mere om Vegvisir Race 2018 herSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"