Super DM til Nyborg i 2017

Nyborg Sejlforening arrangerer ADP Super DM i dagene 17.-20. august 2017. "Det bliver måske det største Danmarks- og klassemesterskab for kølbåde, som nogensinde er afviklet i Danmark", fortæller Formanden for Nyborg Sejlforening, Jens Haugaard.

ADP Super DM er åbent for klasserne: Ylva, BB10, Molich X, Luffe 37, Scan-kap 99, X-99 og X-332. Samtidigt afvikles det årlige træf for Luffe Klubben.

Stævnenavnet ADP Super DM refererer til hovedsponsoren ADP A/S, og støtten herfra er blandt andet med til at sikre, at sejlerne kan mødes efter sejladserne i et stort telt på havnen. Øget lokal synlighed indgår som en del af ADPs overordnede strategi, og eventen passer ind i ADP sponsorstrategi, der har til formål at støtte havnerelaterede kultur- og sportevents i de byer, som ADP-havnene ligger i.

Vi har en fælles interesse i sammen med vores havnebyer, der ud over Nyborg tæller Fredericia og Middelfart at skabe udvikling og tiltrække virksomheder og arbejdskraft, og her er sport et vigtigt element til at synliggøre byens og erhvervslivets muligheder. Vi arbejder målrettet på, at vores sponsorstrategi og dermed selve sponsoraterne indeholder aktiviteter, der har en tilknytning til ADPs kerneforretning, og her passer et sejlerstævne fint. Vi håber, at byen vil tage godt imod stævnet og de besøgende”, siger Nils Skeby, direktør for ADP A/S.

Nyborg Marina er i disse år i gang med investeringer og nytænkning for op mod 90 millioner kroner, herunder en helt ny servicekaj med en 30 tons bådekran, ny mastekran og flere ny renoverede bådebroer, som er med til at give de perfekte omgivelser til afvikling af stævnet

Stævnetidspunkt valgt med omhu

Det var oprindeligt faldende deltagerantal til klassebådenes DM som førte til idéen at samle flere bådtyper til et fælles stævne. Den arrangerende klub kunne derved få økonomien til at hænge sammen og der kunne arrangeres flere aktiviteter på land for de medfølgende familier. Tidspunktet sidst i august er valgt med omhu, dels for at kunne få de mange frivillige til at stille op, og dels så det ikke kolliderer med deltagernes ferieplaner.

Deltagerantallet i Ylva, BB10 og Scan-kap 99 klasserne til Super DM 2016 viser, at man er på rette vej, dog mangler flere X-99 og Luffe sejlere at støve sejlerskoene af og komme ud på vandet. "Tidligere kunne X-99, Molich X og Luffe 37 mønstre et stort deltagerantal, og klasseorganisationerne arbejder på at genfinde melodien. Nyborg Sejlforening håber på, at konceptet med et fælles DM stævne medvirker til dette", udtaler Jens Haugaard.

På vandet sejler nogle klasser udelukkende op-ned baner, andre sejler en distancesejlads og en dag med op-ned baner, alt sammen tilrettelagt i samarbejde med respektive klasseorganisationer.

På land er der lagt op til en festlig weekend med blandt andet foredrag lørdag med jordomsejleren og eventyreren Christian Libergreen. Landaktiviteterne arrangeres i samarbejde med den lokale turistorganisation VisitNyborg og Nyborg Kommune.Kort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *