fbpx

BÅD 548 - Marts 2019

Inkluder i Newsletter: Ja

baadmagasinet 03 2019 740bred

Her i marts udgaven får du hele 100 sider fyldt med inspirerende læsestof i et magasin, bl.a vores store bundmalingstest. 

Her på sitet kan du læse Øverups leder, nederst i denne historie, men se også:

 

 

                       

Blikfang

Spindrift 2 missede rekordforsøg.

Nyheder
Grej og nyt fra branchen.
 
Test: Bundmalinger

Årets test – se vinderne her.

Bundmaling der ikke virkede 
Fejl i produktionen fik EnCoat til at svigte i testen.
 
Søsportens Sikkerhedsråd

Pas på svømmere og andre i vandet.

Nye både

Fingeren på pulsen. Det sidste nye på markedet.

Bådtest: Sunbeam 46.1

Prisvindende luksus fra Østrig.

1158 sømil på 49 dage
Magne Klann sejlede i jolle langs den norske kyst.

Lorient – sejlsportens Silicon Valley

Området hvor de store offshore sejlads-projekter kommer fra.

Ultime Class
Havgående fartmaskiner der gør sejlsporten større og vildere.
 
Bådtest: Flyer 5 Spacedeck

Beneteaus nye sporty dagsejler med outbord-motor.

Tursejlads: Messina-strædet
I Odysseus’ kølvand i Middelhavet.
 
70 år med motorbåde
BÅD besøgte det 45.000 m2 store Linssen Yacht. 
 
Bådtest: Ryds 486 Big Fish
Stabil jolle til hygge på vandet og fiskeri. 
 
Gør-Det-Selv: Hak i stævnen

Reparér småskader på båden.

Boatindex 
Et udvalg af sejl- og motorbåde fra Bådmagasinets site.
 
Guiden 
Din guide til maritimt udstyr.
 
Læs i næste nr.
Artikler i næste nummer af BÅD.
 

 


                                          

Med troværdigheden i højsæde

Når redaktøren ikke har noget helt vildt interessant på hjertet, så tyr vedkommende ofte til at skrive om hvad du som læser finder i det pågældende medie. Det vælger jeg at gøre i denne udgave af BÅD –nummer 548 – ikke fordi jeg savner emner at tage fat på, for: 
 
Tiden hvor Dansk Sejlunion skal afholde den årlige generalforsamling nærmer sig. Det plejer som sådan ikke at trække de helt store overskrifter – men årets gyser kan komme, når regnskabstallene skal frem i lyset. Jeg er bange for de delegerede bliver præsenteret for et stort underskud i Dansk Sejlunion, men lad mig endelig tage fejl. 
 
Jeg kunne også vælge at gå i dybden med den katastrofale måde, hvorpå ledelsen i World Sailing har valgt at negligere påstande om fejlregistrerede stemmer i forbindelse med en afstemning om fremtidens OL-både – noget der kunne minde om valg-fusk. At vende det blinde øje samt det døve øre til disse nødråb fra deres egne Council-medlemmer får helt automatisk mine tanker henledt på magt-arrogance. Vi har forsøgt at få svar på spørgsmål vedr. en anden sag, sendt i en mail til World Sailing, men det eneste vi bliver mødt med er larmende tavshed. 
 
Så hellere tilbage til indholdet i denne udgave, hvor du som læser får noget helt specielt – årets store bundmalingstest. Nogen påstår der er tale om den største, man har kendskab til blandt medier, ja og så finder du noget så troværdigt som et maritimt firma, der står frem og fortæller hvorfor lige præcis deres projekt fejlede. Det hører ganske enkelt til sjældenhederne. Hvor langt de fleste virksomheder, klubber og organisationer klapper i som en østers, hvis noget går galt, ja i værste fald får produceret deres egen version af historien – såkaldt Fake News,  så er det  i dette tilfælde befriende læsning, og med til at øge troværdigheden for den enkelte virksomhed – i den grad. Læs på side 30-32 om hvorfor EnCoat blev nødt til at trække deres bundmaling ud af testen. Noget var gået helt galt i produktionen. 
 
Selve bundmalingstesten er jo som sådan ikke nogen videnskabelig test, men en praktisk test udført af hele bådbranchens Gør-Det-Selv troldmand Torsten Rasmussen. Over 30 malinger blev påført testbåden i foråret 2018, og efter den varmeste sommer nogensinde blev båden hevet på land, mens de fleste producenter og leverandører af bundmalinger herhjemme ventede spændt på molen. 
 
Magasinet, som du sidder med i hånden, havde valgt at invitere branchekyndige folk til at overvære den til tider meget begroede bund, dog uden at løfte sløret for hvor lige præcis deres maling var placeret. De bedste og mest effektive bundmalinger skulle findes på ”målfoto” – mens de værste og totalt ubrugelig bundmalinger lignede noget, der mere mindede om gødning. Samlet får du hele 15 sider om bundmaling. Skab dig selv det gyldne overblik, så du er klar til forårsklargøring, for foråret – jubii – venter lige om hjørnet.

Rigtig god fornøjelse.

Søren Øverup 

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *