fbpx

Få styr på fremtidens bundmaling

Related Articles: BÅD 548 - Marts 2019
Inkluder i Newsletter: Ja

Revolutionerende nye silikonemalinger giver de gamle kendte biocidbundmalinger kamp til stregen.

Spændingen var stor da magasinet BÅDs testbåd blev landsat for inspektion. Danmarks førende inden for bundmalings – producenter, - forskere og leverandører var forleden indbudt til inspektion af årets Bundbehandlings test.

12 forskellige behandlinger
Testens hovedtema handlede om ”Miljøskånsomme bundbehandlinger”. Flere testarealer var behandlet med såkaldte selvklæbende silikonefolier, mens andre arealer var behandlet med biocidfrie silikonemalinger og biocidholdige bundmalinger.

Der er naturligvis stor opmærksomhed på miljøet i havene og det influere i høj grad på udviklingen af bundbehandlinger til lystbåde. Derfor var der bred enighed i panelet om, at flere biocidfrie silikone behandlinger havde en begroningshæmmende effekt, næsten tilsvarende de biocidholdige.

Ud over bundbehandlingstesten var testbåden også monteret med en tre-bladet testpropeller behandlet med flere forskellige biocidfrie malinger egnet til formålet.

Nu skal resultaterne gennemarbejdes, vurderes og beskrives, og det hele kommer du til at kunne læse mere om i vinterudgaven af magasinet BÅD nummer 559, som udkommer i februar, lige inde du skal til at bundmale.

deltagerebundmalingstest

Ekspertpanelet som repræsenterede de fleste af de anvente testprodukter var inviteret til at overvære landsætningen af testbåden. Foto: Torsten Rasmussen

bagbordbundmalingstest

Bagbord side af testbåde var klart mere 'ren' - spændende hvad der lige sad på denne side, frem for på styrbord? Det får du svaret på når magasinet BÅD udkommer til februar - umiddelbart inden du skal bundmale. Foto: Torsten Rasmussen