Skift gearolie ved først at fjerne aftapningsproppen, som sidder på undersiden af bulben længst nede på gearhuset.

Vinterkonservering af påhængsmotoren

Sejlsæsonen er ved at være slut, og det er tid til at gøre påhængsmotoren klar til vinteropbevaring. Vinterkonserveringen er en årlig tilbagevendende arbejdsindsats som er nødvendig for at undgå problemer fremover.

02-10-2012 16:40 Trine Søe02-10-2012 14:40 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En del bådejere sender motoren på værksted for at få den vasket, vinterkonserveret og serviceret. Andre vælger at udføre arbejdet selv. Her giver vi et par tips til, hvad man skal tænke på, og hvilke servicepunkter på båden og påhængsmotoren man bør efterse inden vinteren.

Inden årets sidste tur er det en god idé at hælde noget brændstofstabiliserende væske i tanken. Væsken, som fås hos velassorterede bådfirmaer, skal forhindre aflejringer i brændstoffet, mindske risikoen for korrosion, og holde brændstoffet frisk hele vinteren.

Skift af gear- og motorolie

Mens motoren stadig er varm efter konserveringen, skal man huske at skifte gear- og motorolie, hvis man har en firtakter. Proceduren med at skifte gearolie er stort set den samme uanset fabrikat. Motoren skal helst stå helt lodret for at få plads til den nødvendige mængde olie. Begynd med at fjerne aftapningsproppen, som er placeret længst nede på gearhuset. Skru derefter også udluftningsproppen, som sidder lige over kavitationspladen, af.

Læs flere gode råd i artiklen, der gennemgår alle trin nemt og overskueligt med illustrationer, således du kan få din påhængsmotor vinterkonserveret korrekt.

Køb artiklen - Læs artiklen "Vinterkonservering af påhængsmotoren". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Læs artiklen gratis som abonnent - er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læse artiklen under sektionen "Artikler for abonnenter".

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer