fbpx

Vinterkonservering af påhængsmotoren

Inkluder i Newsletter: Ja

En del bådejere sender motoren på værksted for at få den vasket, vinterkonserveret og serviceret. Andre vælger at udføre arbejdet selv. Her giver vi et par tips til, hvad man skal tænke på, og hvilke servicepunkter på båden og påhængsmotoren man bør efterse inden vinteren.

Inden årets sidste tur er det en god idé at hælde noget brændstofstabiliserende væske i tanken. Væsken, som fås hos velassorterede bådfirmaer, skal forhindre aflejringer i brændstoffet, mindske risikoen for korrosion, og holde brændstoffet frisk hele vinteren.

Skift af gear- og motorolie

Mens motoren stadig er varm efter konserveringen, skal man huske at skifte gear- og motorolie, hvis man har en firtakter. Proceduren med at skifte gearolie er stort set den samme uanset fabrikat. Motoren skal helst stå helt lodret for at få plads til den nødvendige mængde olie. Begynd med at fjerne aftapningsproppen, som er placeret længst nede på gearhuset. Skru derefter også udluftningsproppen, som sidder lige over kavitationspladen, af.

Læs flere gode råd i artiklen, der gennemgår alle trin nemt og overskueligt med illustrationer, således du kan få din påhængsmotor vinterkonserveret korrekt.

Køb artiklen - Læs artiklen "Vinterkonservering af påhængsmotoren". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Læs artiklen gratis som abonnent - er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læse artiklen under sektionen "Artikler for abonnenter".




Seneste nyheder

Endnu mere hæder til det Maritimt Center

Barselsvikaren - nu med fast job

KDY Sharks på podiet i Portugal






Kort nyt

Endnu mere hæder til det Maritimt Center

★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten





Udvalgte artikler *