Alternativer til lak

Lakeret træ om bord er krævende at vedligeholde med gængse lakker. Der findes dog nemmere og mere langtidsholdbare løsninger med træolier og forseglende coatning af træet. De produkter kigger vi på her.

Et højglanslakeret fribord på en træbåd eller flotte lakerede luger og andet træværk på glasfiberbåde får mange til lige at standse op for at for få et ekstra kig på båden. Det strålende lakerede træ er dog et krævende arbejde, og det kræver et vist håndelag at kunne "lægge" lakken rigtigt på, så den får sin glans med en helt jævn overflade.

Lakeret træ oven borde skal desuden helst have ny lak mindst en gang om året, uanset om det er et lakeret fribord på en træbåd, eller luger, lønninger og andet træværk på glasfiberbåde. Om læ kan lak dog holde i årevis på en tæt båd.

Læs mere om Alternativer til lak i august udgaven af Bådmagasinet.

Er du abonnent - logger du bare ind her. Læs artiklen som ligger under menupunktet "Mit Bådmagasin - Artikler for abonnenter".

Køb artiklen - Læs artiklen "Kend dit grej - alternativer til lak". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.