Ultralyd i stedet for bundmaling?

Er ultralyd virkelig et alternativ til bundmaling til at holde skroget rent for begroning? I den forgangne sæson testede vi Ultrasonic Antifouling på to både, for at undersøge om systemet virkelig giver den effekt, som producenten lover.

Ultrasonic Antifouling Series II er et engelsk produceret system, som ved hjælp af ultralyd skaber et miljø rundt om skroget, som marineorganismer ikke bryder sig om. Systemet så dagens lys i 2007, men det er først i de senere år, metoden er slået igennem takket være digital teknik og lavere strømforbrug.

Systemet består af en stor kontrolenhed, som sen- der ultralyd med mange forskellige frekvenser til en eller flere transducere, som er monteret på skroget. Transduceren udsender højfrekvente lydbølger rundt om skroget, som marine organismer ikke bryder sig om. Producenten påstår, at man ikke behøver supplere med nogen form for giftig maling. Ultrasonic Antifouling klarer arbejdet med at holde bunden ren for alger, rurer, snegle og alt muligt andet lige så godt.

Se om det kan lade sige gøre ikke at bundmale med ultralydssystemet i den seneste udgave af Bådmagasinet.

Køb artiklen - Læs artiklen "Ultralyd i stedet for bundmaling". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb tablet magasin - Læs Bådmagasinet på din tablet. Tablet (iPad, Android) magasinet downloades som pdf, der kan gemmes på din tablet.

Er du abonnent - men uden dit Bådmagasin lige ved hånden, ja så logger du bare ind her. Læs artiklen som ligger under vores menupunkt "Mit Bådmagasinet - "Læs artikler for abonnenter".

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen