Nemt med snapsjækler og skødekroge

Snapsjækler, skødekroge og sikkerhedskroge er nyttigt grej om bord, fordi gør livet nemmere om bord. Man kan lynhurtigt hægte fald, skøder, livliner og andre liner i f.eks. fald-, skøde- og halsbarme, padeyes og andre beslag. Skødets bundblok kan også hurtigt og nemt afsjækles ved afrigning.

Der findes ingen klare definitioner, hvornår en avanceret krog kaldes det ene eller det andet, men her anser vi det for en skødekrog, når man skal bruge to hænder til at åbne krogen, og når den ikke kan åbnes under belastning. De er ofte billigst og er mest almindelige på de mere almindelige både.

En snapsjækkel kan derimod åbnes ubelastet med en hånd og få fingre, og mange kan åbnes under belastning med et mergelspir ved at trække i en line eller med plug-fids.

Læs mere om snapsjækler og se eksempler på de mange typer i det Bådmagasinet, der er på gaden nu.

Køb artiklen - Læs artiklen "Kend dit grej: Snapsjækler og skødekroge". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb tablet magasin - Læs Bådmagasinet på din tablet. Tablet (iPad, Android) magasinet downloades som pdf, der kan gemmes på din tablet.

Er du abonnent - men uden dit Bådmagasin lige ved hånden, ja så logger du bare ind her. Læs artiklen som ligger under vores menupunkt "Mit Bådmagasinet - "Læs artikler for abonnenter".

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen