fbpx

GpsGate løser mange GPS-problemer

Programmet GpsGate er lavet både til Windows på pc og til Pocket pc. Det koster ca. US$ 29,95 (under 200 kr.), og kan prøves gratis i 14 dage før du køber. Det er let at bruge, og der er gode brugsanvisninger. Vi har ikke testet alle de muligheder programmet har, men det vi har testet, har fungeret rigtig godt. Både programmet og producentens internet-sider nærmest oser af kvalitet.

GPS-data ind og ud
GpsGate’s vigtigste funktion er at modtage data på en valgt pc-indgang (eller port), behandle dem, og så sende dem ud af en anden (også valgt) udgang. Har du en GPS som kun
kan kobles til pc’en med et USB-kabel, kan GpsGate sende dataene ud igen på en virtuel COM-port. Dit kortprogram behandler en virtuel COM-port som om det var en virkelig COM-port. Sender GPS’en NMEA-data kan de sendes videre – ubehandlet. Men hvis GPS’en f.eks. kun kan sende Garmin-data, kan programmet oversætte dem til almindelig NMEA, således at alle kortprogrammer kan benytte dem. GpsGate kan modtage GPS-data fra alle kendte GPS-typer, inklusiv Bluetooth. Har du en PDA – eller Pocket pc – med indbygget GPS, kan dens data modtages i pc’en via ActiveSync, og sendes ud på en ønsket port – f.eks. en virtuel COM-port. Der er også support for Garmins iQue.

Logging og simulering
Hvis du ønsker det kan GPS-dataene lagres i en fil og afspilles senere. Programmet kan også simulere en GPS, hvor du kan lægge en startposition, fart og kurs ind. Du kan også modtage NMEA-data fra forskellige porte, og sende dem ud igen (til et program) på en port.
På vejen kan du lægge filtre ind med hvilke data-sætninger der skal slippe igennem, og hvilke som skal filtreres fra. En strøm af NMEA-data kan også splittes ud til forskellige porte. Har du flere programmer på pc’en – som alle skal modtage GPS-data – kan GpsGate sende de samme data til flere forskellige porte.

NMEA over internettet
GpsGate kan både sende og modtage GPS-data over internettet. Dermed kan du f.eks. dele data fra en GPS til flere pc’er som er koblet på nettet. Jeg forsøgte at modtage AIS NMEA-data fra en internet-adresse som sender AIS-data over hele kysten, og dermed kunne jeg se mange AIS-objekter (skibe der udsender information om egen position, fart, kurs m.m.) på kortet i flere forskellige kortprogrammer. Det vil fungere med de fleste kortprogrammer som kan tage imod AIS-data, som f.eks. SealClear og TIKI Navigator. Klare vejledninger – med informative illustrationer og skærmbilleder både til pc og Pocket pc – viser hvordan GpsGate skal ”sættes op” til alle brugsområder.

Se position på Google Earth
Dette program kan også sende GPS-data til Google Earth eller Google Map, sådan at du på pc’en kan se hvor du (eller din båd) befinder sig – enten på et kort eller et billede – ligegyldigt hvor i verden du er. (Det er ikke alle billederne på Google Earth der er up-to-date.)

Del GPS-data med andre
Producenten af GpsGate – Franson – har en gratis tjeneste på internettet, hvor du kan dele GPS-data med andre.
Du skal registreres, og så kan du selv begrænse hvilke der må få dine data. GpsGate sørger både for at sende og modtage GPS-data fra dette sted, og dermed har du mulighed for at vise andre hvor du er i øjeblikket, og samtidig se hvor de er.

Mere info: www.franson.com

2009-06-28 17:38:06 af rnshjtldr

PLcMws osnavkbgiewl, [url=http://cvtujapclemt.com/]cvtujapclemt[/url], [link=http://ljdeztzganxj.com/]ljdeztzganxj[/link], http://hctujtvmoylz.com/