fbpx

To skræmmehistorier fra bådkøb i Horsens

Artikelindeks

Henrik Jensen fra Nyborg Havn
- han tabte 700.000 kroner

Køb kontant. Det har altid været god latin. Men ikke i sagen om den 52-årige Henrik Jensen, der 2. april sidste år i Horsens køber en ny motorbåd, en Saga demomodel til 1,2 mio. kr. I slutsedlen hos Buhl Både står klart og tydeligt at båden er fri og ubehæftet. Henrik Jensen er førtidspensioneret politiassistent, som stoppede før tid efter en skade i tjenesten. En erstatning derfra samt salg af en anden båd og fast ejendom brugte han på sin drømmebåd på 29 fod. 200.000 kr. i form af en båd blev lagt i depositum hos Buhl Både. I mellemtiden indtil resten af pengene skal betales, tjekker Henrik Jensen om båden er i Skibsregistret med evt. gæld og udlæg. Båden har ikke indhugget eller anført uudsletteligt stelnummer på et synligt sted, hvorfra det ikke kan fjernes, som Søloven beskriver det. Henrik Jensen, søger efter restgæld, som han får at vide i Skibsregisteret i Søfartsstyrelsen.
”Vi søgte på Havnørnen af Svendborg, som var det navn, jeg døbte båden, registret viste ingen gæld under det navn, men båden var - viste det sig 11 måneder senere - allerede registreret af Nils Buhl, som ”Sagablot af Horsens” med et pantebrev på 656.000 kr. og med Sejlerfinans som kreditor. Nils var i mere end ond tro. Han vidste jeg betalte kontant af egen lomme. Og han satte ikke Skibsregistrets nummer i: OU-8924, som han ellers skriftligt havde erklæret overfor Skibsregistret,” siger den godt rystede politiassistent til Bådmagasinet.
”Nils Buhl misbrugte min tillid, han fortiede overfor mig at båden allerede er registreret som ’Sagablot af Horsens’, da jeg betaler restsummen på en lille mio. kr. Der røg mit gode otium og mine børns arv,” siger Henrik Jensen, der 2. april sidste år modtog båden fra Buhl Både og 9. februar fik han en iskold spand vand i hovedet med et brev fra en advokat fra Sejlerfinans.
”Du har gæld i båden - 656.000 kr. til Sejlerfinans, og den der hæfter for gælden er ejeren af båden. Og det var mig, fik jeg af vide af Sejlerfinans,” siger motor-sejleren, der kunne vælge mellem at afgive salgsfuldmagt på båden, samt hæfte for et krydspantebrev for 2,5 mio. optaget af Buhl I/S eller vedgå sig gælden på 656.000 kr. plus renter, omkostninger og advokat. Henrik Jensens gæld beløber sig i dag til 700.000 skattebetalte kr.
”Jeg valgte at beholde båden og be-taler nu kun renterne på lånet, mere kan jeg ikke klare. Jeg skal betale for lånet resten af mine dage,” siger politiassistenten, der allerede har talt højt og med store bogstaver overfor Nils Buhl, som Henrik Jensen har meldt til sin gamle arbejdsgiver.
”Det er svindel og bedragerisk fortsæt, det Nils (Buhl) har gjort og sådan en som ham skal stoppes som bådmæg-ler, derfor vil jeg medvirke i artiklen. Slutseddelen er ikke det værd, den er skrevet på. Og jeg forventer ikke at få penge fra Buhl Bådes konkursbo.” Om at opleve det økonomiske tab, siger han:
”Lynet er slået ned det forkerte sted. Med pension efter 23 år i politiet så klarer jeg mig nok, men jeg har kæmpet med næb og kløer i Skifteretten og med advokater. Jeg har også forgæves forsøgt forlig med Sejlerfinans om halvering af gælden, så jeg kunne lave en egentlig afbetaling. Men en retshjælpforsikring fra Pantaenius dulmer lidt på lomme-smerterne, men ikke på retsbevidstheden i sagen.” Sidste nyt i sagen før deadline var, at Henrik Jensen muligt hæfter for tysk moms for 180.000 kr., som Buhl Både ikke har afregnet overfor de tyske myndigheder, efter salget af Saga 29’eren.
”Hvordan det kan ske ved jeg ikke,” siger Henrik Jensen vi interviewede på Rungsted havn.
World Match Racing Tour

World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de...

Kapsejlads

GRDR ’22: Vil 'åbne' vesterhavet for sejlsport

★ Artikel

★ Kapsejladsens mange ansigter

America's Cup

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Kapsejlads

Palby Fyn Cup vender stærkt tilbage

Kort nyt

Als Rundt - nu også med X-appeal...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?