fbpx

Mal i sikkerhedsfarver

Du kan male dele af båden eller hele båden i selvlysende sikkerhedsfarver. De skrigende farver letter en eftersøgning af båden i dårligt vejr, hvor himmel og hav har grå farver med hvidt bølgeskum, og hvor en hvid båd ikke ses tydeligt. Farverne giver almindelige sejlere en god sikkerheds fornemmelse, som det også er at have en redningsflåde om bord. Forhåbentlig bliver der aldrig brug for den slags.
Der er dog et krav til visse både: Ekstreme sejlbåde på distancesejlads Jorden rundt eller bare over Atlanten bør have orange sikkerhedsfarver malet i et felt på dæk eller i riggen, samt i et felt på bunden, hvis båden skulle drive kæntret rundt.


Orange selvlysende mast ses let ved en eftersøgning. Aluminiums-overflader affedtes og slibes ru. Mal med epoxy Light Primer og derpå med High-Wee sikkerhedsfarve. Afslut med High-Wee speciallak.

            Vinterens isbåde skulle tid-ligere til kapsejlads have et selvlysende rødt-orange felt i bagbord side af stævnen, og et selvlysende grønt på styrbord stævn. Nu er kravet bortfaldet, men det er en god idé, så andre isbåde med 100 km/t i mørkt vintervejr kan se, hvilken halse du er på.<br />

Hempel forhandler sikkerhedsfarverne, der hedder High-Wee. De består af en selvlysende High-Wee maling i orange og andre farver, som også bruges til sømærker. Desuden skal der en special High-Wee klar lak yderst for at beskytte den selvlysende maling. High-Wee produceres takket være sømærkerne i store mængder, så de er ikke specielt dyre, men koster omtrent det samme som almindelig maling. De forhandles i 3/4 liter dåser og opefter i størrelse. Den selvlysende maling bestilles gennem bådudstyrsbutikkerne.


2009-06-28 17:42:08 af zmvyulp

YCHhT7 kbhvliwoclhc, [url=http://ajvimtiwscue.com/]ajvimtiwscue[/url], [link=http://wbxhaosjwwmx.com/]wbxhaosjwwmx[/link], http://bocahpuctmjl.com/