fbpx

Bundmaling og vand opsamles


Spulevand skal opsamles, og hvis ikke din havn har en løsning på det, må du selv lægge presenning under båden, f.eks. under kølens klodser. Senere skærer du presenningen løs og afleverer den med indtørret bundmaling.

            <br />

Når bådens undervandsskrog spules, skal vandet opsamles, for det indeholder rester af bundmalingen, der ellers vil løbe i havnepladsens kloakriste og ud i havnebassinet igen. Havnen har antagelig en ordning til opsamlingen, men det gælder også de små havne og de enlige både, der står i private haver.
Kun når båden hænger i kran-stropperne kan der lægges pre-senning under den. Det er ikke effektivt og helt vandtæt at lægge presenning under båden, når den allerede står på sine klodser.
Du kan bruge en stump gammel presenning, bare den er tæt. Den lægges under eller over klodserne, og under kølen. Presenningen behøver ikke at være helt så lang som båden, for spulevandet løber ned langs undervandsskroget til kølen, hvor det ender på presenningen. Buk presenningens kanter op og læg evt. en lægte under kanterne, så vandet ikke løber væk. Efter et par dage er vandet fordampet, og en grød af malingsstøv er tilbage. Skær og klip forsigtigt presenningen løs, uden at malingsresterne falder af. Presenning med maling afleveres som farligt miljøaffald på havnen eller lossepladsen.

Presenningen må ikke blafre
Plastpresenninger er relativt skrøbelige og dyre. De må ikke blafre i vinden, så slides de hurtigt. Det undgår du med kraftige gummi-elastikker eller vægte hængt i presenningens liner. Så er de altid helt stramme.


Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?