fbpx

Praktisk, hemmeligt skærebræt

Et skærebræt til det grove er placeret på skydeskinner under øverste trappetrin. Brættet kan nemt trækkes ud og lægges oven på trappetrinet, som har rigtig arbejdshøjde, når tov skal kappes, tampe smeltes og til lignende arbejder. Brættet bruges altså ikke til madlavning og skal ikke holdes pænt rent. Men skærebrættet kunne da også være forbeholdt madlavning, hvis man vil.
Skærebrættet er savet ud af et almindeligt plast-skærebræt til køkkenet, og det medfødte hul i skærebrættet er fint til en finger, når brættet trækkes ud.
Skydeskinnerne er af en træ-liste, der er lidt tykkere end skærebrættet, og under listen er der limet 4 mm krydsfiner, som bærer skærebrættet.
Da skærebrættet vender tværskibs, falder det ikke ud ved krængning, og samtidig krummer brættet en smule, så det er let i spænd.
Skærebrættet har vist sig praktisk. Det blev monteret som en nødløsning, fordi den første trappe var meget interimistisk, og vi brugte hensynsløst det øverste trin som skærebræt. For at undgå skæreriller i det fine nye teaktrin på den færdige trappe blev skærebrættet monteret.
Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?