fbpx

Vi tester grej: Oppustelig vest er nummer et

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Oppustelig redningsvest? - Naturligvis. Jeg kunne ikke tænke mig andet. Min oppustelige Secumar redningsvest har nu hængt på mig i to sæsoner, så den har været med ude at sejle i nær ved firs forskellige både. Det er den vest, jeg brugsmæssigt har været mest glad for, og tro mig, jeg har prøvet meget forskelligt.
Jeg går ind for den oppustelige af to årsager. Det er den mest komfortable jeg har haft på, fordi den fylder lidt og giver så stor bevægelsesfrihed. Og skulle den endelig komme i brug, er den en rigtig redningsvest, da den puster en lunge op, som sidder fast omkring halsen og med stor sikkerhed holder hovedet oppe.
Mange svømmeveste og redningsveste med fast opdriftsmiddel skrider op langs kroppen, når man ryger i baljen, så man flyder for lavt og skal arbejde for at holde hovedet oven vande. Man kan hjælpe på det med en skridtrem eller ved at spænde dem hårdt om kroppen, men det er ubehageligt til tursejlads, så der bliver som regel lindet lidt på remmene.
Den oppustelige vest sidder som en fjer om kroppen, og luften kan cirkulere ordentligt inde under sejlertøjet, fordi den ikke behøver være hårdt spændt. Den tillader moderne system-sejlertøj at fungere optimalt.
Skal der nævnes et sekundært, men relevant minuspoint, så giver oppustelig vest ikke samme isolering om kroppen som en svømmevest. Man må ændre sine tøjvaner.
Min testsejler-vest er en version model ”Harness”, med svært seletøj til livline. Den er en kort model, som sidder højt på kroppen, hvilket øger bevægelses-friheden og komforten. Man kan f.eks. komme i sine jakkelom-mer, selvom vesten er på.
Sejler man ikke hardcore havsejlads, kan man sagtens finde lettere modeller end denne, uden indbygget livline. Jeg har skam lagt mærke til, hvordan ejere af nye både med fine, lakerede interiører ser bekymrede ud, når man går under dæk, mens de tunge spænder i denne model klirrer faretruende.
Secumar-vesten pustes op på tre forskellige måder. Automatisk ved kontakt med vand, eller manuelt ved at trække i en snor. Og helt manuelt, ved simpelt hen at puste den op med munden. Det skulle være mærkeligt, om ikke én af de tre metoder kan bruges.
Det er en god idé at lukke vestens betræk op i kanten en gang imellem og indprente sig, hvordan den ser ud indvendig. Automatikken med trykflasken og den manuelle udløsning sidder i højre side, når man bærer den, studsen til mundopblæsning sidder til venstre.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *