fbpx

Sådan konserverer og servicerer du din motor

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejlsæson er slut, og det er tid til at tænke på vinterklargøring af bådens motor. Dette arbejde kan være med til at sikre en problemfri kommende sæson. Vi giver her en række gode råd.

Tøm motoren for vand

Inden der kommes frostvæske i kølesystemet, bør man for en sikkerheds skyld tømme alt vand af motoren for at sikre, at der ikke kommer en eventuel frostsprængning i dele af motorblokken. Når vandet skal tømmes af, er det vigtigt,at man ved, hvor alle lukkeskruer sidder, så alt vandet kommer ud. De kan være lidt vanskelige at finde, men tjek instruktionsbogen eller servicemanualen.

Skift motorolie og oliefilter

Olie og filter skal udskiftes efter cirka 100 timer eller mindst en gang pr. sæson. En god måde at få olien ud af motoren er ved at anvende vakuum oliesug. Begynd med at skrue påfyldningslåget af og træk oliepinden op. Put den tynde slange fra suget ned i hulllet til oliepinde, indtil den støder imod.

Få flere gode råd om: Skift af gearolie, konservering af motoren, skift af tændrør, kontrol af køle-, brændstofs- og udstødningsslanger etc. Artiklen gennemgår alle trin nemt og overskueligt med illustrationer, således du kan få din motor vinterkonserveret og serviceret korrekt.

Køb artiklen - Læs artiklen "Sådan konserverer og servicerer du din motor". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden. Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *