fbpx

Ugens Sejlertips: At ligge bag i feltet

Inkluder i Newsletter: Ja

Vi genopliver "Ugens Sejlertips" her på www.baadmagasinet.dk - hver uge fremover bringer vi et klip fra Sejlerbogen. Der vil være noget for begyndere og noget for erfarne sejlere - generelt en blanding af tips til tursejlere og kapsejlere. Denne gang er der lidt til alle os kapsejladsinteresserede, der en gang i mellem befinder os længere bag i feltet, end vi godt kunne tænke os. 

Undgå overdrevne chancer

"At ligge langt bag i en sejlads er en situation, som er utilfredsstillende, og de fleste vil derfor være langt mere indstillet på at tage chancer. Der kan findes gode taktiske grunde til at tage større risici fra en dårlig placering, og opsøge større separation – søge ud på kanterne, og forsøge at skabe situationer, hvor det er muligt at sejle forbi bådene foran. Men mange overdriver, og tager chancer som i praksis kun øger afstanden yderligere. At holde kampen tæt og minimere afstanden til bådene foran er også værdifuldt, og hvis du presser bådene foran og holder dig tæt på dem, kan der opstå chancer, når de begår fejl. For det gør de – før eller siden!"

Se mere...

"Du har sikkert haft en plan inden start - ikke forkast det hele, fordi der var noget, der ikke virkede. Brug bådene foran som vejvisere! Fordelen ved at ligge bag i feltet (måske den eneste) er, at du kan se konsekvenserne af forskellige rutevalg på bådene foran. Husk at hver placering tæller..."

På tegningen nedenfor kan du se forskellige taktiske valg, og de konsekvenser de kan få. 

Ligge Bak2