fbpx

Stor guide til autopiloter

Inkluder i Newsletter: Ja

Med en autopilot har man altid en robot ekstra gast om bord, der når som helst kan tage roret og utrætteligt styre en præcis kurs i timevis, eller bare styre mens den lille besætning sætter sejl på sejlbåden. Den kræver hverken hvile, søvn eller forplejning, men blot en jævnlig opladning af batteriet.

Den typiske autopilot består af en kontrolenhed, en computer der bedst kan sammenlignes med rorsmandens hjerne. Den styrer en drivenhed, der i praksis drejer roret præcist som en rorsmand. Nogle autopilotsystemer kan sættes til at styre efter vindinstrumentet, så båden holder en optimal fart i forhold til sejltrimmet.

Køb en kraftig autopilot

Helt generelt er det bedste råd at købe en rigelig stor autopilot. Fabrikanterne opgiver normalt det maksimale deplacement til drivenheden, og man bør aldrig købe en enhed tæt på grænsen for bådens opgivne deplacement. Køb altid en motor til et mindst 20 % større deplacement, så den ikke svigter, når det gælder for alvor.

Der findes et væld af forskellige autopiloter og systemer, så i den seneste udgave af Bådmagasinet skaber vi lidt orden i virvaret og guider dig igennem de mange muligheder.

Køb artiklen - Læs artiklen "Kend dit grej - Guide til autopiloter". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden. Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *