fbpx

Husk at skifte impelleren

Inkluder i Newsletter: Ja

Uanset hvilken bådmotor man ejer, vil motoren have en pumpe til saltvandskøling. Selv med en ferskvandskølet motor vil udstødningssystemet konstant blive skyllet igennem med saltvand, naturligvis forudsat, at man sejler i det. For at vandet kan løse opgaven med at køle enten motor eller udstødning, eller måske begge dele, kræves en velfungerende pumpe normalt af impellertypen.

Skift impelleren jævnligt

Impelleren er fremstillet af et kunstmateriale eller gummi og udformet som skovlblade i stil med en vandmølle, fordi den er nødt til at være forholdsvis blød for at kunne løse opgaven. Da den dermed er ret forgængelig, bør den skiftes jævnligt. Det er ikke nødvendigvis antallet af driftstimer, der er afgørende for impellerens levetid. Det er i lige så høj grad miljøet den er udsat for.

Få flere gode råde i denne artikel, der er krydret med gode billeder.

Køb artiklen - Læs artiklen "Skift impelleren inden søsætning". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Læs artiklen gratis som abonnent - er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læse artiklen under sektionen "Artikler for abonnenter". Ønsker du at blive abonnement, kan du tegne et abonnement her.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *