fbpx

Holder klattende måger væk

Inkluder i Newsletter: Ja

Falken Felix er et værdsat medlem på det engelske sejlerlandshold. Sejlerne bliver ikke længere vækket ved 5-6 tiden af skrigende måger på OL-havnen. Foto: Scandia Team GBR.

             Er du også træt af støjende måger i havnen der overskider din båd? Glem alt om ugleattraper, net og drejende propeller. Allier dig med en levende falk, så skal mågerne nok holde sig væk.<br />


Det har man gjort i Weymouth, stedet hvor de olympiske sejlere i 2012 konkurrerer. Indtil nu har mågerne ikke bare skidt på bådene, men sejlerne, der sover på havnen, er blevet vækket tidligt om morgenen af mågeskrig.

Falken Felix er det nyeste medlem i den britiske sejlertrup og er hurtig blevet populær. Et par gange om ugen bliver falken sendt i luften og det har fået mågerne til at holde sig væk. Det tog dem dog et par dage at indse risikoen. Felix har dog ikke skadet nogen måger, men blot smidt dem på porten.

Det er ikke første gang, man bruger rovfugle i England til at holde ro og orden. Høge bliver blandt andet brugt på Trafalgar Square i London til at holde duerne væk.









★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *