fbpx

Smarte værktøjer til sæsonplanlægningen og alt det andet

Inkluder i Newsletter: Ja

Det er ingen hemmelighed at de gode resultater på kapsejladsbanen, udover talent, kræver en god planlægning. Derfor er det også her i vintertiden at planlægningen bør starte for at sikre det rette fundament for årets sejladser, fortæller X-40 skipper Henrik Jørgensen og fortsætter:

Der er mange emner at tage fat på ... alt fra sammensætning af besætningen, årets kapsejladser, klargøring af båden, logistikken og ikke mindst sikring af den optimale forberedelse op til selve sejladserne.

Hos X²box er vi allerede godt i gang med forberedelserne, og har i den forbindelse opdateret en række af de værktøjer vi bruger til dette.

Vigtige værktøjer
Nedenfor er der en kort gennemgang af nogle af de vigtigste værktøjer som vi bruger. De er udfærdiget i Microsoft Excel og PowerPoint så andre også kan bruge det som basis for deres planlægning:

Kapsejladskalenderen 2012
En praktisk kalenderoversigt over de sejladser vi sejler i 2012. Udprintet fylder den ikke mere end 1 side og kan sættes på køleskabet så familien kan se hvor du er henne ;-)

Link: X²box - Kapsejladskalender 2012 (version 0.4)

CrewSetup
Årets udfordringer starter når man har en basisbesætning og en reserveliste og skal holdet bedst muligt. For at gøre dette har vi lavet en lille oversigt hvor det enkelte besætningsmedlems primære og sekundære positioner indsættes. Modellen kan derved bruges til at sætte det rette team baseret på styrker. Samtidig kan man bruge den til at se hvilke positioner der er stærkt besat selvom nogle gaster er forhindret i at deltage i alle sejladser.

Link: X²box - BBS CrewSetUp

Boathandling
Boathandling er en kunstart, der kræver en del træning og planlægning. Vi har igennem de sidste mange år optimeret vor basis opsætning på båden og dokumenteret denne. I præsentationen fremgår roller og opgaver til alle positioner med besætning på 9 mand. Modellen kan også bruges ved mindre/større både.

Link: X²box - BigBoatSerie - Planlægning Før/Under/Efter

Vinteropgaver 2011/12
Der er altid en lang række detaljer der skal styr på hen over vinteren. Derfor laver vi hvert år en komplet oversigt over de opgaver der skal laves. Listen dækker over alt fra mindre detaljer, optimering af elektronikken til udbedring af små og store skader.

Samtidig har vi opdaget at man altid glemmer et eller andet i forbindelse med vinteropbevaringen. Derfor har vi lavet en tjekliste over de vigtigste detaljer.

Link: X²box - Vinteropgaver 2011-2012

Link: X²box - Tjekliste ved vinteropbevaring

Tjeklister til dobbelhand sejlads
Dobbelhand sejlads har sine helt specielle udfordringer. Derfor har vi lavet en tjekliste så vi sikre at alle detaljer er på plads... listen er ikke komplet men altid en god basis til planlægningen.

Link: X²box - Tjekliste til Dobbelhand sejlads

Tjekliste til distancesejladser

Distancesejladserne kræver en del planlægning. Derfor har vi lavet en tjekliste så vi sikre at alle detaljerne er på plads. Der er altid mange folk involveret i sejladserne hvorfor det er vigtigt at have styr på detaljerne inden / under og efter sejladsen.

Link: X²box - Forberedelse til Distance sejlads (PDF)

Tjekliste til planlægning af Big Boat Series
Årets "store" mandedyst ... kræver også fokus på planer før/under/efter. Tjeklisten indeholder en række ting der skal være styr på.

Link : X²box - BigBoatSerie - Planlægning Før/Under/Efter

Respittabeller
På samme måde som sidste år regner vi også med at udarbejde respittabeller og taktisk kort til en række kapsejladser. I 2012 vil vi derfor udarbejde ca. 10 af disse tabeller til Big BoatS eries (Big Boat Challenge, Aarhus Big Boat, Baltic Sea Challenge og Race Rig-Tig), Dobbelhand (Classic Fyn Rundt, AFM marine 2 Star, Watski2Star) samt et par ekstra sejladser som Palby Fyn Cup, Mumm/Stelton og sikker også et par ekstra. Disse vil blive udarbejdet i samarbejde med Quantum Sails, hvor også modellerne vil blive distribueret fra.

Udover de ovenstående dokumenter har vi naturligvis også en række dokumenter til måloptimering, konkurrentanalyser og ikke mindst taktiske løsninger til selve sejladsen.... men dem holder vi for os selv :)

Vi ses på vandet!

Der findes mere inspiration på Henrik Jørgensen og X²box's hjemmeside - x2box.dk og især i dokument sektionen x2box.dk/dokumenter.




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Tursejlads

’En hel verden venter’ – nu også i København

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *