fbpx

Sådan sikrer du dig bedst inden sejlturen

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

 

Hvad er minimumsudstyret, du skal have i orden, for at sikre en optimal tur på vandet? Lars Krogh Jensen fra marineudstyr.dk, har i årevis rådgivet hundredvis af danskere indenfor sikkerhedsudstyr og sejlads. Han mener ikke, at sikkerhed ombord behøver at være hverken tidskrævende, kompliceret eller dyrt. Han har her samlet de fem vigtigste råd til en sikker sejltur på vandet.

Mobil eller radio

Mobiltelefoner bruges ofte som kommunikations-redskab til mindre og kystnære sejlture. Hvis du tager mobilen med, så sørg for at pakke den ind i et vandtæt cover, der beskytter mod fugt og vand. Der findes flere på markedet, som er specielt lavet til sejlads. Han gør opmærksom på, at Søfartsstyrelsen anbefaler en VHF-radio til fritidsfartøjer – det er klart det sikreste, da VHF´en både giver dig kontakt til den nærmeste kyststation og skibe i nærheden, hvis uheldet er ude.

Redningsvestlys

Der findes lys, som man kan fastgøre på skulderen af redningsvesten, og som automatisk blinker kraftigt, hvis man falder i vandet. Lyset skal slukkes manuelt, ellers blinker det i mindst 24 timer. Redningsvestlyset er måske den bedste og billigste investering, du kan gøre i din egen sikkerhed, næst efter en god redningvest. Særligt i skumringstid, om natten eller ved bølgegang er lyset er must.

redningsvestlys3For en minimal investering bliver man meget mere synlig i nødstilfælde. For 153 kr. får man et redningsvestlys, som automatisk tænder i vandet og passer til alle typer veste.

Livliner

Livliner er et must til både børn og voksne ombord. Livlinen hægtes fast på indersiden af redningsvesten og til et beslag på dækket. Det er især vigtigt med en livline, hvis en erfaren sejler ryger i vandet og har uerfarne sejlere om bord. På den måde kan den erfarne sejler nemt trækkes op i båden igen. Både livliner og redningsveste skal være CE-godkendte. For at bruge en livline skal man enten være iført en sikkerhedssele ELLER en redningsvest med D-ring, f.eks. som den røde oppustelige vest vist her på siden.

livlineDet er vigtigt at være spændt sikkert fast til båden – både børn og voksne. Livliner fås fra 273 kr.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *