Frøken Meyer - hyggesejlads i danskernes maritime baghave

Frøken Meyer - hyggesejlads i danskernes maritime baghave

Når vi efter flere måneder eller endda efter flere år forlader det europæiske kanal- og flodsystem og sejler ud på åbent hav, glæder vi os, når himlen bliver høj, horisonten vid og luften frisk. Selv båden synes at vugge fornøjet i det lidt saltere vand, der er dybere, renere og – netop denne dag – strålende blåt.

Vi befinder os, strengt taget, stadig på en flod. Peenestrom, der i bløde buer snor sig gennem landskabet mellem øen Usedom til styrbord og det europæiske fastland til bagbord, er nemlig det vestligste af de tre udløb i Oderflodens delta. Selv tilfører Peene blot lidt ekstra vand til den strøm, der langsomt bevæger sig mod Østersøen ved Greifswalder Bodden. Vind, sand og strøm har dannet et fantastisk landskab, hvor mennesker i århundreder har bygget bopladser og levet godt af naturens rigeligt fyldte spisekurv. Den ene lille havn ligger her ved siden af den anden.

Pris: 15 kroner / 5 sider. Kilde: Bådmagasinet 02/2013

15,00 kr.

Når betalingen er gennemført får du tilsendt en e-mail med et link til download af koden til det online-versionen af Bådmagasinet.

Bemærk venligst, at den elektroniske udgave af magasinet kræver Flash installeret på din computer. Har du ikke dette installeret, så kan du hente den seneste version hos Adobe her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer