fbpx

Ind igennem Svendbord Sund for gennaker

Inkluder i Newsletter: Ja

Planen var at sejle ind til Troense Havn. Vejret er endelig blevet fantastisk og sommerligt. Vinden blæste cirka otte sekundmeter. Efter Svendborg blev det svært at holde kursen op, så vi gik for motor den sidste halve sømil.

sejlads

Dejlig sejlads for gennaker

Lige inden Troense Havn, smed vi anker og badede. Efter en skøn dukkert, spiste vi lidt, solede, læste - ren sommerhygge.

Kongen af Troense

Efter nogle timer sejlede vi ind til Troense Havn. Den meget flinke havnefoged hjalp os med at finde en plads. Min søn Oscar har tidligere taget et billede af havnefogeden og sendt det til ham. Det betyder, at havnefogeden aldrig har glemt Oscar. Havnefogeden blev meget glad for at se os. Da vi lå trygt og sikkert, havde havnefogeden lige en ting, han ville vise os - han havde lige købt en fin ældre sportsvogn. Flink som han er, gav han os en tur i vognen. Vi mener helt bestemt, at han er Kongen af Troense, som han kører rundt på Troense.

Grill aften med venner

Vi mødte nogle venner, vi kender i Troense Havn. Vi aftale hurtigt at spise sammen og grille. Men hvor skal man lige proviantere henne? Jeg tænkte på den lækre økologiske gårdbutik på Ærø, der ville have været fantastisk at proviantere i. Men hvad hjælper det, når man står i Troense Havn? Jeg begav mig på vej mod Troense Hotel, hvor jeg mødte en flink nabo til hotellet. Jeg spurgte ham om, hvor man kunne proviantere henne? Han sagde, at der var for langt, men jeg lige skulle vente, så havde han måske en løsning.

Ud kom han med et smil på læben, og i hænder havde han kartofler, salat og tre pølser. Helt perfekt til vores sammenskudsgrillaften med vennerne. Et stort tak til naboen, der reddede vores aften. Aftenen blev en af de smukkeste længe. Det var bare helt perfekt, da solen gik ned - en smukkere solnedgang er sjældent set.

bubbersolnedgang

Smukkere solnedgang fås ikke

Rudkøbing og Langelands Festivalen

Næste morgen kom Konge af Troense med vores morgenmad. Inden afgang hoppede vi en tur i vandet.

troense

Morgenmad i Troense Havn

Dernæst satte vi kurs mod Rudkøbing - en tur, hvor vi krydsede hele vejen for fulde sejl. I Rudkøbing skal jeg være vært ved Langelands Festivalen indtil lørdag midnat.
Udvalgte artikler *