fbpx

Dansk katamaranproducent har vind i sejlene

Inkluder i Newsletter: Ja

ACT Boats fra Ørslev ved Vordingborg producerer unikke katamaraner, der allerede nu er efterspurgte på det engelske marked. Flere lande ventes at følge efter.

Katamaransejlads kom for alvor frem i lyset i 2013 med det prestigefyldte America's Cup og vinder stadigt større udbredelse. Den sydsjællandske virksomhed ACT Boats med indehaver Gert Larsen i spidsen begynder nu at gøre sig gældende i forhold til produktion og levering af de efterspurgte katamaraner. Med en beliggenhed i Ørslev ved Vordingborg kan ACT Boats konkurrere med andre producenter på grund af de unikke katamaraner, som virksomheden fremstiller: En katamaran fra ACT Boats er både lettere og stærkere på grund af dens specielle konstruktion, og samtidig ligger prisen 50.000 kr. under konkurrenternes tilsvarende modeller.

ACT Boats har allerede afsat fem katamaraner til en sejlskole i England, og netop England og de nordiske lande er i første omgang i fokus, men flere lande ventes at følge med. Indehaver af ACT Boats, Gert Larsen, siger: ”Jeg har selv mange års erfaring inden for sejlsportsverdenen og har set, hvilke lande, der stiller talstærkt op til mesterskaberne. Estland stiller f.eks. gerne med 30-40 sejlere til de store stævner. Selvom det er en lille nation, er det et interessant marked for ACT Boats, fordi sejlsport spiller en stor rolle".

Gert Larsen

Gert Larsen fra ACT Boats i Vordringborg.

På sigt forventes også Kina at blive et eksportmarked. ”For bare 3-4 år siden var der næsten ingen kinesere med i de store cups. Nu begynder de så småt at melde sig på banen. Der er et kæmpemarked i Kina", siger Gert Larsen.

Vordingborg Erhverv har været med i opstartsfasen og har bistået Gert Larsen med vejledning og sparring i udviklingen af ACT Boats. Om virksomhedens eksportmuligheder udtaler Dan Holck-Hansen: "Vi er meget glade for de positive resultater, ACT Boats allerede har opnået. Virksomheden er et godt bevis på, at også mindre virksomheder og iværksættere har et stort eksportpotentiale, hvis man udarbejder en klar strategi. Derfor arbejder vi i Vordingborg Erhverv målrettet med internationalisering og er bl.a. i gang med at arrangere en tur til Finland og Estland, hvor vi sammen med lokale virksomheder skal etablere samarbejdsrelationer på tværs af grænserne".




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *