fbpx

Bagsiden: Hvis musik er kærlighedens frugt, hvorfor spiller kaniner så ikke banjo?

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

For en gang skyld er sejlsporten IKKE alene om problemet. Hele samfundet – både i Danmark og resten af Europa - mangler motivation. Jamen, det er selvforskyldt med de politikere vi selv har valgt. Suverænt dræber de lysten til at gøre en forskel. Se i stedet BRIK landene, eksempelvis Brasilien og ude i Østen, hvor de knokler for at opnå den materielle drøm.

Danmark er ikke længere nogen stormagt i sejlsport, det er bare ikke gået op for os endnu. Formentlig får jeg redaktør Øverup på nakken med denne hjemmefilosofiske politiske omgang, men jeg er voldsom inspireret af Andy fra Svendborg, som i sin kommentar den 20. februar skrev under overskriften: "Jeg ved ikke hvad der sker." Overskriften blev fulgt op af denne opsang: "Jeg sejler i Svendborg Sund, og alle jeg kan, inviterer jeg med ud at sejle, men ingen har tid og vil hellere sidde hjemme og kikke tv og surfe på nettet. Skal man lokke dansken ud, så er det til en god bøf og rødvin. Men det at sejle er jo også i modvind. Konen, min svigerdatter, min søn og så undertegnet skal til 'Både i Bella', og vi skal gå og kikke på alle de fine store både ... Iført blå futteraler og tålmodighed vil vi driste os ind i de store skuder. Som mange andre vil vi savle, imponeres og udstøde 'f... den er lækker'. Og så vil vi liste over i de ydmyge tilstødende haller, og se om jeg kan handle en blok og noget tovværk til en god pris. Så vil jeg tage hjem og, som så mange andre, bestille 2 tændrør i England. Det er halv pris, og portoen er mindre end hvad Post Danmark forlanger." Læs hele Andys indlæg her.

Andy rammer "Bulls Eye". Vi har fået opfyldt drømmen om velstand, nogen af os er desværre også blevet en smule overernærede af al den velstand. Jo, vi vil da gerne have en ekstra bil, men vi vil også have den sjette ferieuge, og så er der barsel, og desuden skal vi passe på stressen. Der er absolut grænser for, hvad vi gider – især når det gælder fællesskabet omkring sejlsporten. Alle sammen har vi fået den materielle drøm opfyldt, og den er ikke endnu erstattet af en ny drøm for fremtiden. Kort sagt, vi er alle blevet sløve og selvfede – også i dansk sejlsport.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *