fbpx

Bagsiden: Tænk, at nogen helt frivilligt satser deres sparepenge på os sejlere

Inkluder i Newsletter: Ja

Derfor er jeg vildt imponeret over, at den danske maritime branche finder de sidste spareskillinger – de absolut ikke har, og satser på en flot bådudstilling i Bella Centret med start næste fredag -  den 24. februar.

Det initiativ må vi alle sammen i dansk sejlsport bakke op om, branchen fortjener det sgu.

Lige for at slå det helt fast, kære kritiske læser. Hverken jeg eller "Bagsiden" er i lommen på Lars Kiær, annoncehajen her på Bådmagasinet, heller ikke i lommen på redaktør hr. Øverup, eller Jan Hansen, formanden for den nye brancheorganisation Danboat. Det er en helt personlig glæde over, at der er nogen i dette krisetrætte samfund, som tør at vise lidt initiativ.

Selv den mindste stand på bådudstillingen koster en formue, både i stand leje og drift. Dertil kommer at branchen skal ofrer 2 weekender, i forsøget på at hive spareskillingerne ud af Jeres lommer.

Her er det, jeg personligt ser det total håbløse. Ja - faktisk det naive i projektet. Som mangeårig Knarr sejler ved jeg smerteligt, hvor fedtfornærede de fleste sejlere er. Og det gælder jo de fleste sejlere, ikke bare er vi alle presset på privatøkonomien. Sejlerfolket er oftest kendetegnet, ved at lade pengene ligge lunt i lommens mørke.

Men bådbranchen gør lige det, som er en gammel dyd i krisetider. Skruer op for markedsføringen. For mange er Bella Centeret alternativet til selv at få løn i denne og næste måned. Noget af det klogeste redaktør Øverup har sagt længe er: "Er du i bådbranchen, overlever du kun - hvis du har penge med hjemmefra". Det sammenholdt med udstillingskaosset sidste år, så er Bella Centeret 2012 et initiativ der fortjener maksimal opbakning.

I skal ikke forvente en udstilling i samme omfang som tidligere. Verdens største bådudstilling i Düsseldorf oplevede et markant fald i udstillede både. Sådan bliver det også i Bella Centeret, reelt set snakker vi om en udvidet dagligstue – om end en af slagsen, med meget højt til loftet. Mange af de udstillede både kender du allerede, men står du med tanken om at skifte både, så er det nok her du kan få en meget fin pris.

Ballet kommer til at stå i udstyrs hallerne, her er der allerede meldt fuldt hus. Forvent dig et maritimt Hjallerup Marked, hvor slagstilbudene står i kø. Tovværk, fendere, elektronik og alt andet godt kan handles med rabat. Mængden af reelle nyheder er nok også overskuelig, men disse haller bliver i udstillingsperioden – Danmarks suveræn største skibsprovianterings outlet.

Så du skal ikke komme til Bella Centeret, for at blive overrasket. Du skal komme, fordi vi kun ved at stå tæt sammen, kan give det maritime erhverv tro på fremtiden.

Vi kan ikke undvære disse maritime virksomheder, og de kan hverken overleve eller skaffe eksportindtjening, hvis de ikke har et sundt hjemmemarked.

Bådudstillingen er en stor omgang "Fætter / kusine" fest, alle dem hjemme fra klubben og havnen kommer forhåbentlig også ud af vinterdvalen. Bådudstillingen er jo også en markering af, at vi inden længe igen skal ud og sejle. Derfor må du heller ikke undlade at besøge alle klassebådene, joller og de aktive specialklasser. Tænk hvor mange du kan hygge dig med, og genopfriske de gode historier.

Så når alt kommer til alt, ingen af os har nogen undskyldning for ikke at møde op på bådudstillingen. Måske mødes vi derude?

Se vores afstemning her på siden, og gi' selv din stemme!

PS: Tag toget, parkeringen koster en formue og de lokale p vagter er mere end krigsliderlige med deres bødeblokke.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *