fbpx

Vi mangler brændstof til drømmene

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Forord af Nicolai Lassen

Spørgsmålet, som Bagsiden flere gange har taget op, hvordan får vi flere unge ind i sejlsport? Fik ved en arbejdsfrokost i sidste uge en interessant person og hans klare meninger på banen. SAP Extremes co skipper Rasmus Køstner har en klar holdning, og han gør selv en stor indsats for fremtidens danske sejlere.

Selv har Rasmus taget turen hele vejen fra ungdomssejlads over elite til en professionel karriere. Starten var i den traditionelle i Optimistjolle, hvor han hurtig kom på diverse Opti landshold. Videre over i flot Match Race karriere - både med sin nuværende Co skipper Jes Gram Hansen på SAP Extreme og AC vinder Russell Coutts. Rasmus har også været aktiv i America's Cup som afterguard på Mascalzone Latino Capitalia Team. Rasmus har også været en del af Ericsson Racing Team i in port races i Volvo Ocean Race. Siden 2011 Co Skipper på SAP Extreme - Danmarks største professionelle sejlsportsprojekt. Ingen steder i logbogen hos den unge Rasmus, stod der, at sejlsportskarriereren skulle bringe så mange spændende muligheder.

ras

Rasmus Køstner er CO skipper og taktiker på SAP Extreme Sailing Team

Siden dengang tilbage i 1986, da de første famlende vendinger og bomninger blev indøvet hjemme på Lillebælt, har sejlsporten formet en stor del af Rasmus dagligdag. "Sejlsport" er et emne Rasmus Køstner både har en holdning til og aktivt arbejder med i sin hverdag - enten på SAP Extreme eller som træner på Aarhus Sailing Akadami. Derfor er Rasmus ugens gæsteskribent, ordet er dit Rasmus.

Vi mangler brændstof til drømmene

Alle mennesker har noget, der driver dem og sætter en retning i deres liv. Sejlsport er en af dem, men hvorfor gå den vej, når der er andre alternativer med snorlige udviklingsveje, der kan bringe en 17 årig fodboldspiller til tops i verden med millionkontrakter og et alt, hvad vi drømmer om?

tobias hemdorfr 2161

Tobias Hemdorff er en af de unge sejlere

Jeg tror, vi mangler brændstof til drømmene og en motorvej, der kan sætte fart på turen. Alt andet er nemlig på plads, vi har en smuk sport med unikke oplevelser, godt klubmiljø og engagerede ungdomsledere.

Drømmene skal tændes

Hvis vi kigger os om i den danske sportsverden, så har sejlsport en central rolle indenfor de olympiske discipliner - godt hjulpet på vej af fantastiske resultater igennem mange år.

Desværre halter sejlsporten noget efter indenfor den professionelle sport. En verden hvor der dagligt bringes historier af det professionelle miljø i fodbold, tennis og håndbold. Hvis der skal tændes nogle drømme i den danske sejlsports ungdom, så skal der gang i mediemaskinen, og fortælles historier om de professionelle sejlere i America's Cup, Volvo Ocean Race og Maxi Yacht Rolex Cup. Der skal gerne skabes en generel forståelse af sejlsport som en attraktiv karrierevej - uanset om den er olympisk eller professionel.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *