fbpx

Bagsiden: Kære Sandeep – et personligt brev

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Kære Sandeep

Stadig flere sejlere og egne personlige oplevelser fortæller, at skyggesiden efterhånden har overtaget mange lysstråler i dit arbejde. Både i vores egen interne research, og når jeg lytter til mange sejlere, finder vi ting, der foruroliger mange.

Alle anerkender dig som en markant personlighed, men også som en der desværre ofte efterlader mange uafklarede spørgsmål. Faktisk så mange uafklarede spørgsmål, at redaktør Øverup, som på Sailing Denmarks hjemmeside står som en "topsponsor", har valgt at lægge samarbejdet "på is" indtil videre.

Offer for Janteloven?

Mens vi har researchet og lyttet til de mange Sandeep relaterede historier, har det igen og igen spøgt i mit hoved: Er ildsjælen Sandeep ved at blive offer for den forfærdelige danske Jantelov? For er det tilfældet, så er jeg personlig stået helt af. Både Sandeep og deres "Bagside" skribent er markante personligheder i dansk sejlsport, begge deler vi vandene på godt og ondt. Mange sejlere hader os af et godt hjerte, og Janteloven tæskes vi jævnligt med.

Så her skal jeg være første til at forsvare Sandeep og hans indsats. Men jeg har desværre også en klar fornemmelse, at Sandeep har svært ved at skille tingene ad.

En sag der burde være løst i mindelighed

Baggrunden for du nu kommer på "Bagsiden" i denne uge, er en vigtig sag, hvor jeg den seneste uge selv har været involveret som konfliktløser. Egentlig var opgaven ikke så svær, to gode sejlere havde været uenige. Der er mange holdninger til, hvad der egentlig skete, men ligegyldigt hvad, så var sagen ikke større, end at den kunne løses i mindelighed - troede jeg, men jeg tog grusom fejl. Scenen var en diskussion mellem ynglingesejleren Lucas Lier og fyrtårnet og mr. Yngling himself - Jørgen Ring, under Ynglinge VM i Sydney, Australien. Et stævne, hvor Sailing Danmark og du har en stor aktie i.

Læs også: Nogel "møg" sager

Jeg skal slet ikke gå ind i, hvorfor konflikten opstod, endsige hvad der skete, blot at en række gode mennesker i dansk sejlsport og Hellerup Sejlklub fik strikket et forlig sammen i sidste weekend. Med overskriften: "På foranledning af Hellerup Sejlklub har klubben, Lucas Lier og Jørgen Ring bilagt striden".

Men nej, så let skulle det altså ikke gå. Selv om der fredag blev udsendt en fælles pressekommentar, som alle involverede har godkendt, gik "et eller andet" i baglås i løbet af weekenden. Læs den selv i nedenstående tekst:

lucaslier

Hellerup Sejlklub blev af kredsen omkring Sailing Danmark tvunget til at fjerne den fælles godkendte pressemeddelelse fra deres hjemmeside. Dermed tager historien en ny drejning for alle involverede, idet grundlaget for, at Hellerup Sejlklub kan opgive deres sag mod Jørgen Ring, forsvinder.

Kære Sandeep, din skygge hviler tungt over den kedelige udvikling? I stedet for at få lukket bogen, som fortsat er den absolut lykkeligste udgang på denne personsag, skal parterne nu strides om begreber som ordet "adfærd".

Hvorfor spøger jeg? Efterhånden som jeg følger begivenhederne på sidelinjen, så skygger du Sandeep og Sailing Danmark over denne, den bedste og hurtigste løsning. Er det fordi, at Sailing Danmark og dig som formand også er indanket af Hellerup Sejlklub til Dansk Sejlunions Ordensudvalg? Du slipper ikke uden om, at du og Sailing Denmark, er dansk sejlsports to siamesiske tvillinger – fuldkommen uadskillige.

Time out...

Tak for de mange indlæg her i debatten. Jeg har valgt at tage en time out i minimum 24 timer. Der arbejdes på at finde en mindelig løsning, og jeg ønsker at sikre deltagerne i mødet arbejdsro.

Med sejler hilsen

Søren Øverup









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *