fbpx

Bagsiden: Regnvejr ødelægger ikke sommerferien

Inkluder i Newsletter: Ja

Den smule sol som sommeren bød på blev oftest erstattet af tunge regnskyer – man hvad gør det?

Sådan har det altid været, nogle år har det bare regnet mere end andre år – sådan er det. I år har i haft regnen at brokke jeg over, ellers havde der været noget andet galt. Der er i det hele taget, alt for meget brok i danske sejlere.

Jeg kender også fakta, at sommeren i år har været den næstmest vådeste i 137 år, men vi fik kun sølle 8 millimeter mere end de 310 millimeter der faldt i 2007. Dengang var verden også ved at gå under i dansk sejlsport, I bare glemt det - alle sammen. I tænker alene på de fantastiske sejler- og ferie oplevelser i havde dengang. Sådan bliver det også i år, og helt ærligt: Hvad er værst? Lidt vand i gader og kældre? Eller 40 grader i skyggen? Personligt foretrækker jeg altså det første. Jamen hjemme hos os, har modernatur på sin egen bestemte facon sat gang i en yderst tiltrængt kælder oprydning.

Nu har jeg selv brugt sommeren på at sejle tur, faktisk hele juli måned. Jamen trods de 137 millimeter nedbør har det været en fantastisk oplevelse for alle om bord. Som de fleste andre børnefamilier, er det en sommertur, med løbende udskiftning af besætningen. Faktisk runder vi mere en 30 besøgende forskellige bolværksmatroser, hvoraf flere sågar blev hængende i længere perioder.

Sammen oplevede vi regnvejr, torden og skybrud. Tænk, at det regnede mens vi var på Anholt. Men så blev de lokale rigtig glade, for det have ikke regnet i 6 uger og øen var efterhånden godt støvet. På Læsø stod det i ned i stænger, positivt tog det toppen af den musik festival der havde invaderet Vesterø Havn den lørdag aften. Festligt var det med asfaltbal, om end musikken kørte en smule i samme gear fra start til slut. Regnen var også med til at dæmpe gemytterne og deres indtag af kolde øl, så vi slap for at samle alt for mange fulderikker op af havnebassinet. Jamen tak, kom ikke og fortæl mig at regn ikke er godt for noget?

Jamen, når du ligger i havn og det så regner, så må du tænke alternativt. Besætningen hos os, havde i hvert fald ikke de store problemer. Så længe der var strøm på skibet, var der ”Klovn” på skærmen. Er du teenager kan du sagtens få en formiddag til at gå med tre afsnit ”Klovn”, to afsnit ”Friends” og så en omgang Harry Potter til dessert før middagsluren. Unge mennesker sover jo ret meget, så er det lige meget om det regner, sner eller der er 40 grader i kahytten fordi solen er på.

Jeg oplever også langt flere brokker sig over sommerens regn, end der egentligt reelt har været derude. Jeg kan bekræfte, at mange havne på ingen måde oplevede trængsel. Måske på Læsø og Skagen, hvor der var godt fyldt op med nordmænd og svenskere. Men de er der alene, grundet tossede nationale forbudsregler. Så længe de lokale sprit udsalg – enten på Læsø eller i Skagen - holdt længe åbent, så betød en smule regnvejr ikke noget for vores nordiske broderfolk. Faktisk er det betagende at se, hvor mange flasker, selv pæne ældre sejlere kan slæbe af sted med i de havne. Man må sige, at forsyningsangst får en helt ny betydning.

Det gamle udtryk, at ”vejret er der ikke galt med – det er alene påklædningen”, passer perfekt ind i sommer 2011. Hvis jeg ellers skal brokke mig, så er det omkring vinden. Jamen, den rute vi som familie havde valgt, blev konsekvent boykottet af Vorherre og Peter Tanev – hvad forskellen så end er? Men faktuelt var vi af sted i en hel måned, med enten ingen vind, eller konsekvent modvind. Variationen var alene når strømmen også var imod. Det er sgu da dræbende, jamen ofte sejlede vi ikke hurtigere end en doven snegl kan bakke baglæns.

Måske bliver næste investering en motorbåd, for sydpå i sommerferien – den hopper jeg aldrig på. Alene risikoen for at ramle ind i cigar hørm fra redaktør Øverups, iført storblomstrede badeshorts og tøfler, nej tak så heller en våd sommer i danske farvande.

2011-09-02 13:45:18 af Jens

Altså ren poisi, jeg spøger bare om lassens familie er enige i hans synspunkter?
2011-09-02 15:32:47 af Steffen Brandt

Så det er noget pjat at brokke sig over regnen, men med vinden er det en helt andet sag.
2011-09-02 20:32:43 af Jacob Andersen

Niolai, det er med denne kommentar, du viser genialiteten ved \"bagsiden\". Jeg er trofast læser, men kommenterer kun sjældent. Men nu må det være min tur.

Men denne hoppen frem og tilbage mellem denne uges regnvejrs bagside, og den altid saglige - men ofte kontante kritik af aktørerne i sejlsporten-, gør du baadmagasinet.dk til noget unikt i dansk sejlsport..

Tænk også, at du igen og igen gør grin med redaktøren, hvem ellers tør det overfor sin arbejdsgiver?

Tak til redaktionen, at I giver plads og redaktøren giver frirum til lassen og hans bagside. Tak og god weekend

Jacob
2011-09-03 18:16:30 af David

Vi er mange der er spændt på om den lassenske familie er lige så enige som oraklet selv? Det ville være rart med nogen der lukkede munden på Lassen








★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *