fbpx

Bagsiden: Jeg er begejstret, meget begejstret…

Inkluder i Newsletter: Ja

Som 5. mand (rød vest) på en Extreme 40 oplever man aktion på første parket. Prøv det selv med Extreme Challenger. Foto: Vincent Curutchet/DPPI.

Først er det en stor ære, ja - en meget stor ære at få lov til at låne Lassens plads her i dag … Ikke bare fordi de færreste vil tillade at jeg kalder mig ”en sejler”, selvom jeg har en olympisk surfer karriere bag mig for mere end 20 år side. Men også fordi Lassen viger pladsen så jeg kan komme af med min begejstring. Den begejstring har han og Bagsiden nu også selv en stor aktie i – så det mangler da også bare.

Jeg er netop kommet tilbage fra ”Extreme Sailing Series”, der blev afholdt i det engelske sejlermekka Cowes, Isle of Wight i Sydengland, og ligger nu i mit ydmyge hotelværelse i byen Newport og tænker over, hvad jeg har oplevet af vilde ting i dag – både på havnen og til søs.

Kort sagt har jeg oplevet sejlsport, der både begejstrer og underholder – ikke bare mig, men tusindvis af mennesker på kajen. Korte intense sejladser tæt under land. Et fantastisk professionelt set-up med to fantastiske speakere – tænk en franskmand, som speaker på flydende engelsk, dog med en accent af fransk ”Allo, Allo - hvor det går”.

Bagsiden og Lassen har over sommeren talt meget varmt for at et dansk Extreme Challenger-projekt skal lykkedes Bagsiden: Har dansk sejlsport format til Extreme Challenger og Bagsiden: ’Rolig Lassen, find nu Ja-hatten frem’. Selv om jeg har involveret mig på det kommercielle niveau *), og hidtil kun haft den viden, Rasmus Køstner og Jes Gram har givet mig og hvad Lassen så levende har skrevet her på Bagsiden.

Derfor var turen til Cowes et ”Wake Up call”. Extreme Sailing Series holder hele vejen igennem.

Her er et koncept, som alle der ser på – bare elsker. Det er medievenligt, det er sejlsport udsat for elementer af speedway og beachvolley uden at det bliver spor useriøst af den grund.
Beskyld mig gerne for at være subjektiv, jeg har naturligvis også en personlig interesse i, at det danske Extreme Challenger-projekt bliver realiseret, men det har du som sejler også, ja alle i dansk sejlsport har en interesse i at projektet lykkedes.

I den brede offentlighed er sejlsport noget der sker en gang hver fjerde år – altså næste gang til OL 2012 i London, og kun hvis sejlerne får medaljer. Sejlsporten fortjener langt mere opmærksomhed, og det skal Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner være frontløbere på med deres Extreme Challenger-projekt.

Dette koncept gør sejlsporten spændende for andre end dem, der selv sejler. Ikke bare som OL hvert 4 år, men 9 måske 10 gange hvert eneste år. År efter år.

Forestil jer 40 fods katamaraner med op til 178 m2 sejl, en vægt på kun 1250 kg, og en topfart på 60 km/t. og så sejler de ”speedway” heats, helt tæt på land - ja man kan næsten røre ved bådene, når de slår ind under land og vender. Hvem kunne ikke tænke sig den oplevelse i København eller Aarhus eller?

Også VIP-delen holder. Min event/VIP-filosofi med ”Tour de France” var, at kunderne skulle have en oplevelse, som de ikke kunne købe sig til - for guderne skal vide, at de VIP-gæster, vi havde med på ”Touren” selv kunne købe det meste. Under Extreme Sailing-sejladserne er VIP-faciliteterne luksuriøse, god mad og drikke, professionel og engageret service, og så er der en fantastisk god og afslappet stemning.

For VIP-gæsterne og sponsorernes kunder er der mange muligheder. Hvad med en tur med i dommerbådene, som befinder sig midt i sejladsernes action? Gæster med i tv-båden, som er lige så tæt på? VIP-sejlture på Extreme 40 bådene inden sejladserne starter midt på eftermiddagen og så det mest geniale – ”femte mand”-konceptet.

Når vinden tillader det, er bådene forpligtet til, at have en VIP-gæst med om bord. Det svarer til at sidde ved siden af Morten Olsen på bænken til en EM kamp i Parken. ”Femte mand”-konceptet svarer til at jeg fik presset en VIP-gæst ind på sædet ved siden af Bjarne Riis, mens rytterne kæmpede sig op af bjerget til toppen og Alpe d`Huax BJERGET. Ikke fordi Bjarne var særlig opmærksom på sin gæst, men vedkommende fik en intensitet og en oplevelse han aldrig glemmer. Jeg var selv ”Femte mand” i Cowes, jeg glemmer det aldrig, aldrig nogensinde. Jeg drømmer stadig om det drama, jeg selv var midt i. (Se her video fra Bådmagasinets oplevelse som femte mand - <REFERENCE:12307:Bådmagasinet filmer: Sejl med i Extreme 40>)

Indtil vi i Danmark er med i sejladserne, må I nøjes med at se det på tv.
TV2 Sport følger Extreme Sailing Series hen over efteråret 2011. Første gang, torsdag d. 25.8.2011 kl. 17.00 og fredag d. 26.8.2011 kl. 17.50.

Vi skal have det danske Extreme Challenger-projekt med i Extreme Sailing Series fra 2012, og senest i 2013 skal vi have en dansk afdeling af Extreme Sailing Series.

Med venlig hilsen og tak for lån af Bagsiden. Og ja, Lassen har hjulpet lidt med teksten…

Ole Egeblad *)
Mobil: 21 13 00 75

Vedr. *) Ole Egeblad er daglig ansvarlig for det danske Extreme Challenger-projekt.


INDBYDELSE

Som læser af Bådmagasinet inviteres du til en prøvetur:

Du inviteres hermed til præsentation af vores fælles mulighed for at få en dansk besætning forrest på den internationale kapsejladsscene – der, hvor det ultimative mål er America’s Cup.

Danmarks to mest spektakulære sejlmaskiner holder stævnemøde - Extreme Challenger og Carbon3. Det foregår midt i en KDY historisk tidslomme fra dengang, hvor kapsejlads primært var for velklædte mandlige medlemmer i klubblazer og kasket med hvid puld og, hvor 12-meteren var ”Kongeklassen”. De umådelige smukke gamle ”12-meterbåde” byder dig og nutidens sejlmaskiner velkommen til deres årlige kapsejlads sammenkomst i Tuborg Havn.

Din mulighed for testsejlads
Extreme Challenger og Carbon3 vil ligge i Tuborg Havn, hvorfra der er mulighed for testsejlads i dagene fra lørdag d. 3. september til søndag d. 4. september (begge dage inklusiv). Testsejladserne vil være venskabelig kappestrid mellem de to fartmaskiner og have en varighed af ca. 20 minutter.

Testsejlads og opvisningssejlads
Lørdag d. 3. september kl. 11-13 og 13-15
Søndag d. 4. september kl. 11-13 og 13-15

Det eneste du skal medbringe, er egnet tøj til at bære under det udleverede sejlertøj, samt sko med bløde såler. Vi sørger for øvrigt udstyr.

Der er begrænsede pladser - så først til mølle.

Du bedes melde tilbage på .

Vi skal vide hvilken dag, og hvilket ”timeslot” der vil passe ind i din kalender. Sidst men ikke mindst: Vil du sejle Extreme Challenger eller Carbon3? Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


2011-08-19 11:07:06 af Robert Jesen

Hold kæft, det lyder bare vildt spændende.....Jeg er på
2011-08-19 13:10:31 af Per Larsen

Dejligt at læse den begejstring og positive ånd der strømmer ud af denne uges bagside - helt uden at forfalde til kritik.

Måske Lassen skulle låne \"sin\" bagside ud hver fredag ;-)
2011-08-19 14:02:42 af Allan

Nu skal vi jo heller ikke forfalde til at blive en flok jubel idioter....

Vi er mang som elsker når Lassen svinger krabasken over dansk sejlsport......

Per Larsen: som trofast læser af bagsiden, tror du på at denne Ole Egeblad har skrevet ret mange ord af denne uges bagside? Den lugter langt bort af den Lassenske pen, men den er godt nok positiv i denne uge.
2011-08-19 20:31:43 af Tom Bøjland

@Allan

\"Denne Ole Egeblad\" har levet som fuldtids sejler i 2 OL kampagner - (Barcelona og Savannah) var så vidt jeg husker også en af de drivende kræfter i DBO. derefter har han arbejdet fuldtids med sponsorarbejde indenfor cykelsporten igennem mange år (CSC) - Det er en gave til sejlsporten at han vender \"hjem\" igen med den erfaring og det kontaktnet han har skabt i en sportgren, der er præget af en langt større professionalisme og mediebevågenhed end sejlsporten, og han behøves med garanti ikke at have nogen til at skrive for sig - tværtimod!

Go vind!
2011-08-19 20:58:03 af stefan

Ole skriver jo selv at: Lassen har hjulpet lidt med teksten…

2011-08-20 17:07:01 af Ole Egeblad

Kære alle,

Jeg kan heldigvis godt selv skrive og Lassen´s bidrag har været yderst beskedent :-)

@Tom; tak for de pæne ord, håber jeg og resten af teamet kan leve op til dem.

Fortsat god weekend

Hilsen
Ole
2011-08-21 16:53:44 af Sørensen

Hvordan går det med den fede matchrace event som KDY ville lave med Extreme bådene i Tuborg Havn - sker det i år eller hvad ?

Sejlerhilsen Søren
2011-09-27 19:56:01 af vdtlmsbnjj

mYcV9t , [url=http://yivfmygjflrc.com/]yivfmygjflrc[/url], [link=http://azbdsttlyban.com/]azbdsttlyban[/link], http://urttvhikpvbm.com/