fbpx

Bagsiden: Jeg er sgu dybt misundelig

Inkluder i Newsletter: Ja

Palby Fyn Cup er jo hele svaret på det store essentielle spørgsmål: ”Hvordan får vi sejler-Danmark ud og sejle?”. Bogense Sejlklub har sammen med KDY løst den gotiske knude på smukkeste vis. Sammen har de skabt en kultur omkring dette stævne, som formår at inspirere og motivere så mange gode sejlere til at mødes i Bogense.

For 25 år siden var det helt naturligt, men i dag er det unikt. Jeg håber at DS-formand Hans Natorp selv er i Bogense og ved selvsyn oplever hvordan hans DS-strategi mantra - ”At den enkelte sejler kan føle og se værdi, fællesskab og begejstring” - går i opfyldelse.

I de 15 starter er der både stjernerne, som eksempelvis flerskrogsdysten mellem Jesper Bank og Jes Gram-Hansen, der skal se, om de på trods af de er i den sidste start kl. 14.30, kan nå hjem før midnat? Her gælder det om at slå rekorden på 10 timer og 7 minutter fra 2008? Fiaskoen er total for de to skippere, hvis de ikke når det mål. Især Jes Gram-Hansen vil kunne ses med røde øre og bukket hoved, for det er hans katamaran der har rekorden, bare under andet navn.

Det er også dagen hvor de to fynske kæmper: Big Challenge og Broskraberen skal slås med jyske X-One fra Vejle. Ja, faktisk er Palby Fyn Cup, en af de få gange om året, hvor de har en eksistens berettigelse.

Men der hvor guldet virkelig ligger, er hos de 1900 ”almindelige” sejlere, alle der får en friweekend fra familien og piner sig selv rundt om Fyn. Hvis meteorologerne ellers holder hvad de lover, så skulle det blive en ”OK” tur med 8-10 m/sek. vind fra en sydlig retning fredag. Men for hovedparten af feltet er der langt hjem. Så vinden skal nok nå at skifte adskillige gange, så I alle igen i år skal slås med strømmen. Men som inspiration til alle os andre, håber jeg, at der kommer beretninger nede fra feltet. Der hvor der kun er én spiler til rådighed. Hos jer som også sætter det kulinariske i højsæde på kapsejladsen. Eller jer der bliver grundejere.

Vi skal nok høre om stjernerne og deres fantastiske meritter. Men det er hos de mange besætninger, der på egne præmisser sejler rundt, at de inspirerende historier skal findes. Det er alene jeres succesoplevelser, I bringer med hjem i sejlklubben, som afgør om der kommer endnu flere sejlere til Bogense næste år.

Nu er det faktuelt, at jeg ikke kommer til Bogense i år. Men igen viser Bogense Sejlklub og KDY, at de er med på de ”nye tider”. Med statsgaranti har jeg en computer tunet ind på palbyfyncup.dk, for at få stemningen med. På adressen vises der liveoptagelser fra starten. Jeg vil naturligvis også have Bådmagasinets live-side oppe i browseren. Her er der allerede en intensiv dækning af eventen med løbende nyt, billeder, video og så mulighed for at heppe med og give en kommentar eller to.

Fredag tror jeg vil liste på kontoret i mine mest slidte sejlershorts og udslidte ildelugtende Docksides sko og 6 kolde dåseøl i tasken. Så kan jeg sidde tørskoet ved skærmen og få stemningen fra Bogense, uden at skulle kæmpe med al det sure slid på vandet.

Bare den service der ligger i, at 100 udvalgte både er udstyret med en GPS tracker, så deres sejlads omkring Fyn kan følges live håber jeg giver inspiration til andre kapsejlads-arrangører.

Sejladsen fylder meget i kapsejlads-Danmark, så vi på Øresund, der skal ud og sejle Knarr, har en forespørgsel fra KDY´s trængte kapsejladschef Jan H. Madsen. Da alle ledige KDY hænder er i Bogense, mangler Jan medhjælpere til weekendens Knarr-stævne. Er du interesseret, kan jeg garantere at du bliver serviceret på bedste royale vis.

2011-05-27 08:34:35 af Erik H

Hej Nicolai, dejligt at læse en bagside, hvor du ikke flænser struben på gud og hver mand.

Jeg håber inderligt at I her på sitet også følger os menige sejlere på turen rundt. Her ligger der megen god inspiration, for alle os der ikke just er stjerner på vandet. God tur
2011-05-27 08:41:07 af Torben Ethelfeld

Så i mangler hjælpere, fordi alle ledige KDY hænder er i Bogense.

Kunne det være fordi KDY er bedre til at tiltrække snobber, end ildsjæle?

Eller er det bare en fordom jeg har?
2011-05-27 08:51:03 af Frederik Larsen

Torben, du er fyldt med fordomme.........Ingen snobber kunne drømme om at tage til Bogense, de sejler da Knarr i Skovshoved. KDY skal sammen med Bogense have al æren for Palby Cup - det er et rigtig godt projekt.
2011-05-27 10:49:51 af Jonas

Undskyld, er den Nicolai fuldkommen rablende sindsyg?

\"Fredag tror jeg vil liste på kontoret i mine mest slidte sejlershorts og udslidte ildelugtende Docksides sko og 6 kolde dåseøl i tasken. Så kan jeg sidde tørskoet ved skærmen og få stemningen fra Bogense, uden at skulle kæmpe med al det sure slid på vandet.\"

Det er da kun en overklasse Knarr sejlere der kan tillade sig det? Går han så hjem og får sig en morfar, når de 6 dåser er tømte? Sikkert i sin overklassebimmer? Han er sgu for viderekommende


2011-05-27 15:36:59 af Underklassen

Four Sahtan hvor er du trist at høre på, Jonas... Tag en lykkepille!
2011-05-27 15:58:43 af Lars Mortensen

Helt enig med underklassen, Lassen udviser der stor humor og stærk ironi. Jeg synes også hans kommentar er fin, hvor han lægger pres på sine journalist kollegaer. Vi er mange der vil hører hvordan det går nede i klasserne, alle de som ikke er hjemme inden midnat til lørdag.
2011-05-27 17:31:25 af Bestemt ikke en fan af Lassen

Selvom jeg bestemt ikke er fan af Lassen, så har han da skrevet en sober bagside denne gang - uden at være ude efter nogen navngivne eller unavngivne personer, som ellers plejer at være kotyme her - så du har sku drukket af natpotten, Jonas.








Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *