fbpx

Bagsiden: Foråret klarer alt…

Inkluder i Newsletter: Ja

Takket været Dansk Sejlunion og den økonomiske støtte fra TORM der giver nye joller med rabat er der en overvejende sandsynlighed for at de ”store” på 13-14 år fortsætter i sejlsporten.

Søndag eftermiddag sad jeg på Cafe B i Skovshoved Havn sammen med min gode forældreven Henrik. I dette lukkede fora må jeg nok indrømme, at vi skulkede fra de opgaver som Mutter ”Skrap” Mohr havde uddelegeret til ”Skovserholdet”. Men forårssolen, og de mange mennesker på havnen nærmest skreg på larmende frisk mørkt fadøl. Når nu så mange andre forældre var så ivrige for at arbejde, ville vi to ældre fumlefingre alligevel stå lidt i vejen.

Siddende der i forårssolen oplevede vi hvordan dansk sejlsport vågnede af sit vinterhi. Det må være den samme ”Juhu” fornemmelse de brune bjørne har til deres forårstræf. Lige pludselig dukkede gode kendte sejlere op, folk du ikke har set siden sæsonen sluttede i 2010. ”Hej” armen var på konstant overarbejde, mens jeg i mit stille sind tænke: Gad vide, hvor de har været hele vinteren? For de færreste havde jeg mødt i de lange kolde vinterdage. Alle er de medlem af en sejlklub, og bor i ghettoen her nord for København – men usynlige de sidste måneder har de alle været. Forårssolen skal komme, før de dukker op af deres vinterhi og vi ses igen.

Mange af dem er stadig aktive på kapsejladsbanerne. I hvert fald så længe den ugentlige torsdags-komsammen, og lidt Knarr weekendsejlads, tæller med som kapsejlads og sportsudøvelse? Nu skal denne uges ”Bagside” ikke handle om Dansk Sejlunion og DS strategi 2011, men alligevel er det tankevækkende, hvor lidt disse mange mennesker egentlig er orienteret om udviklingen og mulighederne.

Hovedparten er flittige ”Bagside” læsere, og de fleste ser det som et godt break på en travl fredag. Så den viden de trods alt har, er alene de partsindlæg ”Bagsiderne” fremkommer med. Men de blander sig ikke i debatten, og må nok forventes at gøre som de gjorde i sidste sejlsæson, forrige sæson, forrige sæson og … Ja, de går nok i de vante spor, og er desværre svære – næsten umulige at flytte. Det er et fortsat uløst dilemma i udviklingen af dansk sejlsport, når de mange aktive ikke kan forventes at skifte - hverken spor eller gear.

Nu varer freden i forårssolen jo ikke evigt, ikke fordi Mutter ”Skrap” Mohr fandt os. Næh, her var det hendes små medhjælpere. Vores egne poder er også langt mere konsekvente, og yderst kontante i deres far ”skæld ud”. Budskabet blev skåret ud i granit af de to poder: ”Så er det tilbage til arbejdet, far og far …”. Nu skal det siges, at det ikke var det værste arbejde, vi blev budt på i weekenden. For de mange unge sejlere har fået nye joller til sæsonen, og det er altid en fornøjelse at pakke nyt grej ud.

6 Tera-joller og 3 Feva-joller som er et projekt hvor Dansk Sejlunion virkelig gør en forskel. Takket været Dansk Sejlunion og den økonomiske støtte fra TORM er der en overvejende sandsynlighed for at de ”store” på 13-14 år fortsætter i sejlsporten. Havde det eneste tilbud igen i år været vores gamle Optimister, var der blevet vrænget næser og sejlsporten droppet. Måske er de unge mennesker forkælede, sandheden er nok nærmere – snotforkælede. Men tilbuddene vælter ind over dem, så hvis sejlklubberne ikke forstår at følge med og skaffer de fornødne alternativer, ja så forsvinder ungdommen ud af sejlsporten.

Så herfra skal der lyde en stor tak til TORM og Dansk Sejlunion. Den 18. marts skrev jeg om dilemmaet: ”Skal forældre spytte i kassen?” og vi vedhæftede samtidig <LINK:8118:sponsoroplægget>, det økonomiske grundlag er baseret på som inspiration. Økonomien er godt på vej, selv om vi forældre stadig skal skaffe 55.000 kr., før vi helt er i mål. Det lykkedes nok i takt med at foråret fortrænger vinteren.

Men de unge mennesker forventer at udstyret står topgejlet, hvorfor hvert barn fremover må spytte 1000 kr. ekstra i kassen ud over det årlige klubkontingent. Ja, det er en seriøs forældreudskrivning, men tænk på hvilke oplevelser vi giver de unge mennesker. Og det er trods alt dem der skal føre vores elskede sejlsport frem mod nye højder, når vi selv har nået en alder hvor vi dårligt kan tygge smør længere.


2011-04-08 09:36:20 af Mads Christiansen

Lassen, man bliver i forårshumør af at læse din bagside i denne uge. Du rammer jo lige ned i tidsånden, tak for et lyst øjeblik på en ellers grå arbejdsdag
2011-04-08 10:03:14 af Søren og Anne

Igen når vi læser denne uges bagside, fornemmer vi klart at Lassen hører til overklassen.

Udover klubkontigent, som næppeste er det billigste - hvis det gælder KDY? skal hvert barn betale 1.000 kr ekstra på Skovserholdet.

Os forældre med 2 - 3 børn, og åbenlyst ikke en indkomst der matcher Lassen og hans forældregruppe, må erkender at vi får mere end svært ved at deltage med det omkostningsniveau som lassen lægger op til.

Inspirationen fejler ikke noget, men det er også en farlig inspiration, hvis sejlsporten ikke kun skal være for de rige - nord for København
2011-04-08 10:30:18 af Victor

Støtter op om Søren og Annes indlæg.

2011-04-08 10:31:31 af Jens Andersen

Søren og Anne, så er det altså heller ikke værre:
Ungdom kontingent i KDY er 1.050 kr
Ungdom Uddannelsesbeløb i KDY er 525 kr
Og så fornøjelsen af at få spritnyt materiel til rådighed 1.000 kr. Hvor meget fritid kan I tilbyde jeres unger for kun 2.500 kr?. Jeg ikke at andre sejlklubber kan gøre det meget billigere?

Selvfølgelig er det så også rimeligt, at de bruger tilbuddet. Men skal de spille tennis, eller ride, eller......så koster det også mange penge. Antallet af børn er noget noget I har bestemt en gang i fortiden, det er ihvertfald for sent at gøre noget ved det nu.

2011-04-08 11:33:56 af Bjørn Wiemaan

Søren og Anne
I er typiske for dansk sejlsport: Alle vil det hele, mange vil bare ikke betale. Det er Jeres børn, hvem ellers skal betale for dem? De andre medlemmer i sejlklubben? Dansk Sejlunion? De penge, jeg læser er 2.500 kr. I skal bidrage med hvert år, følges op med diverse tilskud fra DS, kommunen og sejlklubben. Hvis I virkelig ikke mener at I kan overskue økonomien, skulle I måske have sat færre børn i verden?

Sur diskussion, for Lassen bringer os alle i så godt forårshumør. Jeg sidder stadig og smågriner over disse to ældre fumlefingre, der alligevel stå lidt i vejen. Og deres flugt til nærmeste øl udskænkning. Når lassen er i sit lyriske hjørne, er der ingen som skriver bedre i dansk sejlsport.

Og tak for din fine ros til hele dette ungdoms jolle projekt. Vi er mange forældre, der bakker op om din ros til DS og Torm.


2011-04-08 13:02:24 af Tom Bøjland

Det er de færreste sportaktiviteter der koster meget mindre end 2.500,- om året. Når man tænker på at vi her taler udstyrsidræt så er det faktisk meget overkommeligt.

Og kommentaren om overklassen er efter min mening malplaceret - her er da netop et eksempel på at det er muligt for børn fra alle sociale lag at deltage.

Et eksempel fra anden sportgren
Min yngste går til dans 2 x 45 min om ugen - det koster godt 4.000 om året - det samme gør en plads i fritidsklubben i de fleste kommuner - for slet ikke at tale om udgiften til SFO´en der er meget højere!

Netop dette projekt synes jeg er genialt, idet omkostningsniveauet her, er et helt andet end man eksempelvis ser i en anden børneklasse, hvor jeg godt kan forstår at forældre (mig selv incl) ikke er specielt begejstrerede.

Så tommelfingeren op til de unger der har sjov på vandet og de fummelfingerede forældre (der forhåbentlig selv snart får smag for jollesejlads).

Go weekend
Tom B.
2011-04-08 13:48:24 af Susanne

Det er da en dejlig fredag. Først Lassens positive og livgivende bagside. Og så det alternative ferie koncept som jeg kun kan opfordre Baadmagasinet at kopierer for danske sejlere

God weekend

Susanne








Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *