fbpx

BREAKING NEWS: 3 gode mænd, der viser vejen i dansk sejlsport

Inkluder i Newsletter: Ja

”Sejlcenter Øresund”, eller ”Elitecenter Øst”? Barnet har ikke fået sit navn endnu. Men takket være tre stærke og kloge sejlere, lykkedes det endelig at få visionen op at flyve.

Formelt er det Hellerup Sejlklub, KDY og Skovshoved Sejlklub som har indgået denne længe ønsket, men alligevel meget uventede samarbejdsaftale. Men uden stærke personligheder som Christian Lerche, der alene repræsenterer 50 % af det intellektuelle niveau i dansk sejlsport, North Sails direktør og Kraftcenter formand i KDY Lars Ive samt Ulrik Haumann, der er Skovshoved Sejlklubs strategiske førerhund, var dette projekt aldrig kommet længere end til endeløse forgæves møder.

Her er endelig tre ildsjæle i dansk sejlsport, der sammen har formået at skabe løsninger fri af deres klubbindinger. Der, hvor roserne virkelig skal frem, er at de også har kunne overbevise deres egne klubbestyrelser. Traditionsrige bestyrelser der historisk har haft en kraftig aversion mod de andre naboklubber. Vi er i et klubmiljø, hvor især de kongelige traditionelt har fået klubfølelserne i kog hos både Hellerup Sejlklub og især i Skovshoved Sejlklub. Jeg ved godt, at alle involverede vil benægte dette, men her er internettet et solidt sandhedsmedie.

Så det gør det nye samarbejde endnu mere imponerende. For hos storbror KDY, er det vigtigt for Lars Ive at slå fast med 7 tommer søm, at det er et samarbejde mellem tre ligevægtige klubber og ikke med KDY som førerhunden og med Skovshoved Sejlklub og Hellerup Sejlklub som lydige skødehunde. Når alting lykkedes lige nu, skyldes det den gamle sandhed: "Adel forpligter," som Christian Lerche udtrykker det tørt.

Historisk set er de tre Øresundsklubber arnestedet for langt de fleste internationale resultater, som dansk sejlklub har opnået de sidste 100 år.

Som bagsideskribent er det virkelig befriende, at se dette tiltrængte oprør med de mange - hver især svage træningsmiljøer - som dansk sejlsport har lidt under i alt for mange år, ud fra et absurd demokratisk leverpostej-synspunkt, hvor alle skal være lige. I mange tilfælde, desværre lige ringe – hvad dansk sejlsport har vist i al for mange år.

Som en tør svamp, der møder vand, skal det nye center suge talent til sig. Ja, det vil hurtig have en positiv effekt på de danske muligheder i international sejlsport, men selvfølgelig vil det også udtørre de mindre træningsmiljøer rundt omkring i både Danmark og Sverige.

At samarbejdet er så logisk og naturligt, viser de fysiske midler som de tre klubber kaster ind i fællesskabet. Hver især har de lokale styrker i de tre havne: Rungsted, Skovshoved og Hellerup.

Som Lars Ive opsummerer: "Rungsted er perfekt til de store stævner, Skovshoved og Hellerup har nærheden til København. Det styrketræningscenter vi mangler i Rungsted, findes i Hellerup. Sportslig er Europajollerne og matchracerne aktive i Skovhoved, 49’erne i Hellerup og sådan kan jeg blive ved."

Med Kristian Kjærsgaard som ny ansat daglig leder, vil de bedste træningskapaciteter være tilknyttet. Eksempelvis er det lykkedes at få den internationale anerkendte træner Christian Rasmussen, hjem til dansk sejlsport for at træne 470-pigerne og den nye herregeneration i klassen. Forhåbentlig bliver Øresund der, hvor verdens bedste sejlere og trænere mødes i et multinationalt og multikulturelt sejlermiljø. En dag kan det vel også være at elitetræner Anders Kristiansen, kan få fri fra sit direktørjob i KDY til at passe de træningsopgaverne han er ansat til.

Når elitemiljøet blomster, får det også en meget positiv virkning på hele bredden. lige fra "Skovserholdet" med de yngste i Skovshoved, til hele ungdomsmiljøet i Rungsted. Jonas Høgh-Christensen er jo basalt set en flot fyr, så mon ikke selv en 12-årige Optipiges hjerte vil banke lidt hurtigere, når Jonas galant giver en hånd med når Optimisten skal i vandet?

Ved at lave et internationalt elitemiljø, skabes også verdens bedste vækstmiljø, til gavn for alle i dansk sejlsport. Målet er at skabe "mangfoldigheden", hvor mange træner sammen - både på vandet, men også på land. Ikke alle talenter kommer til OL, men forhåbentlig får det alle involverede til at glædes over livet på vandet - hele livet.

Som dengang alle de "unge" trænede med Paul Elvstrøm, ja vi er tilbage i 70’erne altså 40 år siden. Men dengang var målet for de unge, at have den samme hastighed som mesteren selv. For så var man fartmæssigt i verdens top 10. Aften efter aften blev der trænet og resultaterne udeblev heller ikke. Tænk på historiske ikoner som Poul Richard Høj Jensen, Valdemar Bandelowski, og ja selv Lars Ive - alle nu ældre herrer i 60’erne, men fortsat aktive sejlere. Selv, så mange år efter, har de endnu ikke stillet sejlerstøvlerne, og ses i flere sammenhænge, eksempelvis i Drage-klassen.

Et naturligt spørgsmål: Er løbet ikke allerede kørt? Har de store sejlernationer ikke allerede sat dagsorden, i hvert fald for OL i London 2012? Er det ikke lige så utopisk, som at give Brøndby en chance over for FCK?

Her er de tre herrer ikke så tvivlende. Jonas Høgh-Christensen vil deltage i Finn, 470 med Henriette Koch og Lene Sommer vil også gøre en fornuftig figur. Mon ikke også initiativet gør matchrace-pigerne mere kendte for andet en deres "næsten" forlis på Øresund? Projektet vil også løfte 49’er miljøet i København og mon ikke Laserradial-kvinderne med Maiken Schütt og Sarah Gunni har ambitioner om at tage OL-pladsen?

Men selvfølgelig skal vingerne spredes rigtig ud frem mod OL i 2016. Der skal Øresund stå som verdens stærkeste sejlercenter, også ved vintertid når dagene er korte og vand og vind er frysende kolde. Øresund skal være den smeltedigel, hvor talent og elite mødes for at skabe bedre sejlere i alle aldersgrupper og inden for alle ambitioner. Stedet hvor alle sejlere fra hele verden søger hen, for at møde ligesindede og få den bedste konkurrence.

Det er bare fantastisk, tilbage er der bare at klappe begejstret i hele sejler Danmark. Sammen skal vi glædes over den enestående chance dansk sejlsport har fået - både i bredde og elite.

Der står nu bare et spørgsmål tilbage på "Bagsiden": Hvorfor skulle det tage så mange år? Hvorfor tog de tre klubber ikke konsekvensen for 10-15 år siden? Det er heldigvis fortid nu, jeg er helt sikker på at dansk sejlsport meget snart vil genindtage sin historiske position som en supermagt i international sejlsport.

Tak Skovshoved Sejlklub, KDY og Hellerup Sejlklub - I burde hver have en olympisk æresmedalje. Desværre bliver vejen dertil nok ret bøvlet, hver især må I være forberedt på en omgang solid dansk brok og surhed fra de mange sejlere, som ikke udviser samme mod- og mandshjerte. hverken før, nu eller i fremtiden.

2011-02-04 12:12:09 af Claus Andersen

Tillykke til dansk sejlsport. Hvor er det STORT. Dejligt med så positive meldinger så tidligt på sæsonen :-)
2011-02-04 14:49:28 af eks sejleren

\"Christian Lerche, der alene repræsenterer 50 % af det intellektuelle niveau i dansk sejlsport\"

Det er jo næsten ikke engang løgn. Ihvertfald ikke så længe man taler om folk med indflydelse.

Men hvordan kan det blive anderledes når vejen til magten baserer sig fra principperne fra fagforeningsverdenen?

Så må man nøjes med folk som Harald Børsting i spidsen. Folk hvor deres største kvalifikation er loyalitet overfor systemet, og mangel på visioner.
2011-02-04 16:14:44 af Kristian I.

\"Christian Lerche, der alene repræsenterer 50 % af det intellektuelle niveau i dansk sejlsport\"

Tænk, og her gik jeg og troede, at det var Tom Bøjland.
2011-02-04 17:43:59 af Peter H

Korrekt, Tom Bøjland er de andre 50%
2011-02-04 17:55:18 af jens Gregersen

Nicolai er måske ikke den skarpeste kniv i skuffen, men igen - og helt suverænt er han først med nyheden. Skarpt, præscist og med klare holdning. Han er sgu nr. 1 bådskribent. TAK NICOLAI
2011-02-04 18:26:39 af Frederik

Tak til Christian Lerche
Tak til Lars Ive
tak til Ulrik Haumann

I har sammen genskabt troen til Dansk Sejlsport, ved aktiv handling har i flyttet mere end DS nogensinde får, med eller uden endeløse strategi debatter.

Tak I er den største og bedste nyhed i Dansk sejlsport i mange år.

Og tak til Nicolai, som igen foran alle andre sætter standarden for god journalistik TAK
2011-02-04 20:49:17 af Torben Anker Sørensen

Tak til alle igen.
Så er grundlaget lagt for at tiltrække både talenter med vilje, og de pengetanke der skal til for at lave en langsigtet og sammenhængende indsats, over flere OL cykler. Se hvad de kan i England.

Sejlsport har trukket flest OL-medaljer i tidens løb af alle sportsgrene, og vi har grundlaget for at fortsætte linien.

Organisering er afgørende her, og jeg opfordrer til at bestyrelserne bruger anledningen til at starte en rejse der som mål har at der er een klub i området, som har den tilstrækkelige styrke. Navnet er ligegyldigt, bare det giver glæde og resultater. DS er fin som paraply, og bør udlicitere opgaver, der kræver spidskompetencer.

Jeg er enig i Nicolai`s vurderinger. Tiltaget kan indebære at ny energi fra en bredere kreds kan frigøres, når al det smålige viger.

Kanon at der sker noget.

TAS
2011-02-04 21:06:10 af Jesper Arentoft

Et kæmpe stort tillykke til dansk sejlsport. Fantastisk at det har været muligt at samle, ikke kun tre, men en stribe dygtige folk. Og fedt at se at folk som Christian Rasmussen er tilbage i danske sejlsport. I mine øjne er han et af de største talenter vi har og håber at 470\`erne evner at formidle hans mange input til flotte resultater.


Jeg vil benytte lejligheden til at åbne diskussionen om hvordan \"vi andre\" kan blive dygtigere. Det er mit håb at det gamle ordsprog \"Når det regner på præsten…så drypper det på degnen!\", kan bruges i denne sammenhæng.

Mange af os har sejlet i mange år og er dygtige sejlere. Men det ser svært at komme videre, for der er ikke meget hjælp at hente som almindelig god breddesejler. Eller sagt på en anden måde, så er ikke mange muligheder for \"efteruddannelse\".

Der er en masse tilbud til den nye sejler, som gerne vil lære de basale og vigtige grundtrin i sejlsporten. Der er heldigvis også gode muligheder for eliten og med det vi ser her, bliver det nu endnu bedre.

Men der er ikke mange tilbud til os, som ligger i den højre mellemgruppe!

Selv havde jeg den store fornøjelse, at være sammen med førnævnte Christian R., på en biltur til Kiel sidste forår. Her drøftede vi alt fra sejltrim til design af sejl, trim af mast og taktik på banen….og hvilken fornøjelse. Jeg mener selv at tilhøre den højre mellemgruppe, men der var lysår mellem det jeg ved, og det som folk som Christian besidder af viden. Tænk hvis \"vi andre\" kunne få noget af den viden!

Der har været en række tiltag, som f.eks. KDY\`s taktikkurser med Morten Henriksen. North Sail alias Mads Christensen, stiller også sin viden til rådighed ved det årlige TrimCup. Men ud over det, er der ikke mange tilbud eller muligheder for at blive trænet - altså en som siger hvad man gør forkert og hvordan det kan gøres bedre.

Det er mit store ønske at vi også kan få arrangeret træning til \"os andre\", og håber at de nye tiltag i elitecentrene kan dryppe på os andre.

Hvad siger I andre - er der interesse for \"efteruddannelse\"?

Hilsen
Jesper A. - Skovshoved
2011-02-05 14:47:07 af Kim Christensen, Østerbro

Det var dog en glad nyhed - men da jeg forsøgte at finde lidt mere information om projektet på de tre klubbers hjemmeside, blev jeg noget skuffet.

Der står intet (her lørdag formiddag) på Skovshoved Sejlklub og KDYs hjemmesider - og på Hellerup Sejlklub har formanden hastigt forklaret sine medlemmer, at man ikke er på plads med dette projekt endnu, aftalerne er ikke færdiggjort.....

Det virker lidt som om, at den kære Lassen har lukket luften ud af en historie, lidt før den var på plads.

Jeg håber, at det hele lykkes - men det er før set at det hele falder sammen i sidste øjeblik når detaljerne i aftalerne skal godkendes. Djævelen ligger i detaljerne, som et gammelt ordsprog siger
2011-02-05 15:25:10 af Ikke kun de højtråbende

Uden at nedgøre det arbejde som Chr. Lerche og Tom Bøjland laver - for de er da vigtige brikker i dansk sejlsport, så er jeg ikke helt enige i alle de indlæg, hvor de kaldes \"dansk sejlsports intilligens\". Skal man være højtråbende og ude i medierne for at gøre en forskel? Jeg tror der sidder mange kompentente kræfter i klubberne rundt omkring - også i de små klubber, som Lassen ikke bryder sig om.
Ellers meget sjovt at Jonas Høgh kan gøre Lassen lidt blød i knæene ;-)
2011-02-05 17:47:50 af Kristian I.

@ Ikke kun de højtråbende

At Chr. Lerche og Tom Bøjland kom på banen som dansk sejlsports intelligentsia, skal tages som sort humor.

Ja, du har ret, der sidder rigtig mange kompetente kræfter i klubberne rundt omkring - også i de små klubber. De arbejder i det stille, da de ej har brug for selvpromovering.


2011-02-05 18:23:52 af Jens Andersen

Nå jeg læser formand Thorkild i HS skrive: \"Vi forventer, at der inden for de kommende få uger vil være et aftalegrundlag klar til godkendelse i klubbestyrelserne, hvorefter aftalen kan forelægges Dansk Sejlunion og Team Danmark.\" bliver jeg endnu gladere for at der findes stærke personligheder som Lerche, Ive og Haumann. For uden deres kortslutte hele processsen, vil vi aldring se noget elite center, sejlsporten ville fortsætte ud af folks hukommelse.

I kan være helt sikre på de 3 herrer har deres bestyreleser i deres hule hånd. Når lerche repræsenterer 1/2 af interlektet i dansk sejlsport. Så sidder den gode mand på 100 % i HS, formanden thorkild skulla alene lige pippe af hensyn til sit eget ego.

Den sag har Lassen snuset op solo, mens alle andre sejlsportjournalister sover vintersøvn. Det er bare skidegodt arbejde, og jeg kan næsten garanterer at historien holder 100 %.

Øverup har været med og læst kommaer, og med garanti stillet krav om entydig dokumentation af lassen. Lassen har sikkert stået skoleret i Rungsted, for Bådmagasinet skal ikke lægge sig ud med de 3 klubber - heller ikke DS og TD - og løbe med en halv vind.

Det er et fantastsik projekt og en skidegod historie. Tillykke til alle

2011-02-06 08:07:04 af Nicolai Lassen

Her i kommentarerne kan jeg læse, at der stilles tvivl ved den journalistiske validitet ved min seneste "bagside" om det nye elite samarbejde. At det tilmed sker på baggrund af et interview på kopisitet "Min Baad", gør at jeg må tage til genmæle under overskriften: Hvem lyver? MinBaad? eller HS?, altså en kommentar på dette konkurrende site:

I interviewet "Tre Øresundsklubber i nyt elitesamarbejde" fortæller Katrine Bertelsen, journalist på minbaad.dk og kapsejladschef i Hellerup Sejlklub i en personlig samtale med sin egen chef - altså hr. redaktør Troels Lykke, "At det nye samarbejde i det nye elitecenter, får et årligt budget på over 3 mio. kr."

Straks efter undsiger Thorkild Pedersen, formand for Hellerup Sejlklub sin kapsejladschef - altså Kathrine Bertelsen - på HS´s egen hjemmeside!

Ud over det er toppen af dårlig journalistik på "Min Baad", så er denne omgang kopi journalistik rigtig skidt for et så vigtigt projekt som disse tre klubbers samarbejde.

Enten lyver journalist Kathrine Bertelsen, eller også undsiger formand Thorkild Pedersen sandheden?

Jeg skal ikke gøre mig til dommer, blot konstarerer at det er uendeligt dumt og dårligt journalistisk arbejde, til skade for dansk sejlsport. Kathrine omtaler følsomme og politiske emner som jeg bevist har undgået på min bagside.

Med dette ringe journalistiske arbejde, tisser Troels Lykke i den suppe skål, hans eget site skal spise af de kommende år. Kun ved at styrke elite arbejdet, styrkes bredden - og så er der en lille chance for at de kan begynde at producere egne solonyheder.

Det er vel heller ikke for tidligt! Omverden skal helst se det maritime miljø som en flok ordentlige mennesker og ikke den amatør mæssige optræden Troels Lykke har bragt sig og sejlsporten i.

:-) God weekend til alle

Nicolai


P.S: Skulle nogen fortsat være i tvivl om validiteten i den seneste bagside, kan jeg kun sige, at den holder 110 % vand, og godkendt alle relevante steder fra.

Husk det er en artikel på Baadmagasinet.dk og en "Bagside" fra min hånd.

2011-02-06 08:18:55 af Claus Andersen

Hold da op, der er gang i den. Jeg er meget enig med Lassen. Det der foregår på Troels\` side virker noget uheldigt, men mon ikke det er fordi i pillede bukserne af dem? De er ikke glade for i kommer først med en så gennemarbejdet artikel om så vigtigt et emne. Så må de vel som medie gøre noget, og her dumper de med bravour!
Lassen, du har igen kørt med klatten :-) det er jo lige før det er rent slogan agtigt: Lassen kører med klatten - Lassen kører med klatten ect.
God søndag
2011-02-06 08:26:12 af Lars Jensen

Stop nu en halv. Læs hvad HS\`s formand skriver. Dette spændende projekt er næsten på plads, men der mangler de endelige underskrifter.

Det havde da været bedre for alle parter om man ventede en smule til Alt var godkendt og underskrevet.

De kære \"journalister\" Lassen og Lykke burde holde op med svineriet af hinanden, og istedet bruge kræfterne på at bringe ordentlige historier, der er researchet grundigt.

Hvis Lassen har 110% redelighed og accept fra kilderne, hvorfor skriver HS\`s så det han skriver ?

Det virker altså rimeligt underligt på mig.

Tak til Troels for at \"grave\" denne historie op.


2011-02-06 08:36:56 af Carsten M. Jespersen

Og så har minbaad.dk en fed soloartikel fra Velux5Ocean på her søndag. Dejligt med noget relevant sejlsport istedet for dette nidkære svinen hinanden til. Du burde skamme dig Lassen.

God søndag
2011-02-06 08:55:57 af Peter Hansen

Hold nu op. Stop den krig mod \"lillebror\" - Lassen du burde være for stor til at hoppe med på den vogn. I/du har bragt en konge historie. I har været suverænt først og udstillet lillebror, men jeg syntes det er dumt at pege fingre af dem, det burde I være for store til.
Hold fokus på hvad det handler om, en super spændende fremtid for elitesejlerne i Øresund. At de så fumler lidt rundt over på den anden side, skal I ikke bruge krudt på. Hvis din historie er 110% i orden som du skriver så lad de andre forsøge at finde deres historie. Det vil altid blive \"søgt\"
God arbejde og god søndag
2011-02-06 09:21:15 af Jesper

Kære Søren Øverup.

Mon ikke det var på tide at du en gang for alle sendte Lassen på pension fra Bådmagasinet ellers glimrende site.

2011-02-06 12:02:34 af Christan

Godt gået, at sejlklubberne finder sammen, hvilken nyhed. Til gengæld går nyhedsmedierne straks mod hinanden - offentligt.

God weekend.
2011-02-06 12:27:16 af Jens P, København

Naturligvis tillykke til Hellerup, Skovshoved og KDY med, at I (endelig) har kunnet finde fælles fodslaw om et godt projekt til gavn for sejlerne. Aftalen er åbenbart ikke på plads endnu, men det kommer den sikkert i løbet af den kommende tid i samarbejde med Dansk Sejlunion, således at den kan godkendes af Team Danmark.

Men hvorfor bliver dette pludselig til noget epokegørende i dansk sejlsport ? Kigger man ud over Valby Bakke, så sker der mange spændende ting ude i Danmark.

5 klubber i Aarhus har efter min opfattelse allerede vist vejen - og bevist at de kan !
Det er for mig epokegørende - ikke et projekt, hvor blækket endnu ikke er tørt ! Men det bliver forhåbentlig et stort skridt fremad, når yderligere tre markante klubber begynder at samarbejde med et fælles mål.
Aarhusklubberne dannede for snart 6-7 år siden \"Sailing Aarhus, som et event og samarbejdsorganisation. Siden er mange ting sket i Aarhus, og som jeg læser det på forskellige websider, så sker det i samarbejde med Dansk Sejlunion, Sport Event Aarhus og Sport Event Denmark:
* ISAF Ungdoms VM i 2008
* VM 505 og JEM Europe i 2010
* Teknologisamarbejde med Active Institute m.fl.
* TORM UDM og JDM - flere gange
* I 2011: VM A-Cat, VM X-35 og EM Melges 24
* i 2013: EM 49er, VM 29er og World Cup 29er
* Bud på ISAF Worlds 2014 - VM for alle OL-klasser
Samtidig har Sailing Aarhus i samarbejde med Dansk Sejlunion og Team Danmark drevet elitetræningscenter i en årrække, de holder årligt de store Aarhus Festuge Sejladser, DM`er mv samt nu også Flydende Bådudstilling i samarbejdet med Danboat.
Dette mangeårige samarbejde melem 5 klubber kalder jeg epokegørende i dansk sejlsport - det har bevist sin værdi gennem målrettet og hårdt arbejde.

Kerteminde Sejlklub har gennem mere end 10 år afviklet Nordens største jollestævne, og nu har de også startet Big Boat Challenge. Sidste år holdt de VM for olypiske RSX windsurfer. Samtidig har de et stærkt ungdomsarbejdet og har været DS kraftcenter i en årrække. Også stor respekt for det

Stort tillykke til Aarhus, Kerteminde og andre \"vest for Valby bakke\", som får tingene til at ske.

Held og lykke til Hellerup, Skovshoved og KDY - jeg og sikker mange andre glæder sig til at se jer i arbejdstøjet, og forventer at I kan flytte lige så meget som Aarhus og andre gennem et fremadrettet samarbejde - til gavn for sejlerne og i samarbejde med sejlunionen, Team Danmark og gerne andre interessenter.

PS - de sidste 3 OL er det sejlere fra vestdanmark, som har vundet medaljer - så vi er bagefter i København :-)
2011-02-06 16:02:49 af Frederik Højgaard Berg

Vil selvfølgelig også gerne sige stort tillykke med det samarbejde, der forhåbentlig står lige for døren! Det er selvfølgelig den klare vej fremad for dansk sejlsport med samarbejde på tværs af klubberne!


@ Nicolai Lassen
Når du skriver følgende bliver man jo næsten itvivl om du hentyder til din egen eller minbaads artikel.

\"Jeg skal ikke gøre mig til dommer, blot konstarerer at det er uendeligt dumt og dårligt journalistisk arbejde, til skade for dansk sejlsport. Kathrine omtaler følsomme og politiske emner som jeg bevist har undgået på min bagside\"

Sandheden er jo at begge parter har konkluderet for hurtigt. Når HS formand Thorkild siger der mangler underskrifter, er projektet jo altså ikke sikkert endnu, som både du og minbaad skrev først. Forskellen er vel så bare at Minbaad.dk tager konsekvensen og smider en suplerende artikel på, mens du svømmer videre på dybt vand.

2011-02-06 16:11:37 af Jens

Kære Nicolai
Pak sammen og giv en undskyldning, det ville klæde Bådmagasinet.
Tilslutter mig hvad Jesper skriver send Nicolai Lassen på pension.
God dag.
2011-02-06 16:58:48 af Peter Hansen

@ Jens (dem er der jo ikke så mange af!)
En undskyldning for hvad?
2011-02-06 18:57:36 af Lars Jakobsen

Kære Nikolai,

Hvorfor skal du absolut nedgøre andre - er det bedste forsvar et angreb. Åbenbart. Følgende har jeg lige skrevet på minbaad.dk

Kære Troels

Bliv nu ikke bange for den store stygge ulv fra Rungsted. Bådmagasinet er på hælene, og er bange for opkomlingen minbaad.dk

Du har gjort det rigtige og gravet lidt oplysninger frem som kon-kollegaen i nordsjælland ikke havde fundet relevant til sin artikel. Det er jo sådan historier udvikler sig i medier generelt, og selvfølgelig også i sejlsports medier.

At Bådmagasinet farer sådan til værks, og tillader sig at skryde og nedgøre dig og minbaad.dk viser blot deres manglende format.

Du bør fuldstændig ignorere dem, da de med disse handlinger tydeliggør for alle, at de er respektløse, ulødige og bare ude på at knægte dig og dit arbejde.

Glem dem og fortsæt med din måde at lave sejlersite på - det er vi mange der nyder.

Mvh LJ

2011-02-06 19:26:38 af Viggo Rasmussen

Nicolai nedgør da ikke Min Baad, han stiller spørgsmål ved journalistikken. Hvilket kun er rimeligt. Især da Min Baad efterfølgende bringer en historie hvor formanden tilbageviser den artikel som Min baad har bragt.

Jeg synes det er helt rimeligt at Nicolai påpeger, at det er toppen af dårlig journalistik på \"Min Baad\",

Jeg er også helt enig at Troels dummer sig for åben skærm, hvor han med sin fejlhistorie risikerer at der går mudder i et så vigtigt projekt som disse tre klubbers nye samarbejde.

Troels har jo heller ikke endnu givet et klart svar på spørgsmålet: Lyver journalist Kathrine Bertelsen, eller undsiger formand Thorkild Pedersen sandheden?

Troels vi er mange der ser frem til et klart svar.


2011-02-06 20:05:22 af Frederik Højgaard Berg

Det er flot så mange der kan citere Nicolai med flotte formuleringer, men det ændre ikke fakta som er at både Minbaad og Baddmagasinet har været for hurtige (ingen værre end andre), men tag dog også konsekvensen her på bådamagasinet og smid en artikel op med udtalelser, facts og vurderinger af hvor projektet står.
Og en vurdering bliver ikke en realitet bare fordi man har en bagside at råbe højt på.
2011-02-06 20:46:01 af bjork. dk

Journalistik er i bund og grund sladder og udgives som sådan - kun en tåbe tager journalister og deres medier alvorligt.

Jesper Bjørk
2011-02-06 21:35:44 af Bjørk nu sludder du igen

Driver du ikke selv et lille site? Vil du ikke selv gerne tages alvorlig? Jeg synes faktisk at denne uges bagside, er præcis og fyldt med fakta. Bådmagasinet holder sig fint fri af alle de ting de ikke ved noget om i denne sag.

Og såfrem for alt er det jo fantastisk at øresund igen kan blive et farvand for de bedste sejlere Tilykke med det helesejler Danmark
2011-02-06 23:38:28 af bjork.dk

Det hedder ikke ”Bjørk nu sludder du igen”, men ”Bjørk nu sludre du igen” og så er det altid rart med personer der giver sig til kende.
2011-02-07 01:34:41 af knut Jensen

Weekendens 2 store artikler passer fint sammen, for se hvor sværrt det er at finde kandidater til ’Årets danske sejlsportspræstation’. For reelt ser er der jo ingen relevante emner..........der har drevet det til noget uden for den hjemmelige andedam.

Derfor er det så befriendde at læse Lassen bagside, om de 3 mænd der nu gør den forskel vi har skreget på i årevis. Bare vendt at se, jeg er helt sikker på at talentmassen vil vokse og vi næste år vil vælte os i kandidater.

Lad os dog glædes over det, istedet for at skændes over diverse bøffer andre sender i luften

2011-02-07 09:43:35 af Sludder, sludre eller sludrer?

Det hedder nu faktisk \"Bjørk nu sludrer du igen\"
2011-02-07 11:09:47 af bjork.dk

No name - din ordbog har ret, det er noget sludder.
2011-02-08 07:37:34 af Jens Andersen

Jeg må give Knut ret, hvor sværrt det er at finde kandidater til ’Årets danske sejlsportspræstation’. For reelt ser er der jo ingen relevante emner.

Lad os fokusrer på elite samarbejdet i øresund. Det er det vi er mange der har skreget på i årevis.

Jwg glæder mig allerede
2011-02-08 19:09:32 af Erik Winkel

Så giv da præmien til de 3 mænd !!

Pengene kan da passende gå til at udvikle nye talenter på Øresund.

Hilsen Erik
2011-02-09 10:00:55 af Bjørn Westergaard

Det er fint at se klubber gå sammen og fokusere på at gøre tingene bedre. Jeg mener blot ikke eliteområdet er det vigtigste pt.

Dansk sejlsports absolut største problem er at der ikke kommer nok nye unge sejlere ind i sejlsport, og at der heller ikke er så hammer meget gang i \"bredde kap-/sejlads\" blandt de ældre sejlere.

Uden nye sejlere får vi aldrig en mængde der er stor nok til at finde de få der kan vinde medaljer. Og forskning viser at medaljer og elite ikke tiltrækker nye idrætsfolk til en sportsgren. Dvs skal vi vokse og gøre en forskel må fokus rettes andre steder end kun eliten.

Ville være kanon at se klub/kreds samarbejder der havde fokus på bredde og tiltrækning af nye sejlere. Men det er der jo ikke megen sexappeal i !!

bw

2011-02-09 17:34:34 af Enig med Bjørn W

Hej Bjørn,

Jeg er meget enig.

Men hvad skal der til?

Skal man indrette klubber så det er let at få både med foils i vandet, plads til 49\`ere og de både der er leder i dem.

En international fokus på de klasser der kan rykke sporten væk fra støvet.

Vi skal lokke de unge med et udbud og en tilgængelighed. Desuden kan det være at elite ikke skaber flere sejlere, men det gør bred konkurrence. Jo flere der sejler en bådtype jo flere lokker du til. Du får en tipping point effekt og så vokser sporten organisk. Meen der mangler lidt visioner i sporten danske og internationale ledelse.

jhc