fbpx

Bagsiden: En ”Stein Bagger” eller kaos ved håndvasken?

Inkluder i Newsletter: Ja

Arkivfoto: Joakim Rechnitzer.

5 år på den krævende post er længe nok, og det var offentligt kendt, at Morten og bestyrelsen ikke længere havde det store gensidige tillidsforhold. Tillidsbruddet kom efter formand Kim Andersen tilbage i 2009 undsagde Morten i al offentlighed, i sagen omkring Dansk Sejlunion og den daværende landstræner Michael Staal.

Tilbage i oktober var diplomatiet i højsæde, hvor Kim Andersen udtalte: ”Morten Lorenzen har både som frivillig leder og som ansat direktør de seneste næsten fem år gjort en stor indsats for sejlsporten i almindelighed og i særdeleshed skabelsen af en professionel organisation omkring KDY’s mange aktiviteter.”

Nu nærmer ansvarets time sig, og lige pludselig er samme Morten Lorenzen skurken over alle skurke. Som bestyrelsen skriver: ”Årsafslutningen afslørede mange negative overraskelser og uregelmæssigheder”. ”Uregelmæssigheder”, er det ikke det samme som at sige, at Morten Lorenzen har lavet en lille ”Stein Bagger”?

Det må da i hvert fald være sandheden, når bestyrelsen i samme redegørelse skriver: ”En betydelig del er mere end et år gamle, men var nye oplysninger for bestyrelsen!” I hvert fald stempler det Morten Lorenzen som værende uhæderlig.

Er det rimeligt overfor Morten og dansk sejlsport? Som mangeårigt medlem af KDY ville jeg da foretrække en politiundersøgelse af dette sags kompleks. Ikke at jeg er så naiv, at jeg tror Morten Lorenzen ikke har sine aktier i de mange økonomiske skeletter, der åbenbart vælter ud af skabene i KDY.

Det har også været alment kendt at KDY’s økonomi måtte hænge i laser. Enhver sejler kan jo godt regne ud, at finanskrise og Morten Lorenzens ambitioner er en giftig cocktail.

Manden har jo et format, kombineret med et enormt ego, der sammen med sine talegaver, kan få selv den mest sultne ko væk fra en kløvermark. I forholdet til formand Kim Andersen har Morten Lorenzen også været en stærk leder overfor en passiv formand. Men derfra til at bestyrelsen nu fralægger sig ansvaret, er der alligevel et stykke vej. I redegørelsen skriver de selv, at flere af skeletterne er mere end et år gammelt - det kan vel næppe overraske nogen.

Personligt var jeg allerede til generalforsamlingen i 2009 af den sikre overbevisning, at sidste årsregnskab fra KDY var konstrueret til formålet alene for at se pænt ud. Når bestyrelsen skriver: ”Direktionen har over en længere periode savnet overblikket over klubbens økonomi” - må det konkluderes, at det har bestyrelsen åbenbart aldrig haft.

For hvem har ansvaret overfor medlemmerne? Først formanden og så bestyrelsen. I forhold til så mange andre sejlklubber, er KDY’s bestyrelsen befolket med yderst kompetente erhvervsfolk – eller er den?

Når man ser nøglepersonerne igennem, har de fællestrækket ”direktør” både formanden Kim Andersen og Flemming Ipsen er medlem af henholdsvis VL 24 og VL 12 - dansk erhvervslivs lukkede loge for indflydelse. Sidstnævnte har sin daglige gang i landets største virksomhed, og må da betragtes som en yderst kompetent erhvervsmand.

I redegørelsen kan man læse, at den økonomiske styring og grundlaget i Royal Sailing Academy (RSA) er kørt skævt. Spørgsmålet er enkelt, hvor er den politiske ansvarlige Peter Kampmann? Peter Kampmann er også direktør og i øvrigt en særdeles kompetent rorsmand. Personlig har jeg set en meget velsmurt RSA-maskine, som hele tiden havde gang i VIP-sejladserne. Spørgsmålet er, om bestyrelsen overhovedet har udstukket brugbare retningslinjer for RSA’s virke? Jeg tvivler, når man ser den aktuelle udvikling.

I redegørelsen skriver bestyrelsen ”Det viste sig imidlertid, at billedet var anderledes og langt værre end ventet.” Jamen hvor er klubbens kasserer i det spil? Anders Olsen er altså statsautoriseret revisor og ligeledes direktør, hvor kernekompetencer er økonomistyring, controlling og regnskab.

Er der nogen medlemmer i KDY som tror, at Morten Lorenzen har kunnet ”snyde”, endsige ”bedrage” denne gruppe af yderst kompetente bestyrelsesmedlemmer? På KDY’s hjemmeside kan det interesserede medlem læse beslutningsreferater fra udvalgte bestyrelsesmøder, her er økonomien et fast punkt på hvert eneste møde.

Desværre er sandheden nok, at formand Kim Andersen ikke har passet sin formandspost i KDY godt nok. Samtidig har hele bestyrelsen nu fundet sig en syndebuk i Morten Lorenzen, og set deres snit til at få tømt skabet med skeletter. Også alle dem, de selv har været med til at skubbe ind i tidernes morgen.

Bestyrelsens redegørelse slutter af med: ”Derfor har bestyrelsen sammen med gode kræfter og venner af klubben fokuseret på at skabe de økonomiske rammer for at fortsætte dette arbejde.” På jævnt dansk betyder det, at hatten er gået rundt blandt klubbens velhavere, hvilket er en flot gestus til klubben og dansk sejlsport.

Jeg vil som medlem af KDY blot ønske at disse velhavere også stillede kontante krav til bestyrelsen. Formand Kim Andersen bør vise så meget mandsmod og vedkende sig sit ansvar og træde tilbage som formand ved generalforsamlingen i december. Nok har Morten Lorenzen dummet sig, om end i min optik - i den gode sags tjeneste – men hvis formanden klæber sig til taburetten og undlader at tage ansvar vil det være pinligt.

Nu er der sikkert flere læsere, der sidder tilbage med spørgsmålet: Hvis situationen var den samme i enhver anden sejlklub, vil Bådmagasinet og Bagsiden så løfte så meget som et øjenbryn?

Mit private svar er ”næppe”, men når KDY kvajer sig offentligt, så er det en Bagside værd – for alt andet lige er KDY lokomotivet, der skal trække dansk sejlsport fremad.

2010-11-26 09:22:27 af Jeppe

Det er da en KONGE kommentar, hvis jeg må være så royal. Tænk at erhvervslivets spidser sidder tilbage med røde øre. De må da træde tilbage hele banden, og lade hatten gå rundt. I Roskilde bank bliver bestyrelsen gjort økonomisk ansvarlig, så hvorfor ikke i KDY?
2010-11-26 09:28:28 af Preben

For at blive i det royale - KONGE KOMMENTAR LASSEN!
2010-11-26 09:56:35 af Frederik Andersen

Hold da helt op - Hovmod står for fald i KDY, der har Nicolai da helt gennemdokumenteret revet bukserne af borgerskabet. Fantastisk bagside - din hidtil bedste, gad vide hvad bestyrelsen i KDY siger til den?
2010-11-26 10:00:21 af to sider af denne sag

Når man bogfører samme indkomst mere end en gang, når man gemmer regninger og siger de er betalt, når man helt bevidst har snydt sin bestyrelse, så må man mene at det bør blive en politisag.

Morten er ikke den første der har lykkedes med at bedrage en bestyrelse, så der er tale om simpelt bedrageri. Om dette bedrageri er et resultat af manglende kompetence eller for stort et ego til at erkende successen pris er ligegyldigt.

Mortens visioner for dansk sejlsport har været gode og store men hvis han har snydt sin klub, sin bestyrelse og sine medlemmer der ender med at betale regningen, burde han bortvises og efterfølges af en retsag.

Når man tager i betragtning hvilke kompetente mennesker der sidder i bestyrelsen, så understreger dette netop at der har været tale om personlig svindel.

Selvom KDY er en af de eneste klubber i DK med en \"professionel\" direktør, har bestyrelsen selvfølgelig det endelige ansvar, men hvis direktøren der har den daglige ledelse bevidst har løjet og snydt sin bestyrelse, kan det være svært at angribe deres kompetence i denne sag.

Tror dog man havde gjort sig bedre med en direkte bortvisning. Det havde vist handlekraft i det øjeblik man var klar over den var gal. Denne venlige løsning må kun være til ære for Mortens visioner og med ønske om ikke at blæse sagen mere op end nødvendigt. Det er synd for på lang sigt havde en øjeblikkelig bortvisning været en langt bedre kommunikativ løsning.
2010-11-26 10:48:32 af Per Larsen

Endnu en gang er jeg så helt uenig.

Jeg synes ugens bagside er en omgang spekulativt vrøvl, som baserer sig på helt udokumenterede fortolkninger af hvad der kan ligge i ord som \"gensidig overenskomst\" og \"uregelmæssigheder\".

HVIS Morten Lorenzen har gjort sig skyldig \"snyderi\" og \"bedrageri\" som Nicolai spekulerer i, er bortvisning og politianmeldelse eneste rette handling, og i så fald har bestyrelsen selvfølgelig handlet forkert.

Det er imidlertid et meget stort HVIS.

Jeg ser ingen som helst dokumentation for at det virkelig er tilfældet. Tværtimod tyder alt på at der er tale om en direktør, som \"blot\" har mistet grebet med økonomien. Det er sket mange gange før - og vil ske mange gange igen.

Det gør ikke Morten Lorenzen til en skurk - og gør ikke KDY\`s bestyrelse til hans medskyldige.
2010-11-26 11:55:31 af Poul Hansen

Det er konspirationsteorier som de fleste kommer med her på bloggen.

HVIS der har været tale om uregelmæssigheder, så er jeg overbevist om at KDY havde lagt sag an.

Den person hetz der kører lige nu, mod direktøren og mod navngivne bestyrelsesmedlemmer er ikke rimelig i min optik.

Men fint at Lassen tager sagen op - med lad os ikke hænge nogen, hvis der ikke er grund til det.

God weekend.
2010-11-26 12:18:29 af Jesper Arentoft

Jeg hader anonyme indlæg!

Til \"to sider af samme sag\":

Du giver udtryk for at vide noget, som vi andre ikke kender til. Interessante informationer, som belyser sagen fra en anden side.

Men det havde været på sin plads, at du havde givet dig til kende, så vi kan forstå samenhænget i de grove påstande du kommer med.

Det er usselt og fejt, at gemme sig bag tastaturet.

Hilsen
Jesper Arentoft
2010-11-26 12:22:36 af Peter Andersen

Den bagside er ikke uden Nicolai har gjort sit hjemmearbejde, hvis der er som poul påstår alene tale om konspirationsteorier, så ville redaktøren aldrig have ture lægge den på. Desværre er jeg bange for at Nicolai skriver den pure sandhed
2010-11-26 12:25:32 af Viggo

Prøv lige at regne tallene igennem, 3.3 millioner kroner. KDY har cirka 2500 medlemmer der betaler cirka 1500 kr. i kontigent. Sammen med Lorenzen er der forsvundet næsten et helt års kontingent, bestyrelsen må da have snoksovet?
2010-11-26 14:44:19 af Niels Rasmussen

Hold da kæft for en fantastisk bagside...........Jeg er helt sikker på at Lassen har styr på enhver detalje i den kongehistorie. Jamen, hvordan kan så fine direktør navne sove så meget i timen? Lassen hænger ikke nogen, blot iskoldt fortæller han sandheden. Tillykke til ham, og til Bådmagasinet, at I tør have en personlighed som ham gående rundt. Lassen er løfter dansk sejlsport TAK
2010-11-26 16:30:10 af Claus Andersen

Jeg skal da ellers love for den \"kære\" Hr. Lassen har fået løftet dansk bådjournalistik op i et niveau der sjældent (læs måske aldrig) er set her til lands!

Det er simpelthen en super kommentar, men på en for dansk sejlsport, trist baggrund. Den bør indstilles til Cavling prisen. Hvorfor har Lassen ikke en Bagside hver dag :-)


2010-11-26 19:33:52 af lars

KDY har peget fingre af alle andre om hvordan de skulle gøre dit og dat, uden at ligge fingre imellem.
Men husk nok peger man med en finger, men 3 andre peger mod en selv.
Det udsagn er vist bekræftet til fulde i denne føljeton.

Lorentzen er uskyldig til andet er bevist, og hvis der fandtes beviser, var der nok lavet en politi anmeldelse.

Bestyrelsen må tage det fulde ansvar og konsekvens, indtil andet bevist.
2010-11-26 20:57:11 af Jesper

Jeg tror at Morten drømmer om at modtage en politianmeldelse, for givetvis er han en skurk - men så stor en skurk er han heller ikke. Nu er han bare syndebuk.

Du skal bare ikke forvente at den royale klub anmelder noget som helst til politiet, dertil er de fedtet alt for meget ind i Kongehuset, i de kredse skal der ikke for meget lys på snadheden.

I øvrigt dyb respekt til Lassen og Bådmagasinet, at I tør skrive den historie. Det er sundt for dansk sejlsport og super for dette site
2010-11-26 23:15:19 af ?!+!?!!!

Morten kommer aldrig for politiet da KDY ikke ønsker at klubben plettes på den måde. Ligemeget om han burde eller ej. ærgeligt, for han er (redigeret).... det er tydeligt efter denne sag. Hnas ego er større end hans formåen, hvilket har resuleret en krise for en ellers veldrevet klub.

Synd synd synd!
2010-11-26 23:30:11 af Rasmus Hansen

Det er alt for tidligt at sige om denne sag får et retsligt efterspil.. Hele udmeldingen fra kdy\`s bestyrelse og deres kommentarer til årsregnskabet fortæller tydligt at klubben stadig er i gang med at samle trådene efter direktøren har kørt enegang. Mon ikke der er sat nogle skrappe advokater til at se på ansvarssagen sådan, at det kommer til at køre efter reglerne for sådan.. Alt andet ville undre situationens alvor i betragtning og klubbens vanlige forretningsgang.
Mon ikke flere informationer tilgår denne sag frem mod årets generalforsamling..
2010-11-26 23:56:41 af Stefan Myrälf

Uden at jeg på nogen måde skal gøre mig til dommer over hvem der har gjort hvad, hvorfor og hvorfor ikke, så kan jeg (som aktiv sejler) ikke lade være med at fokusere på hvad \"synderen\" Morten L. egnetlig har gjort for sejlsporten i den tid han sad i \"den varme stol\". Jeg kender ikke til de mange detaljer, men blot betraktet udviklingen fra sidelinien (som så mange andre). Jeg har set KDY v/Morten L. i en særdeles aktiv rolle og i udpræget grad sat et kraftigt finger aftryk på udviklingen/debatten i dansk sejlsport i de seneste år. De arrangementer hvor KDY v/ Morten L. har stået som vært, har været gennemført på et niveau, som i den grad har vakt positiv genklang i sejlsportskredse langt udover Danmarks grænser på absolut højeste niveau. De aktiviteter som Morten har gennemført, har været årsag til at vi i Danmark, blandt andet, har haft: selveste America`s Cup pokalen på dansk jord (den var fast boltet i N.Y. Yacht club i rigtig mange år), RC 44 race, Farr40 race, udbredt interessen for sejlsport lige fra Skagen til Bornholm osv. osv. det er ganske enkelt imponerende, MEGET imponerende !!! Man kan med rimelighed spørge, hvor mange personer vi har i Danmark som har motivation, talent og flid, til at gennemføre det som Morten har præsteret. Svaret er: ikke ret mange !!! OG .... når man så, som klub/bestyrelse, vælger at gennemføre disse aktiviteter og dermed er en del af dette, så må man samtidig også erkende at det ikke er gratis at \"køre\" i det gear. De personer, hvor det kommer som en overraskelse, at der ligger en regning, som skal betales, vil jeg tillade mig at kategorisere som fraværrende i de seneste års begivenheder. Hvis regningen idag er kr. 3,3 mio. vil jeg blot sige: betal og vær glad, value for money er langt højere.
2010-11-27 09:09:19 af Thomas Hartvig

Jeg er helt enig Stefan. Dansk sejlsport er blevet løftet til et helt andet niveau og KDY har sat et markant og flot stempel på verdenskoret med de seneste års aktiviteter.
2010-11-27 09:32:17 af Per Larsen

Flot skrevet Stefan, jeg finder det voldsom upassende når \"?!+!?!!!\" kalder Morten en svindler\", for nok har hans eget ego - der nok er større end Stein Baggers ditto, været en hemsko. Men trods en svag bestyrelse og med en vag formand i spidsen, har Morten sat KDY på verdenskortet. Der er kun 1 Morten, og det bliver udfordringen for dansk sejlsport fremover. For KDY, de går i kloster. Bestyrelsen påmonteres kyskhedsbælter og nøglen smides bort. Det bliver ikke derfra nytænrkningen kommer fremover
2010-11-27 09:38:03 af Poul Hansen

Befriiende at se nogle positive blog indlæg.

Om direktøren er en skurk drejer sig vel om han har gjort noget for egen vindings skyld eller ej.

Jeg fornemmer ikke at han har gjort noget for at berige sig selv, men udelukkende arbejdet for at levere varen ift den strategi som bestyrelsen har udstukket. Det har været en hård opgave, ingen tvivl om det ift den finanskrise vi har været inde i - men han har leveret varen 120%, som de tidligere ibdlæg også noterer sig.

Mon ikke der kommer en redegørelse over hvad de 3,3 millioner kroners underskud er kommet fra. Hvor meget relaterer sig til store events og hvor meget er fra Royal Sailing Acadeny. I RSA har der ihcertfald været manglende VIP indtægter i flere år, og sponsorkontrakterne på matchrace bådene er vist heller ikke fuld booket. Der sad en anden person end direktøren i spidsen, men han blev opsagt i september måned, da man blev klar over manglerne her. Det er ikke direktørens umiddelbare ansvar, men han har selvfølgelig et overordnet ansvar, ligesom bestyrelsen har.

Mvh Poul
2010-11-27 10:20:23 af Søren Øverup, Bådmagasinet

Tak for mange rigtig fine kommentarer. Udokumenterede påstande, der hænger de implicerede parter ud, vil grundet sagens karakter, blive slettet. Håber på en fortsat god og sober debat. Rigtig god weekend.
2010-11-27 10:41:12 af Claus Andersen

Enig med Øverup, en sober debat er vist påkrævet i denne sag. Alle a la ham der ?!+!?!!! bør opføre sig ordentligt. Også enig i Per Larsens indlæg at ham med de der ?! skal passe på med sine påstande, men du kommer vel selv med hårde påstande om KDY\`s bestyrelse, eller hvad?
2010-11-27 10:53:20 af Per Larsen (den første)

Søren Øverup: Hvis du virkelig mener det alvorligt, burde du starte med at slette Nicolai Lassens bagside denne gang.

Den er netop \"Udokumenterede påstande, der hænger de implicerede parter ud\"
2010-11-27 11:02:10 af Viggo C

Følger med fornøjelse debatten, har selv chekket KDY.DK, og Poul Larsen (den første) kunne med fordel gøre det samme. For så ville du ved selvsyn se at Lassens bagside holder vand 100%. Det jeg savner er en kommentar fra Morten selv, men han er nok bundet på hænder og fødder.
2010-11-27 12:03:45 af PER Larsen

Til Viggo C.: Har fulgt din opfordring og checket kdy.dk, men kunne ikke finde hvor de har skrevet:

. Morten Lorenzen har lavet en lille ”Stein Bagger”

- I hvert fald stempler det Morten Lorenzen som værende uhæderlig.

- finanskrise og Morten Lorenzens ambitioner er en giftig cocktail

- sidste årsregnskab fra KDY var konstrueret til formålet alene for at se pænt ud

- formand Kim Andersen ikke har passet sin formandspost i KDY godt nok

- Samtidig har hele bestyrelsen nu fundet sig en syndebuk i Morten Lorenzen

- hatten er gået rundt blandt klubbens velhavere

- formanden klæber sig til taburetten og undlader at tage ansvar

2010-11-27 12:13:30 af Peter

Kære Nicolai Lassen

Ja hvad skal en sige udover det ville være spændende at høre sagen fra de involverede parter bestyrelsen i KDY og Morten Lorenzen.

God dag og arbejdslyst
Peter

2010-11-27 12:32:01 af Jørgen

Til Per Larsen (den første)

Jeg tilslutter mig din opfordring til Søren Øverup.

Til Peter god ide den burde Bådmagasinet og Nicolai gribe.

Snehilsen
2010-11-27 12:39:12 af Viggo C

Kære Per Larsen

Er du ansat af KDY?

Men Nicolai er da på helt rette vej når han skriver som han gør, check selv


. Morten Lorenzen har lavet en lille ”Stein Bagger”

Formanden skriver selv: Den afslørede mange negative overraskelser og uregelmæssigheder, hvoraf en betydelig del er mere end et år gamle, men var nye oplysninger for bestyrelsen!

Hvad var det lige Stein Bagger gjorde???

- I hvert fald stempler det Morten Lorenzen som værende uhæderlig.

Jeg mener ikke at Nicolai skriver at Morten er uhæderlig, men bestyrelsen skriver direkte:

\"var nye oplysninger for bestyrelsen!\"

\"Bestyrelsen har løbende været orienteret om, at vi i år måtte forvente et resultat, som var lavere end budgetteret, men dog positivt\"

Derfra er der langt til et underskud på 3.3 millioner kroner?

- finanskrise og Morten Lorenzens ambitioner er en giftig cocktail

Morten har gjort en kæmpeforskel for dansk sejlsport, men pengene har jo åbenlyst ikke været der......

- sidste årsregnskab fra KDY var konstrueret til formålet alene for at se pænt ud

Bestyrelsen skriver direkte:

hvoraf ca. 2,2 mio. Kr. reelt vedrører tidligere år.

- formand Kim Andersen ikke har passet sin formandspost i KDY godt nok

Hvem har det øverste ansvar? I andre sammenhænge er det vel formanden?

- Samtidig har hele bestyrelsen nu fundet sig en syndebuk i Morten Lorenzen

Lur mig, at bestyrelsen har brugt anledningen til at få alle skelletterne ud af skabene, har du en forklaring på at beløbet stiger så dramatisk - kære Per Larsen?

Bestyrelsen skriver direkte: \"hvoraf ca. 2,2 mio. Kr. reelt vedrører tidligere år.\" altså også regnskabsår før 2009?

- hatten er gået rundt blandt klubbens velhavere

Bestyrelsen skriver direkte: \"Derfor er bestyrelsen sammen med gode kræfter og venner af klubben fokuseret på at skabe de økonomiske rammer for at fortsætte dette arbejde. \"

- formanden klæber sig til taburetten og undlader at tage ansvar

Mig bekendt har Kim Andersen da ikke meldt ud, at han trækker sig?

Så Per Larsen, jeg kan ikke se andet end at Lassen har gjort sit hjemmearbejde og skabt en rigtig god bagside........


2010-11-27 13:13:28 af Per Larsen

@ Viggo C:

Det Bagger gjorde var bedrageri og dokumentfalsk. Han er dømt for det i det danske retssystem.

Det som KDY taler om er \"mange negative overraskelser og uregelmæssigheder\". Hvad det præcist dækker over ved hverken du, jeg eller Nicolai Lassen.

Til forskel fra dig selv og Nicolai Lassen er jeg ikke parat til at dømme hverken Morten Lorenzen eller KDY\`s bestyrelse for bedrageri eller dokumentfalsk, udelukkende på baggrund af spekulation om hvad KDY mener med deres egen udtalelser.
2010-11-27 14:29:54 af Viggo C

KDy har et problem med deres udtalelser, for når det ikke står soleklart hvad de egentlig mener, så vi disse diskussioner.

Jeg tror vi alle kan blive enige om at Morten har ydet en fantastisk indsats for dansk sejlsport. Ulykkerne er ikke for egen vinding, men for at løfte sporten.

Men formand Kim Andersen har gjoirt sig selv, KDY og ikke mindst en bjørnetjeneste med denne udsendelse.

Per Larsen du må nok bøje dig i støvet or medgive os andre at Nicolai nok er den der har ramt sandheden bedst?
2010-11-27 15:27:24 af bjork.dk

KDYs nuværende situation burde give grund til eftertanke.

Kan man stille sig selv følgende spørgsmål?

Er det hensigtsmæssigt og fornuftigt, at foreninger/klubber der med baggrund i dansk kultur og tradition der er kendetegnet ved, at den bygger på frivillighed, hvor foreningens bestyrelsesmedlemmer, trænere og ledere arbejder frivilligt og uden løn – drives på erhvervsmæssige vilkår, med forretningsstrategier, organisation og arbejdsprocesser og vor fristelsen for medlemmer/erhvervsledere til at bruge foreningen som legeplads for deres ambitioner er meget stor på grund af ugennemskueligheden, der opstår ved sammenblandingen af foreningskultur og virksomhedskultur?

Jesper Bjørk
2010-11-27 15:31:10 af Jørgen Larsen

Når nu at der bliver kogt så meget suppe på hvem har ansvaret og hvem har sovet i timen.. Det har alle de ansvarlige jo helt tydeligt!!

For at komme det her nærmere må Bådmagasinet interviewe nogen som kender forholdene.. og ikke blot bidrage til at spekulere i forhold som hverken en tidligere Direktør eller Bestyrelsen endnu har kommenteret.

KDY`s bemanding indenfor økonomi har vist været en svingdør gennem seneste 2,5 år. Hvorfor?

Hvad med at interviewe en eller flere af de \"opsagte\" økonomiansvarlige KDY har haft de sidste 2,5år. Først var der en Peter Falck, siden en Morten Utrup og fra April 2010 er en ny ressource ansat til at dække økonomien..
Spørg dem hvor var den nuværende bestyrelse, hvordan var den tidligere direktør etc. Hvorfor kunne de ikke løse økonomi opgaven.. eller var det omvendt..

Selvfølgelig lugter det af at Bestyrelsen og Direktøren har haft problemer med at følge op på økonomien gennem længere tid.. og hverken bestyrelsen eller direktøren havde åbenbart tilpas overblik til at undgå et solidt underskud.

Men lad nu bestyrelsen melde ud hvilken vej de tager fremad i denne sag. Der er for meget \"konspirationsteori\", \"den lille mand klynker\" hos flere af Baadmagasinets debatører. Og det er hamrende useriøst med alle de gisninger og formodninger.. Det kan Sejlsporten ikke bruge til noget.

Generalforsamlingen er d. 15 december og inden da vil der helt sikket komme mere konkret information om \"op\" og \"ned\" i denne sag.

Og Bådmagasinet kunne i tillæg bruge 10min. på at interviewe en objektiv advokat om hvordan en bestyrelse og direktion bør håndtere en sag som denne, også i henhold til loven.. Det ville hjælpe til at uddanne flere af debatørerne til fordel for Sejlsportens fremtid.

2010-11-27 18:02:20 af Per Larsen

@ Viggo C: nå, nu hedder det så \"at Nicolai nok er den der har ramt sandheden bedst?\".

Det at du selv taler om at han \"nok\" har ramt sandheden \"bedst\" er bevis på at der kun er tale om spekulation og udokumenterede påstande.

2010-11-27 21:19:01 af -

Det er nu et sjovt valg af overskrift.
Stein Bagger/Morten Lorenzen.
Begge tidligere ansat i IT-Factory.

Håber nu ikke det passer at der skulle være personlig gevinst for Morten, som tidligere kommentarer peger på.
2010-11-27 22:37:09 af Claus Andersen

Til Per Larsen
Det du kalder spekulationer og udokumenterede påstande - er det alle de spørgsmål Lassen rejser. Læg lige mærke til det tegn der hedder et spørgsmålstegn. Det ser sådan her ud ? og forekommer faktisk sådan ca. 10 gange i denne her kommentar. Men du læser den som en hvis hr. fa.... læser biblen. Og stille spørgsmål ved noget er bestemt ikke at påstå tingene forholder sig sådan. Hvis du kalder det spekulationer, så ja det vil det være indtil KDY giver svar på disse!
2010-11-27 23:09:38 af Per Larsen

@ Claus A:

Vi er grundlæggende enige. Jeg kalder det spekulation - du kalder det at stille spørgsmål.

Potato potahto - tomato tomahto.
2010-11-28 09:45:58 af Per Andersen

Gad vide om denne \"Per Larsen\" der er aktiv i debatten, den samme \"Per Larsen\" på minbåd.dk. Meget tyder på det, for begge disse \"Per Larsen\" har et alvorligt dårlig forhold til Lassen og hans Bagside. Venner, Lassen har skrevet sin bagside på baggrund af den redegørelse KDY selv har sendt ud. derudover har manden vel et kildenet. Så det passer nok al sammen.

Gid diskussionen kunne komme til at handle om hvordan KDY og Dansk Sejlsport kan komme videre? For Morten var i al sin arrongance et lokomotiv for udviklingen af sejlsporten. De resulateter han skaffede i sin 5 årige regeringsperiode, skal jo nødig tabes.

Når bestyrelsen er så ulden i sine udtalelser nu, frygter jeg da for fremtiden.
2010-11-28 11:36:34 af Per Larsen

@ \"Per Andersen\"

Ja, det er den samme Per Larsen.

Og nej, jeg har bestemt ikke noget \"dårligt forhold til Lassen og hans Bagside\". Tværtimod vil du kunne se at jeg har kommenteret de fleste af Lassens bagsider, og oftest i meget rosende toner.

Det som jeg har et problem med er når udokumenterede spekulationer pludselig bliver opfattet som dokumenteret sandhed. I modsætning til dig selv er jeg ikke villig til at tro at \"det passer nok al sammen\" uden mere dokumentation end at \"derudover har manden vel et kildenet\".

Men jeg læser så heller ikke Ekstra Bladet af samme årsag.

Slut herfra.
2010-11-28 14:05:53 af Troels Lykke

Slettet da der er tale om en "falsk" Troels Lykke 


2010-11-28 14:09:16 af Jens andersen

Ham Troels har en pointe, for når kun den ene part må udtale sig, og tilmed på en meget klodset facon - så er det svært at bliv klog på hvad der egentlig sker i Tuborg? Jeg finder det upassende, at KDY hænger Morten Lorenzen offentlig ud, uden han selv har mulighed for at forsvarer sig. Bagsiden har en forpligtelse til at grave nogle spadestik dybere, end den ellers meget udemærkede og flot dokumenterede bagside i denne uge.
2010-11-28 14:11:47 af Per Larsen

Har troels selv skrevet en kommentar, eller er der en munter sjæl der har gjort sig i Troels specialitet - \"copy paste\"?

At manden så har ret, er en anden ting jeg er uforstående overfor den tavshed der karakteriserer KDY i disse dage.
2010-11-28 14:37:59 af Søren Øverup, Bådmagasinet

For lige at gøre en ting helt klar. Så har Bådmagasinet forsøgt tidligere på ugen, at få en kommentar fra både Morten Lorenzen samt KDY\`s bestyrelse, desværre uden held, da ingen af parterne har ønsket at udtale som om sagen. Lassens Bagsiden er skrevet med den viden at ingen af parterne ønsker at udtale sig.
2010-11-28 17:03:55 af p. hansen

Kunne man ikke tænke sig at grunden til de ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt skyldes at netop spørgsmålet omkring det retslige efterspil stadig ikke er afklaret?

Redegørelsen fra bestyrelsen er jo et krav ift. general forsamlingen. Er sikker på KDY gerne ville have ventet med at annoncerer det noget skuffende og forbløffende regnskab.

Er sikker på bestyrelsen er i fuld gang med en dybdegående redegørelse. Om denne så er til at accepterer må klubbens medlemmer vurderer den 15 dec.

Typisk Troels at sige at der er tale om mundkurv. Hvis der er tale om sag der kan få retsligt efterspil, så kunne det være at det også var i Mortens interesse ikke at udtale sig.

Troels tænk dig nu om og tænk lidt længere end til hvordan du kan skabe noget skandale!
2010-11-28 17:27:00 af Per Larsen

KDY har allerede trukket max, jf. deres egne vedtægter: 7.2 Den ordinære generalforsamling, der afholdes hvert år i december måned, indkaldes med mindst 14 dages varsel ved meddelelse i klubbladet. Sådan meddelelse skal indeholde dagsorden og resultatopgørelse for det foregående regnskabsår. Den ordinære generalforsamling er den 15. december, men traditionelt ikke et fora hvor begreber som \"oprør\", \"kritik\" eler andre upassende ting foregår. Det bliver en total styret procces, hvor alle vil klappe hinanden på skuldrene.

Så forvent dig ikke noget fra den retning, ingen skal heller forvente at formanden tager konsekvensen og trækker sig. Næh, Morten har fået \"dummehatten\" helt selv. Vi må håbe at han på et tidspunkt åbner munden. Skriv til ham på Facebook, og spørg. Er vi mange nok, sker der vel noget.
2010-11-28 18:12:13 af Troels Lykke, minbaad.dk

Kan se en person har misbrugt mit navn... (Red. - vi har slettet indlæg fra den "falske" Troels Lykke)...


Hilsen den rigtige Troels Lykke


2010-11-28 22:04:41 af Peer Jensen

Et lille pib fra det fynske.
Jeg er fuldstændig enig i Stefan Myralfs indlæg.Det er simpel hen fantastisk hvad Morten L har sat i søen af overordentlig flotte projekter og hvor Dansk sejlsport er kommet i fokus.
Tak Morten L.

Peer Jensen Middelfart Sejlklub
2010-11-29 11:08:47 af bjork.dk

@ Peer Jensen - ja helt fantastisk og ikke mindst ekstravagant, så pyt med ansvarligheden, er det det du mener? - lige den holdning dansk sejlsport har brug for.

Jesper Bjørk

2010-11-29 11:37:44 af Per Jensen

Bjørk, hvis dansk sejlsport ikke kan rumme personligheder som Morten L, så bliver det en omgang søvnig provins hygge. Jeg håber inderligt, at der stadig er enkelte modige beslutningstagere i KDY - som fører Mortens linie videre med de store markante arrangementer. Om beløbet er 1 eller 3 millioner er det trods alt peanuts i det store game. Stefan Myralf har fuldkommen ret, når han skriver at KDY og dansk sejlsport har fået meget mere valuta for pengene.
2010-11-29 13:12:16 af bjork.dk

@ Per Jensen – der er ingen foreninger der kan holde til, at der ses bort fra ansvarlighed.
3 millioner er ikke peanuts selv for KDY, der ud over har KDY brandet mister troværdighed – man burde måske tone rent flag og omdanne KDY til et A/S, da sammenblandingen af virksomhedskultur og foreningskultur, set i min optik, er katalysatoren til KDYs problemer.

Jespr Bjørk
2010-11-29 15:38:51 af Niels Sørensen

Jeg syntes, at Stefan Myralf rammer det rigtigte !. Morten L har været med til at løfte sejlsporten op og sætte KDY og Danmark på landkortet i forbindelse med afholdelse af store stævner. Alle aktive sejlere har rost Dragon Gold Cup i Skagen, Farr 40 VM, Danish Open, 470 VM , RC44 etc. og sagt at KDY har formået at gøre det sjovt og attraktivt at deltage også selvom du ikke er bådejer eller rorsmand. Tak for en fantastisk indsats - jeg håber at man er istand til at videreføre denne ånd til fremtidige stævner.

Hvem der er skurken, bestyrelsen eller Morten L, kan jeg ikke udtale mig om. Men såfremt Mortel L har underskrevet en aftale om ikke at udtale sig, så burde KDY respektere dette og udvise lidt situationsfornemmelse. Den melding KDY har udsendt er kun med til at skabe yderligere spild og rygtedannelse. Læg låg på sagen og meld ud om fremtiden så vi kan komme videre. Det er godt for sejlsporten !.
2010-11-30 12:10:56 af Janus Hansen

Jeg kan kun tilslutte mig Hr. Stefan Myralf, Hr. Peer Jensen og Hr. Niels Sørensen!

Farumborgerne ville også have været langt bedre tjent med at fastholde den Brixtoftske linje!

Der var stadig masser af uudtømte muligheder for at finde finanser til at dække pensionistferier, computer, sportsbegivenheder og ikke mindst at fastholde den Brixtofske magt.

At gå i detaljer om hvorledes pengene fremskaffes virker krakilsk og tjener ingen nytte.

Det handler om, hvad der bliver gjort for medlemmerne i KDY og Dansk Sejlsport! Og så er det da ligegyldigt, at det muligvis beror sig på uærlighed og kriminelle handlinger.

Jeg synes, at man bør salutere såvel KDYs bestyrelse som direktøren for skud for det fremragende arbejde.

Det er jo, som Hr. Lassen skriver, KDY der er det danske sejlsportslokomotiv.

Et lokomotiv vi alle kan være rigtig stolte af!

2010-11-30 15:51:29 af Jens Anker

Janus, bestyrelsen har forklaret sig utroligt klodset, men ingen har vel endnu smidt en kriminel anklage på bordet - hverken overfor Morten eller bestyrelsen. Så indtil videre er det alene dårlig ledelse fra alle sider.

Ingen kan tage fra Morten, at han har lavet nogle arrangementer der har flyttet sejlsporten i den rigtige retning.

Jeg er helt enig med Nicolai om at KDY er det danske sejlsportslokomotiv. Spørgsmålet er alene hvordan der kommer ny damp på kedlerne?
2010-11-30 20:30:30 af KDY medlem

Som flere nævner, så har Morten været en fantastisk mand for dansk sejlsport og jeg giver 100 % opbakning til denne ordlyd!

Meeeen, skal det være på bekostning af en klubs/virksomheds økonomi. Hvis ikke KDY havde \"store mænd\" i ryggen, så ville det nok være en sej kamp tilbage på sporet med besparelser af en hver grad. Måske man skulle have skruet halvt ned for dampen og så have haft en bæredygtigt virksomhed nu? Man kunne stadig have afholdt store events, men måske have økonomien i baghovedet? Finanskrisen ramte vist aldrig direktørens bord.

Ordlyden til RSA årsmødet (matchracecenterets årsmøde) lød på, at man måske dropper Danish Open, det er dyrt at afholde og det er en nem ting at afskaffe for at spare. Er det dét værd???

ANSVAR: i henhold til loven om bestyrelsesarbejde, er der ikke noget med, at bestyrelsen risikerer at hæfte personligt? Jeg er ikke jurist og vil gerne have svar på dette. (Jeg mener at bestyrelsen har sovet en smule, MEN hvis der er tale om direkte svindel, så er det svær at opdage. Bare se Stein B. sagen, når man vil snyde kan det nemt skjules i en given periode).


PS. Peter Wolsing, få dog ham tilbage i stolen, han var en mand af format og gik medlemmernes vej, men det var måske derfor han blev fyret.
2010-12-01 08:06:49 af KDY medlem

Droppe Danish Open er det samme som at droppe dansk match race? det stævne har da om nogen promoveret dygtige danske sejlere. Menskal KDY bare være en klub som alle andre? Eller førerhunden i dansk sejlsport?
2010-12-01 13:32:55 af KDY medlem1

Jeg ref. kun, hvad jeg har hørt der blev sagt til matchracecenterets årsmøde. Intet var sikkert, men det er absolute heller ikke slettet fra programmet. Og ja, det giver danske match race sejlere muligheden for at debutere i World Matchrace Touren.
2010-12-01 17:55:45 af Stefan Myrälf

Til KDY medlem1:
Du spørger til ansvar i relation til bestyrelsen og her er der helt klart angivet i lov om bestyrelsesansvar, at man som bestyrelsesmedlem er personligt ansvarlig for sine uagtsomme fejl og/eller undladelser/forsømmelser i forhold til en skadelidt.
Skadelidte i dette tilfælde, vil i så fald være foreningen/klubben (medlemmerne), som ville kunne rejse krav imod bestyrelsen, hvis der kan konstateres et formue tab.

Hvis de tal der er nævnt her, dækkes ind via sponsorer/gode venner, så er der jo ikke noget tab (selvom det kan lyde underligt) og derfor ikke noget krav at rejse.

Såfremt foreningen/klubben må optage lån eller realisere aktiver, så er der tale om et formuetab for foreningen/klubben og der vil kunne rejses erstatningskrav imod bestyrelsen. Hvis det kan påvises, at der er tale om en uagtsom handling / undladelse er der faktiskt tale om erstatningsansvar.
Der er ikke solidarisk ansvar bestyrelsen imellem (krav kan altså rejses imod enkelt personer i bestyrelsen), men såfremt der er flere ansvarlige i bestyrelsen, hæfter de solidarisk overfor skadelidte.

Det overrasker mange at ledelsesansvar ikke kun gælder for ledelser i virksomheder, men selv ledelser der ikke modtager nogen form for godtgørelser eller vederlagt, kan gøres personligt erstatningsansvarlig, for sit bestyrelses arbejde, med privatøkonomiske konsekvenser tilfølge (hvis der altså ikke foreligger en forsikring).

Hvad angår et krav imod Morten L., kræver det en krimminel handling (med egen vinding for øje) alt andet vil blot blive betraktet som \"uduelighed\" og der er jo ikke krimminelt.

2010-12-01 22:10:19 af Frederik Andersen

Jeg ser problemet som at Morten Lorentzen på den store bane, har være unik for dansk sejlsport - og bliver meget svær at erstatte. Men på de indre linier har han ikke fyldt stolen godt nok ud, Ingen påstår at Morten er den store personaleleder, og interne inspirator.

Tilmed har han fået en alt for svag bestyrelse til at styre hans store ego. En bestyrelsen der alene er gået efter den royale prestige, men ellers ikke ydet en ærdig indsats.

Rygterne fortæller jo om kostbare kammerateri og tjenester, hvor venner af bestyrelsen har fået betroede poster og fyret efter kort tid, grundet de reelt set var uduelige eller fordrukne. Den slags kan man dårlig belaste Morten for.

Jeg vil bare gerne vide fra formanden, hvor stor en del af underskuddet der ligger der?
2010-12-02 17:38:02 af Janus Hesten Christiansen

@ Frederik Andersen,

Kan du ikke uddybe det du beskriver? du lyder til at have et indgående kendskab til nogen af de ting der er foregået i KDY\`s bestyrelse? Den royale prestige, har du et eksempel? værdig indsats, hvad tænker du på her?

Hvilke kammerater og tjenester har været kostbare?

Hvem var den fordrukne og hvem var den uduelige?

Tænk jeg gik og troede Morten havde det daglige ansvar og var adm. dir., så han må da om nogen have en stor del af ansvaret.
Bestyrelsen har det muligvis også, men det vil vel primært handle om deres soven i timen ift. en direktør der tydeligvis har været helt afsporet økonomisk.

Ville passe på med beskyldningerne og de gode rygter hvis du ikke kan bakke dem op. Sagen har i sin natur et kedeligt udspil for sporten og sætter os gevaldigt tilbage.


2010-12-02 17:46:51 af KDY medlem

Jeg bakker Frederik Andersen op. Det er almen viden at alene de mange regnskabsfolk, som alle er gået efter kort tid har kostet formuer. Både fordi deres arbejdsindsats var elendig, dels fordi de var dyre at komme af med igen.

Enhver ved jo hvordan et besøg på kongeskibet, et royalt håndtryk og måske et billede, kan få hofsnogen op i de fleste.

Jeg håber at vi er mange der møder op på generalforsamlingen, den 15 december og stiller de mange spørgsmål. Også spændt på hvad bagsiden har med i morgen fredag, bare bange for at Lassen har fået mundkurv på. Det er tunge drenge han er op imod.
2010-12-02 20:51:31 af Stefan

Nicolai vil være bovlam i sin bagside i morgen, det har redaktøren da lovet KDY

(Redaktionen skal gøre opmærksom på at ovenstående kommentar ikke er skrevet af Stefan Myrälf.)


2010-12-03 07:30:19 af NC Andersen

Jeg tror ikke emnet bliv nævnt med et eneste ord ugens bagside, Nicolai tør ikke skrive noget dårligt om KDY. Det har KDY´s advokater sikret sig i løbet af ugen
2010-12-03 16:40:46 af janus hesten christiansen

Er det bestyrelsen der ansætter økonomiansvarlige?? troede det var direktøren Morten Lorentzen???

Så vidt jeg ved så har KDY\`s formand haft et godt og personligt forhold til kronprinsen siden OL i 2000 i forbindelse med OL i Sydney og siden i ISAF som jeg faktisk mener at man kan give formanden ros for, da han uden tvivl var med til at trække kronprinsen med i. Så uden at vide noget som helst eller kende dem personligt vil jeg have meget svært ved at tro at Kim Andersen skulle have søgt at blive formand for et royalt håndtryk.

Simpelthen tyndt at anklage Kim Andersen for det ligemeget om han har ansvar for at længden af Lorentzens uduelighedsperiode.

møder op på general forsamlingen og hører hvad de respektive parter har at sige.


2010-12-17 11:47:35 af Per Larsen

Nu har der så været generalforsamling i KDY, og Baadmagasinet refererer meget afdæmpet om sagen - og om bestyrelsens redegørelse.

Det er vist rimeligt nu at konkludere at der ikke var fugls føde på spekulationerne fra Lassens side?
2010-12-17 15:19:39 af Jens Andersen

Per, bemærk lige, at du ikke kan kommenterer på redaktørens egen artikel, Søren Øpperup tør ikke tage diskussionen. Alle der var tilstede, kan fortælle at bestyrelsen lagde sig fladt ned og sagde undskyld. Lassen bagside har ramt 110 % solo pleksus, og det er pinligt at bestyrelsen ikke trådte tilbage. Opfordring til redaktøren, lad os få lov til at diskuterer KDY generalforsamling direkte, ellers er du en tøsedreng?
2010-12-17 15:28:08 af Viggo

KDY bestyrelsen er da toppinlige, tænk at de for at dække deres eget underskud hugger de penge, der skulle fører dansk sejslport fremad. Pinlig at de ikke trækker sig.
2010-12-17 15:42:03 af Jørgen

Det er redaktøren der er en klovn, når han stopper en relevant debat
2010-12-17 15:43:38 af Stefan

Der er sket det som jeg sagde tidligere i en kommentar. Nicolai er sendt på ferie med skriveforbud. Redaktøren er et tævet barn og fuldkommen bovlam overfor KDY. Føj
2010-12-17 16:51:39 af Claus Andersen

Nogen mener der ikke var fugls føde på Lassens bagside - andre mener den sad lige i skabet, nogen syntes redaktøren er en klovn, andre syntes det lugter, eller Nikolai er sendt på \"ferie\"!!!

Hhmmm - mon ikke det er Øverup\`s intentioner at netop alle disse fantastiske kloge indlæg er årsagen til at det må være tid at lægge låg på og komme videre. Jeg tror det!

Bestyrelsen har da rigtig godt af at blive siddende, der er da ikke andre der skal have den tvivlsomme fornøjelse at rydde op efter dem, det må de da selv klare, og når nu der er gjort, er det vel bedst for alle parter og dansk sejlsport at se fremad, så pyt med Øverup er en kylling, omend en stor af slagsen :-)

Rigtig glædelig jul.


2010-12-17 16:55:46 af Peter Hansen

Inden for journalistikkens verden findes et udtryk, don\`t shit where you eat! Mon ikke det holder meget godt i denne her sag?
Omvendt er Bådmagasinet sgu det eneste danske sejlsportsmedie der har dækket sagen kritisk, at det så er den kære Lassen gør vel ikke arbejdet dårligere, og kalde Øverup for kylling, et tævet barn, en klovn og for at være fuldstændig bovlam siger nok mere om de kloge hoveder - end så meget andet!
2010-12-17 18:55:35 af Svend Frederiksen

jeg skal ikke blande mig i debatten. Blot er jeg ked af at Bådmagasinet ikke afdækker ulykker i KDY journalistisk. Det kunne hele dansk sejlsport lære meget af
2010-12-17 21:51:29 af Peter Hansen

Der er vel egentlig noget der på nogen måder bliver behandlet journalistisk i bådbranchen af nogle medier, hvorfor skulle man så gøre det med KDY?
2010-12-18 10:16:18 af Svend Frederiksen

Kære Peter Hansen
KDY er sportens lokomotiv, de folk der er udpeget til at så i spidsen (ingen i KDY bliver valgt demokratisk, folk udpeges af deres forgængere) står for at være de førende erhvervsfolk i Danmark. Hvis du læste Lassens baside, kan du læse om VL grupper og direktør titler. Disse folk er kommet i vanskeligheder, de har været ude med raslebøssen og fjernet 3,5 million kroner for fremtidens sejlsport for at dække deres egne ulykker. Det er da journalistiks interessant, det er da vigtigt at sejlerdanmark får mere at vide. Når KDY laver flotte arrangementer får de masser af omtale, når bestyrelsen laver ulykker må de også finde sig i at komme på forsiden.
2010-12-18 11:23:28 af KDY medlem

Jeg må give Svend ret. Det er en skandale af dimensioner......i KDY. Hvis formand Kim Andersen lavde det samme som direktør i Carl Bro, så var han færdig. Han lever af at rådgive andre, og kan ikke engang finde ud af at være formand i en sejlklub.

Anders Olesen er både statsautoriseret revisor og direktør i Basico Consulting. Bascio skriver selv: \"Fokuserer på CFO`ens ansvarsområder. Vi løser projekt- og ressourcebaserede opgaver i økonomifunktionen. Vores kernekompetencer er økonomistyring, controlling og regnskab.\" Deres direktør Anders Olesen må som kasserer i KDY lige forklare hvordan han regner 3,5 million galt - over flere år. Hvem tør da så være kunde i Bascio med den kompetance deres direktør besidder?

Som medlem og deltager i generalforsamlingen i onsdag, har jeg kun hovedrysten til overs for den siddende bestyrelse. Personlig overvejer jeg dels mit mangeårige medlemsskab i KDY, men også vores fremtidige sponsorbidrag til KDY. Jeg har svært ved at forsvare klubben, så længe den nuværende bestyrelse sidder på magten.

Personlig er jeg flov over, at heller ikke jeg orkede at rejse mig - og bede bestyrelsen om at gå i onsdag. Men det havde været et håbløst projekt, der alene var blevet mødt med tavshed. Demokratiet og det enkelte medlem har ikke nogen indflydelse i KDY, desværre...


2010-12-18 12:01:22 af Tidligere KDY\'er

Selv har jeg meldt mig ud af KDY med begrundelse i situationen, jeg kan kun opfordre alle utilfredse medlemmer til at gøre det samme.

2010-12-18 14:24:00 af Tidligere KDY\\\'er 2

Har har også forladt KDY, kommer gerne igen - med ikke sålænge Kim Andersen og Anders Olesen sidder ved roret
2010-12-18 16:08:06 af Niels Rasmussen

Tak fordi der er kommet gang i diskusionen om den uduelige bestyrelse i KDY. På den ene side roser de Mortens fine arrangementer, på anden side tuder de over regningen. Det er en skandale at den bestyrelse ikke er blevet væltet. Af 2 onder foretrækker jeg Morten Lorenzen som direktør, istedet for Kim Andersen og Anders Olesen som bestyrelse. I 2 må have en grim smag i munden
2010-12-18 17:23:48 af Tidligere KDY\\\\\\\\\'er 3

Også jeg har sendt min udmeldele - følg trop er vi mange nok må KDY se at de er en sejlklub for medlemmerne og ingen andre.
2010-12-18 17:46:28 af jens også medlem af KDY

Hele sagen viser hvor galt det går når indavlen bliver for kraftig, Den siddende bestyrelse viser jo ingen ansvar overfor medlemmer. Kim Andersen er en katastrofe, og med Anders Olesen som sin lydige pladshund, ja så går det så galt som det er sket. En katastrofe for KDY
2010-12-18 18:47:50 af KDY tilbage på sporet

Det ser ud til der er mange der er utilfredse med KDY, såvel medlemmer som tidligere medlemmer.
Hvad med at lave en gruppe, et forum – med fokus få KDY tilbage på sporet???
Desværre besidder jeg ikke evnen til at oprette en sådan – er der nogen der har lyst så lad os komme i gang.

2010-12-18 19:03:36 af Også oprørsk KDYér

En rigtig god ide, problemet er nok at muligheden for at få indflydelse er minemal. Trækker de sig ikke selv i bestyrelsen, ja så hænger vi på dem indtil aldersreglerne tvinger dem ud. Og hvorfor er de egentlig valgt? Det ved ingen?

Anders Olsen har trods sin uddannelse jo ikke magtet opgaven,...resten af indlægget er slettet i henhold til vores betingelser for dette debatforum. (redaktionen, den 20. december 2010.)
2010-12-18 19:30:41 af ups kdyer

Ja du har nok ret - den aktuelle nyhed på KDYs hjemmeside:
http://kdy.dk/news_reader.php4?uniq_id=1879
Formanden har ordet = sidst opdasteret juli måned.
Dumpet ja - lad os komme i gang og skabe en sejlklub i KDY.
KDY skal tilbage til rødderne = sejlsport som medlemmerne kan deltage i, ikke Farr 40 og RC 44 mesterskaber m.v.
Tilslutter mig et forum udenfor baadmagasinet.dk
2010-12-19 11:51:52 af Per Larsen

Jo, KDY skal også alt det andre klubber ikke kan eller skal. De skal skabe den store opmærksomhed, som alle i og interesserede uden for sejlsporten kan inspireres af.

Derfor bliver Kim Andersen og Anders Olesen ekstra pinlige, for den rolle har KDY opfyldt jo med bavour i en årrække. At de 2 klovne (K i KDY) så tror at det er gratis, der begynder det at blive rigtigt pinligt. Istedet for at tude, skulle de med oprejst pande fortælle alle: Vi har brugt 3,5 mill. kr. på dansk sejlsport - I (medlemmer) skal betale, der har været fuld valuta for pengene - og ingen havde hylet.

Nu har de 2 udstillet deres egen uduelighed, og fået KDY latterliggjort. I en vanskelig tid er tophistorien at Prins Henrik har fået en luderpris af et meget royalt medlem, det vælter jo ikke meget i dansk sejlsport.

Der er behov for en hovedrengøring i KDY, Gør os alle en tjeneste Kim Andersen og Anders Olesen: Forlad bestyrelsen, sæt kompetente folk ind - som løfter lokomotivet tilbage på skinner igen.
2010-12-19 12:59:36 af niels sørensen

Kim Andersen og Anders Olesen har skadet dansk sejlsport med deres amatør agtige optræden. De har enehændigt ødelagt det fine imagearbejde KDY har skabt ved at løfte sejlsporten med afholdelse af de store stævner. Alle aktive sejlere roser stævner som Dragon Gold Cup i Skagen, Farr 40 VM, Danish Open, 470 VM , RC44, hvor KDY har formået at gøre det sjovt og attraktivt at deltage også selvom du ikke er bådejer eller rorsmand.

Det arbejde har de 2 ødelagt, og bombet dansk sejlsport tilbage til nul. Håber de selv ser det håbløse i at fortsætte i bestyrelsen og overdrager stafetten til friske folk. Folk der er istand til at videreføre denne særlige KDY ånd til fremtidige stævner - til gavn for os alle sammen. Også selv om det koster penge


2010-12-19 15:54:00 af På vej til postkassen

Der råbes for døve øre, tag koncekvensen og meld jer ud af KDY er vi mange nok der forlader skuden sker der nok noget – fat pennen og sig farvel til betalt kontingent.
2010-12-19 16:02:51 af Tidligere KDY\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'er 4

Problemet er, at det har ingen konsekvenser, for vi har jo lige betalt kontingent, Så Anders Olesen har masser af millioner kan kan fjolle rundt med. Gjorde han det samme i sin civile hverdag som statsautoriseret revisor, så blev han dømt, vanæret og smidt i spjældet. I KDY får han hæder og royal klap. Skidt for KDY og dansk sejlsport
2010-12-19 17:33:38 af Har været i postkassen

Glem kontingenten spildte penge, forklaringsproblemet for bestyrelsen er på vej når alle utilfredse i flok sender udmeldelse til KDY.
Hvem kan oprette en gruppe på nettet så vi sammen kan komme videre????
2010-12-19 18:31:44 af KDY

Venner glem ikke den stærke gruppe i KDY er PIRATERNE, hvis er god del af medlemmerne og Club Royal Partnerne melder sig ud så kommer de ”gamle” KDYer på banen med reformer og tilbudet kom tilbage tidligere medlemmer og partnere.
Der er også bund i Piraternes pengekasse.

2010-12-19 19:55:23 af Skuffet KDY medlem

Piraterne, glem dem - de er hvervet typisk blandt tidligere (rige) bestyrelsesmedelemmer. Deres pengekasse løber aldrig tør, men de har en automatreaktion: Altid bakke formanden op - ligegyldig hvor tåbeligt han optræder. Kim Andersen kan være helt tryg - det er ikke derfra kritikken kommer, kun penge til at dække hullerne.

Piraterne kunne aldrig drømme om at optage progressive KDY medlemmer i deres kreds.

Med statsgaranti får hverken redaktør Øverup eller vores alle sammens bagside skribent Lassen, nogen sinde en opfordring om at blive en del af Piraterne. Så er det lige meget om de begge har været medlemmer i KDY i mange flere år end formand Kim Andersen når, inden han fylder 100 år.

Og ligegyldigt om de 2 kunne gøre en forskel i den aktuelle situation, det er lukket land - KDY er dansk sejlsports Tictanic, den flotte skude der går under med fuld musik og Kim Andersen og Anders Olesen på broen. Medlemmer drukner, hovedparten på monkey klasse Piraterne med et glas champagne i hånden. Men KDY er kuldsejlet.
2010-12-19 20:26:15 af Til skuffet KDY medlem

Ja så er vejen frem at slutte sig op med en udmelselse - glem betalt kontingent og sig det var det og tak for denne gang KDY.
2010-12-20 07:28:42 af Claus Andersen

Til alle de anonyme KDY\`er
Hold da kæft hvor det hele klinger hult når INGEN af Jer tåber står frem med navn. Det ville give noget mere substans hvis I tilkendegav hvem der sad bag tastaturet. Hvis I alle sammen er på vej væk, er der vel ikke noget i vejen for at stå frem. Vær voksen og fair.
God jul!
2010-12-20 07:48:04 af niels sørensen

Jeg er fuldkommen enig med Claus Andersen, men vi må ikke være blind for at ledelsen i KDY har et tæskehold klar, med fangarme langt ind i dansk erhvervsliv. Meget af tavsheden fra flertallet er, at de ikke tør stå frem. At generalforsamlingen blev så afdæmpet skyldes udelukkende frygten for at blive ramt af noget vældig tungt. KDY er meget mere end en sejlklub, det er en kult, hvor de indvidede har alle fordelene på beksotning af alle andre, der må nøjes med at iagttage. Så desværre skal der være en debat, må vi leve med anonyme indlæg. Medlemmer er hunde angste.
2010-12-20 10:38:19 af Poul Hansen

Jeg er ikke medlem af KDY, så der er ingen berøringsangst. Men god hvor er jeg skuffet, for KDY har stået som KLUBBEN over alle andre sejlklubber. Hele dette pinagtige forløb viser, at vi sidder med en bestyrelsen, der hverken har kunne styrer direktørens ego - endsige administrerer klubbens ve og vel. I burde alle tage Jeres gode tøj og gå af
2010-12-20 12:21:07 af Frank Hansen

Stop nu al det tudefjæs - Direktøren blev bedt om at efterleve en strategi som Bestyrelsen har lagt. Det har han gjort - og ja, det kostede penge.

Bestyrelsen har besluttet at lukke hullte - det er sket - godt med det. Og så skal der skues fremad. Sejlsport er en dejlig positiv sport og livsstil, lad os nu komme videre.

God jul og godt nyt sejlerår ;-)

Frank
2010-12-20 15:37:47 af En trist KDY

Tudefjæset skyldes at gode penge, der skulle fremme sejlsporten fremadrettet - nu bruges på en uduelig bestyrelse. Det er da til at tude over
2010-12-20 16:18:57 af KDYer

Til Claus Andersen og Niels Sørensen - jeg har på egen krop følt hvad der sker når man stiller op mod direktør og bestyrelse i KDY, er nok ikke den eneste derfor ser vi anonyme indlæg.
Tilslutter mig ideen med en gruppe for nuværende og tidligere melemmemer.
2010-12-20 18:35:23 af jeppe

i er da en flok hyklere, det der sker i bestyrelsen i KDY, kan kun ske i KDY - ingen anden dansk sejlklub kommer i nærheden af den slags ulykker. 95% af alle danske sejlklubber skulle bruge år på at bare omsætte 3,5 mill. kr. Så venner lad de rige slås - imens kan vi andre drømme sejlsport. Kim Andersen og Anders Olesen er ligegyldige for dansk sejlsport, lad dem dog dumme sig i fred.
2010-12-20 21:40:43 af Preben

Tilbage i november skrev jeg: For at blive i det royale - KONGE KOMMENTAR LASSEN! Og debatten viser jo at jeg havde ret. Problemet er, at dansk sejlsport aldrig kommer ud af den lokale andedam, hvis ikke KDY stopper med at dumme sig.

De har lavet nogle flotte og fremadrettet aktiviteter - og det skal de blive ved med. Skal Danmark markerer sig på den rigtig store scene, måske et AC projekt - ihvertfald 1 - 2 internationale prestigestævner - hvert år i dansk farvand. Ja så er 3,5 mill kroner pebernødder, SÅ SKAL KDY FINDE EN BESTYRELSE OG EN DIREKTØR DER KAN HÅNDTERER BELØB DER BÅDE ER 10 GANGE OG 100 GANGE STØRRE END DET HUL BESTYRELSEN FOR NUVÆRENDE PIVER OVER.

Stop hykeriget, I har selv smagt champagnen, nu skal regningen betales og dansk sejlsport skal videre.

2010-12-21 16:36:32 af Peter Hansen

Købmand Ferdinand Salling må da roterer i sin grav, hvis han ellers læser baadmagasinet.dk oppe i himlen. Hans surt opsparede midler, går ikke til vækst og fremgang i sejlsporten, men alene til at lukke huller i organisationerne bag. I KDY den er rygende gal i? i team Danmark? i Dansk Sejlunion?

Hvordan skal vi komme videre når de gode mennesker rare penge, alene går til at betale for håbløse organisationsfolk. Der går åbenbart mange Kim Andersen og Anders Olesen typer rundt - der misbruger andres penge, alle sammen til skade for fremtiden i dansk sejlsport
2010-12-21 19:52:26 af Nuværende og fremtidig KDY\'er

Kære Alle med og uden navn.
Er lige kommet hjem efter en super filmeftermiddag med \"Klovn\" og opdaterer mig så lige på de sidste 2 ugers debat her på siden. Næsten lige som Klovn - men hos Frank og Co bliver det pinlige og tåkrummende forløst i et grin eller en erkendelse, her på siden bliver det blot mere og mere tåkrummende og pinligt. Især fordi de 2 hovedpersoner i filmen åbenlyst håndterer noget de ved noget om og har forholdt sig til, hvorimod hovedparten af sejlerindlæggene soleklart dokumenterer at skriventen ikke ved, hvad han (tillader jeg mig at sige udfra synonymerne) taler om, og i langt de fleste tilfælde ikke har prøvet at forholde sig til.
Må jeg tillade mig en anvisning: Tag i Tuborg Havn og læs det fremlagte regnskab, læs beretningen i detaljer, (at foreslå detagelse i generalforsamlingen hvor man kan stille de nødvendige afklarende spørgsmål er ikke muligt - for den har jo fundet sted - jeg var der selv og blandt deltagerne - som jeg kan forstå rummede nogen af ovennævnte skribenter - blev der stillet 1 spørgsmål til regnskabet - rettet til KDYs revisorer) og tænk jer så godt om
Er der sket fejl - ja! Er der rådet bod på skaden - ja - åbenbart har mange medlemmer velvilligt stået bi og sikret likviditeten (det betyder at man kan betale sine regninger - til dem der ikke ved det) - og dem synes jeg man skylder tak.
Har nogen lidt skade - nej - ikke såvidt jeg kan se. Måske - jævnfør indæggene måske Dansk Sejlsport - men det er vist åbenlyst langt ude. Har nogen mistet deres kontingent - næh. Vil der fortsat være et Matchracecenter, vil der fortsat være en sejlerskole, et ungdomscenter, et elite kraftcenter, en jolleafdeling, en tursejlersektion, afvikling af store internationale sejladser - ja det vil der - men der vil måske nok - hvis man skal tage Kim Andersens ord for pålydende - og hvorfor ikke - være noget mere fokus på at sætte tæring efter næring - og det er vel meget sundt.
Jeg er glad for også at være KDY - og jeg har tænkt mig at blive ved med at være det - og til dem, der synes tiden er moden til et skift, kan jeg kun sige så skift. Hverken KDY eller nogen anden idrætsforening har brug for medlemmer, der egentlig er på tværs, og som sniger rundt i krogene og øffer. Find et andet sted at øffe - I bidrager ikke.
Og hvis der er noget dansk sejlsport - og KDY - har brug for er det bidrag - ikke kun i form af penge men først og fremmest i engagement og medvirken. Som Lassen så soleklart giver det fredag efter fredag - en sand KDY\`er.
Så de af jer, der har skrevet indlæg og som med ro i sindet kan sige at I har lagt mindst 150 timers frivilligt arbejde i klub eller unions regi i det forgangne år - dem kipper jeg for. Resten kan efter min mening sejle deres egen sø - de kommer ikke langt.
2010-12-21 21:48:29 af Også KDY

Pragtfuld kommentar, Frank Hvam som KDY formand, nok et bedre valg end Kim Andersen. Casper Christensen som kasserer, langt morsommer end Anders Olesen. Fremragende analyseret. Uden Lassen og hans bagsider havde vi aldrig fået denne debat, TAK
2010-12-21 22:52:50 af Frank Jensen

Inspireret af de forrige kommentarer, fik jeg lidt af julestressen bort, ved at læse Lassens bagsider på hans egen side på bådmagasinet. Giv dog den mand prisen som \"årets sejler\", jeg har grinet og grædt - været sur og klappet.

Jamen ikke bare rundbaberer han sin egen klub KDY, han udstiller ledende personligheders uduelighed, med en spidende pen. Jeg griner stadig af hans svensker uvenlige gravhund - hvordan han gør det onde mod DS strategiarbejde.

Jamen det er fremragende underholdning. Fredag efter fredag har jeg trofast fulgt med, men set i en sammenhæng - er det lige så god underholdning som Klovn. Jeg glæder mig allerede til fortsættelsen.








Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *