Hans Natorp: OL satsningen rammes ikke

Artikelindeks


Den negative udvikling i rederierhvervet påvirker også Dansk Sejlunions formand Hans Natorp. TORM Fonden er en afgørende faktor for udviklingen i dansk sejlsport i disse år, men når det gælder OL i London – så har den negative udvikling ingen indflydelse? I hvert fald når du spørger formanden selv.

TORM fonden, der er Dansk Sejlsports altafgørende sponsor, er i dyb krise. Deres indtægter består primært af udbytte af deres aktier i det børsnoterede og kriseramte rederi TORM A/S. Rederiet er endt i et økonomisk uvejr, så de ikke har udbetalt nogen form for udbytte i 2010. 2011 bliver også uden økonomisk udbytte til de hårdt prøvede aktionærer. Aktionærerne skal derimod komme med friske penge – rigtig mange penge. Kontanter, der skal lukke munden på de kritiske banker, som selv har milliarder af kroner i klemme.

At vi som rent bådmedie også fokuserer på de økonomiske forhold hos sportens forskellige interessenter, falder ikke i rigtig god jord i Dansk Sejlunion. Generelt set er der en frygt for, at vi som specialmedie skal påvirke udviklingen negativt? Det er en holdning vi respekterer, men ikke er enige i.

Over for Bådmagasinet bekræfter formanden for Dansk Sejlunion, Hans Natorp, at TORM Fonden har garanteret fondens engagement i forhold til Dansk Sejlunion i 2012.

Nu er der ingen, som forventer at TORM fonden lukker, da deres egenkapital ved udgangen af 2010 trods alt var tæt på 300 mio. kr. Udfordringen er, at hovedparten er placeret i deres aktiepost i rederiet. En aktiepost der er faldet som en sten i kursværdi med hele 90 % i løbet af 2011.

Så det er et meget åbent spørgsmål om hvor mange penge, der reelt er i fondspengekassen? Og dem der er, må forventes at skulle bruges til at beskytte fondens aktiebeholdning på i dag 6,3 % i TORM rederiet. Beslutter fondsbestyrelsen at følge den aktiestrategi, de meldte ud allerede i sidste årsberetning, så skal de finde ca. 100 mio. kr. Det er mange penge, især når de skal betale for en aktie, der basalt set ikke er det papir værd, den er trykt på?Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"