fbpx

Bagsiden: Når hele byen brænder

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

 

I provinsen er det hele byen, der bærer sejlsporten, hvad enten du sejler eller "bare" er en del af fællesskabet. Sådan er det sgu ikke på Øresund, hvor alle gerne nyder, men kun sjældent yder. I dag har vi så 2 undtagelser: Fynboerne og Jørgen Ring.

Tursejlerne samles

I den kommende weekend mødes op mod 400 sejlere i Nyborg i forbindelse med Danske Tursejleres 20 års jubilæumstræf. Nyborg kommune har reserveret hele den gamle inderhavn til danske tursejlere, så de deltagende både får mulighed for at ligge samlet. Et stort festtelt bliver opstillet lige ud til havnebassinet, masser af frivillige fynboer giver den "en skalle". Nyborgs borgmester Erik Christensen, holder åbningstalen. Havnekaptajnen udfordrer formanden for Danske Tursejlere, Poul Erik Jakobsen, i "at gå planken ud".

Fynboerne giver den gas

Havnen i Bogense summer i dag fredag af liv, når den fyldes af omkring 2000 glade sejlere, der skal sejle Palby Fyn Cup. I Pinsen var Kerteminde på den anden ende med Big Boat Challenge & Sail Extreme, og en fest – lige midt i byen. Alle lokale fynboer var af huse, enten fordi de lige "bare" skulle kigge, men langt hovedparten fordi de "lige" skulle give en hånd med i det frivillige arbejde.

Hvor vi på Øresund jubler rørstrømsk, når en enkelt eller 2 sejlere udviser lidt initiativ og kalder dem "ildsjæle", så kan de i Nyborg, Kerteminde og Bogense få hele byen til at løfte i flok. Fantastisk, og forhåbentlig lidt god inspiration for alle de mange "dødbidder", der sidder passivt i dansk sejlsport – og kun brokker sig her i kommentarfeltet.

En stor inspirator - Jørgen Ring

Jørgen Ring, Yngling sejler, juniorleder og ikke mindst inspirator i dansk sejlsport de sidste mange generationer. Som den kvikke læser – hvis vedkommende overhoved findes – ved, så fyldte jeg 55 år for 2 "Bagsider" siden. Jeg har selv haft Jørgen som min juniorleder i KDY. Sikkert blevet skældt ud, og formentlig sat i karantæne for upassende omgang med de våde vare og klubbens materiel. Jeg har sejlet med og mod Jørgen i mange år. Faktisk bærer Jørgen også sit store ansvar for mine maritime skriverier – nu med "Bagsiden". For med Jørgen som inspirator, lavede vi dengang KDyngling og DYK bladet, to klubblade produceret med masser af klister og heftig brug af en saks. Ikke trykt, men produceret på en ildelugtende spritduplikator. Du skal en tur på Teknisk Museum, hvis du ikke ved, hvad en spritduplikator er.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *