fbpx

Bagsiden: Tillykke til dansk sejlsport

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Vores livsstil ude på vandet, og nede i havnen drives af alle for mange små aktører. Hver især sidder vi og sulter, hvor vi alle kunne få en mere tålelig perspektivrig hverdag, hvis vi slog os sammen i større enheder. Åbent skal jeg erkende, at jeg selv har talt varmt for at sejlsportens ufattelige mange sejlklubber skulle finde sammen?

Men, selv jeg er blevet (lidt) klogere. Rigtig mange af disse klubber er mere en person relateret kult, end en demokratisk dreven forening. Mange steder er forsøget på en rationel "fusion", lige så håbløst som forsøget på at blande vand og olie.

Men så slå da aktiviteterne sammen i større enheder? Sailing Aarhus er et pragt eksempel, når det gælder eliten. Kraftcenter Øst, med Hellerup Sejlklub, KDY og Skovshoved Sejlklub er også et godt eksempel til efterlevelse. KØS samarbejdet omkring ungdom i Svanemøllen, viser at det ikke handler om elite alt sammen.

For dansk sejlsport var det en stor dag, da Kongelig Dansk Yacht klub og Skovshoved Sejlklub fortalte at de efter syv års ørkenvandring igen fusionerer deres VIP-Center, og nu tilbyder fælles events sejladser. Længe har det været barokt at opleve hvordan to sejlklubber sloges om de samme får kunder – i samme havn – inden for 20 meter. Tilmed i en tid hvor erhvervslivet, passer rigtig godt på pengene, ja så er firma arrangementer på vandet, ud for Skovshoved næppe altid første valget. Samtidig var det manglende samarbejde årsag til, at ingen af de to klubber reelt kunne tilbyde de store og lønsomme arrangementer. En helt igennem håbløs situation, resultatet af håbløse klubpolitikere.

Det er dagen, hvor det er relevant – og en tilmed god lære for alle andre klubledere -, hvordan man ikke skal forvalte sin sejlklub. I arkivet fandt jeg min harmdirrende kommentar til "Panik- salget i Skovshoved", skrevet den 19. maj 2005 på www.baadmagasinet.dk. Hvis nogen tror, at jeg her på "Bagsiden" i dag er skarp og brutal i min udlægning af sejlsporten i dag, kan jeg kun sige – at det har været meget værre dengang. Sandhederne blev serveret i en krads form, så de drev blodrødt ned af computer skærmen.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *