fbpx

Bagsiden: Hvor dum kan man være?

Inkluder i Newsletter: Ja

Jamen, torskedumt – men det gælder begge veje - venner.

Kommentarerne var efterhånden endt på et så lavt niveau, ikke at den gamle redaktør Øverup var vred, han var skuffet, dybt skuffet over Jer - læsere. Cigaren hang længere og længere nede. Med redaktørens rundbueform, futter den skuffede redaktørs hængende cigar igen hul i redaktørens skjorte – og så har vi først balladen, der bliver fru redaktør Øverup skide sur. Så med en stadig mere skuffet redaktør og en truende sur kone, var der kun en vej frem – stuearrest.

Så kan I sgu lære det, venner. Bagsiden har jo altid hyldet at "Uenighed skaber styrke", og "Dyrk uenigheden", absolut ikke et forum, hvor rygklapperne står forrest.

Men det skal heller ikke være stedet, hvor alle sviner alle i Cyberspace og dyrker Janteloven i sejlsporten. Fuck den, og lad os få kammertonen tilbage, nu når redaktøren igen har åbnet for jeres kommentarer.

Jeg har fornøjelsen, at bruge rigtig megen tid på promoveringen af dansk elite sejlsport, ikke kun her på Bådmagasinet – men i hele det danske mediebillede. Og det er en virkelighed strid modvind, og meget store, ja næsten lodrette bølger, jeg møder i mit arbejde.

Lad os starte med Tv-værten Clement Kjersgaard, ham du kender fra DR, i de to politiske debatprogrammer 'Debatten' og 'Clement Søndag'. Det er faktisk en mand jeg holder meget af, især hans bekymringer over det, han selv kalder en regulær overlevelseskamp for aviser, radio og TV.

Især det faktum, at medierne ikke formår at ramme danskere under 40 år er den røde lampe – "Det, at der nærmest ikke er nogen under 40 år, der forbruger de klassiske medier, er et udtryk for en overlevelseskamp. Jeg tror kun, at kampen er blevet synlig nu, fordi den er i færd med at blive tabt", siger Clement Kjersgaard.

Tager du sejlsporten, så var det en stor ting i samfundet for 30 år siden, dengang Jesper Bank havde hår på hovedet. Men i dag er sejlsport en yderst perifer – nærmest glemt - sportsgren, ikke bare i virkeligheden – men især ude i de redaktionelle miljøer. Her er sejlsporten helt glemt.


 

I mit arbejde var jeg i sidste uge i dialog med en god kontakt, på en af de nye centrale sportsredaktioner. Jeg jagtede vedkommende, og efter nogle dage skrev han så tilbage – meget undskyldende: "- Jeg er stort set den eneste her, der dækker ANDET end fodbold / håndbold / cykling. Så det giver nogle ret pakkede arbejdsdage."

Vedkommende er en nøgleperson for sejlsportens succes i medierne, for han skriver sådan stort set til halvdelen af landets medier. Er sejlsporten så rigtig heldig, har han en deltids kollega i det andet store mediehus. Men måske er det også ligegyldigt, hvis ingen af de to medie huse formår at fange de "unge" under 40 år. Hvordan får vi så bragt budskabet om alle lykkesagligheder om sejlsporten, ud til de nye generationer af sejlere?

Hvor galt det virkelig står til, faldt både den gamle redaktør og deres "Bagside" skribent over, i et af de medier der med statsgaranti ikke læses af mange under 40 år – på trods at det er et online medie – Børsen Søndag – alene for abonnementer.

Den gamle redaktør læser med, fordi online magasinet er fyldt med store billeder, og korte overskuelige historier om unikke personligheder – der er rige på de mest forunderlige måder. Med statsgaranti bor de smukt – ægtefællen er sidste nye model. Sammen nyder de livet i en altid ny renoveret bolig – så absolut et drømmestudie for to fattige røve, som redaktøren og deres "Bagside" skribent.

I Søndags var forsiden og hovedartikel: "De vinder metal til Danmark", her er sejlsporten fuldkommen glemt. Ifølge Børsen er stjernerne i London, håndboldslandsholdet, Lotte Friis – 800 meter fri, Caroline Wozniacki, letvægtsfiren i roning, skeetskydningen, herredouble badminton og ikke mindst 4 km. hold- forfølgelsesløb i cykling.

DIF's og Team Danmarks medaljemålsætning for det danske OL-hold er syv medaljer. Sejlsport nævnes som medaljekandidat og undskyld, har Thomas Jacobsen, Sportschef i Dansk Sejlunion ikke udtalt, at dansk sejlsport også har - op til flere sejlere, med potientiale til at vinde medalje?

Udfordringen er desværre bare, at det kommer i ophøjet tavshed – hvis ikke sejlsporten selv forstår at råbe meget højt. For ingen skal tro, at danske medier flytter journalister 220 km. fra OL byen i London, til OL sejlerbyen Weymouth? Det bliver ikke kun på vandet dansk sejlsport har en udfordring, vanskeligheder er mindst lige så store på land – i den ukendte sport - sejlsporten.