Hinrichsen 34 - kvalitet der begejstrer

Det var især bådens fine apteringsarbejde med gennemførte detaljer og bådens hurtige, velafbalancerede sejlegenskaber, der blev fremhævet, da den danske bådpresse bedømte den første Hinrichsen 34 i glasfiber, der kom på vandet for 41 år siden.

Den kendte bådjournalist og testsejler Jan Ebert svang sig endda op til at ”bedre både bygges ikke”, i en sammenlignende test med Thurø 33 fra Walsteds Baadeværft. Det er en havkrydser med fine klassiske linjer for kræsne sejlere.

Efter en tur på vandet med ”Westwind IV” fra 1982 i frisk vind på Øresund kan vi bekræfte, at Hinrichsen 34 også med nutidige øjne er en velsejlende båd. Vinden var meget springende fra vest med hårde pust, og det klare ”Westwind IV” meget fint. Her kunne vi for alvor mærke bådens store stabilitet, og at det er en velafbalanceret båd, der ikke blev hård på roret i de rumme vindstød. Vi kunne endda rimelig nemt trimme båden til at holde kursen til vinden uden en hånd på rorpinden.

Derfor er Hinrichsen 34 også en perfekt båd til at sejle singlehanded. ”Westwind IV”s ejer gennem otte år, Steffen Bo Hansen, gennemførte sidste år singlesejladsen ”Silverrudder” non stop rundt om Fyn i let vind. Hinrichsen 34 er Humlebæk Bådeværfts eneste båd,

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Online
39,00 / mdr

Du får pr. måned:

  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Online + Magasin
41,58 / mdr

Du får i 12 måneder:

  • 8 udg. af Magasinet BÅD til døren
  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer


Seneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen