Bertarelli vandt America's Cup I 2003 i Auckland, og forsvarede titlen fire år senere i Valencia. Han tabte til Oracle Team USA I 2010, og har ikke være med siden. Her ses en jublende Bertarelli til præmieoverrækkelse i Valencia til det 32. America's Cup. Foto: Ivo Rovira/Alinghi

America’s Cup: Alinghi’s Ernesto Bertarelli vil ikke være med

America's Cup er blevet et spil for ingeniører, ’jeg vil ikke være med’, siger Ernesto Bertarelli fra Team Alighi.

31-05-2018 09:31 Katrine Bertelsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den dobbelte America’s Cup-vinder Ernesto Bertarelli har bekræftet, at Alinghi ikke vil være med til America’s Cup 2021 i Auckland. Han kritiserer i voldsomme vendinger den nye retning, som sejlsportens ældste trofæ-sejlads har begivet sig ind på.


Tilbage til enkeltskrog
Reaktionen kommer ovenpå, at Emirates Team New Zealand i november 2017 annoncerede, at de har valgt at gå tilbage til enkeltskrogsbåde. Team New Zealands koncept er en foilende enkeltskrogsbåd med T-foils på hver side. Bertarelli beskrev de nye foilende 75-fods både, som er under konstruktion i Auckland, som ”katamaraner klædt ud som enkeltskrogsbåde”.

'De vil være langsommere end, hvis vi havde videreudviklet katamaranerne, som vi så dem til AC på Bermuda’, sagde Bertarelli til den italienske avis, La Stampa.

GC32 er som at køre Ferrari

Bertarelli, som lige har deltaget i GC32 world championships i foilende 32-fods katamaraner, mener, at flerskrog er og bliver fremtiden for sejlsporten. Og han siger, at han ville have været med til America’s Cup i 2021, hvis der stadig blev sejlet i katamaraner.

’Men jeg er godt tilfreds med at sejle og udvikle GC32eren. At være skipper på en katamaran som GC32 er bare herligt. At gå 35 knob – det er ligesom at køre en Ferrari’, siger Bertarelli.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer