fbpx

Sjællandsk Mesterskab for Nordisk Folkebåd afgjort på sidste opkryds

Inkluder i Newsletter: Ja

I den forgangne weekend afholdt Jægerspris Sejlklub, Sjællandsk Mesterskab for Nordisk Folkebåd. Hele 23 både fra Jylland, Fyn og Sjælland deltog. Vejret viste sig fra en utrolig flot side med solskin og varme – desværre var det småt med vinden.

Lørdag lykkedes det at afvikle tre sejladser, men om søndagen måtte bådene vente til kl. 12, før en let vind gjorde det muligt at sejle – dog kun en enkelt sejlads.

Sidste krydsben gav sejren

Den svage vind gjorde det begge dage svært at finde den rigtige vej rundt på banen. Her var der mange, som appellerede til podiepladserne. Det hele blev derfor afgjort på allersidste opkryds i sidste sejlads, hvor vinden drejede en del og favoriserede de både, der gik på bagbord side af banen. Derfor blev der vendt godt om på placeringerne fra lørdagens sejlads.

Ikke rent held

Vinder med besætning, blev Søren Kæstel fra Hellerup Sejlklub i 873 Cirkeline, 2'er blev John Wulff fra Jægerspris Sejlklub og 3'er blev Erik Køster fra Kerteminde Sejlklub.

’Det er ikke så nemt, når der kun er fire sejladser – og den ene er en fratrækker. Det er nemmere når der f.eks. er otte. Her talte hver sejlads jo 22 procent. Men jeg vil nu ikke betegne det som rent held, at vi vandt, vi sejlede faktisk ret godt,’ fortæller Søren Kæstel til Bådmagasinet.dk.

Den lille aktive Jægerspris Sejlklub, nord for broen ved Frederikssund, havde vanen tro langt op til en god oplevelse både på land og vand. På land stod skoven ned til vandet i sin lysegrønne klædning godt til den solbeskinnede, blågrønne fjord.

Der bliver altid lagt vægt på at deltagerene ikke går sultne i seng, og selv podiepræmierne består af hele oksefileter.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *