50 år på vandet med Iferne

Her kan du købe og læse 50 år på vandet med Iferne. Du kan læse Bådmagasinet hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

KLASSEBÅDEN ER STADIG PERFEKT TIL NYE SEJLERE

Tryg til tur og kapsejlads

Den første IF’er blev søsat i 1967, og kunne i år fejre 50 års jubilæum som en af de største skandinaviske bådsucceser. I dag er det stadig en aktiv klasse, der i jubilæumsåret genvandt sin DM-status.

International Folkebåd var det oprindelige  navn på IF’eren, som vi kender den i dag, og umiddelbart ligner båden blot en kravelbygget Folkebåd i glasfiber. Derfor medførte det en strid mellem sejlsportens myndigheder og  konstruktøren Tord Sundén, der endte med at båden kom til at hedde IF.
Tord Sundén havde nemlig et kvart århund-rede forinden været hyret af Skandinavisk Sejler- forbund til at rentegne Folkebåden ud fra de  tre bedste og præmierede forslag i en design-konkurrence om at skabe en folkelig nordisk bådklasse.
Skandinavisk Sejlerforbund havde rettig- hederne til Folkebåden, og derfor pressede det svenske sejlerforbund Tord Sundén til at ændre navnet. Den nye båd fik derefter godkendelse som klassebåd og fik SM- og NM-status i 1970.

Pris: 15 kroner / 3 sider. Kilde: Bådmagasinet 12/2017.

15,00 kr.

Når betalingen er gennemført får du tilsendt en e-mail med et link til download af koden til det online-versionen af Bådmagasinet.

Bemærk venligst, at den elektroniske udgave af magasinet kræver Flash installeret på din computer. Har du ikke dette installeret, så kan du hente den seneste version hos Adobe her.

50 år på vandet med Iferne
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer