Ericsson 3 bider sig fast foran

19-03-2009 15:20 Hans Henrik19 Mar 2009 14:20 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Anders Dahlsjo kan være med til at styre Ericsson 3 til sejr i Rio - holdet har en reel vinderchance nu. Foto: Gustav Morin/Ericsson 3/Volvo Ocean Race.

Først rundt om Kap Horn var en stor sejr for Ericsson 3, og efter at have været hårdt presset af søsterbåden Ericsson 4 de sidste døgn, har 3'eren nu igen fået overtaget. De har sejlet klogt taktisk og holdt farten oppe, og nu har Magnus Olsson, Aksel Magdahl, Jens Dolmer og de andre fået lidt hjælp af vejret. De har placeret sig direkte mellem de forfølgende både og mållinjen, og de seneste timer har de i tillæg haft fornøjelsen af en lidt mere fordelagtig vindvinkel end de andre - en der tillader dem at sejle mere direkte mod mål.

Afstanden øget igen
Det er stadig Ericsson 4 der stadig ligger på andenplads, men efter at have ædt sig ind til en difference på kun 18 sømil, er afstanden nu øget til knapt 50 sømil. PUMA ligger på tredje, og er den båd der har hentet mest det sidste døgn - desværre for dem er afstanden stadig ret stor. PUMA skal også bruge held (lad os kalde det separation, eller et alternativt vejvalg)for at få kontakt med de førende - det er ikke nok at sejle hurtigt i røven af de andre.

Bekking når Kap Horn i dag
Green Dragon har også passeret Falklandsøerne nu, mens Telefonica Blue og Bouwe Bekking er den eneste båd, der endnu har passagen af Kap Horn til gode. Det sker dog i løbet af dagen i dag.

Ser godt ud for E3
For de førende både venter mere kryds, og senee aftagende vind - routing software antyder at bådene bliveer mere samlet, når de rammer lettere vind. Men nogen større sensationer er næppe i vente. Ericsson 3 har alstå en rigtig god chance for at køre den her etape hele vejen hjem!

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer