fbpx

VOR: Spændingen stiger

Inkluder i Newsletter: Ja

Marginerne er små, og vejrprognoserne tyder på at kan blive endnu mindre, når feltet når en zone med let vind det sidste stykke mod mål i Lissabon. Det har længe været "straigt line racing" på Atlanten, med højt fokus på bådfart. Og det går stærkt i øjeblikket - mere end 20 knob!

Længe ventet sejr?

Abu Dhabi fører stadig, men holdet er ude af billedet i den samlede stilling. Måske kan det arabisk-sponserede hold nu få sin første etapesejr - det vil smage godt for skipper Ian Walker og hans mænd, efter en tur rundt om jorden med mange tilbageslag og tekniske vanskeligheder.

tracker-web

Kursen er sat mod Lissabon - hvor Bådmagasinet i øvrigt vil være til stede, og rapportere "ringside"....

Puma i stødet

Som vi kan se, ligger Puma nærmest, og sammen med Abu Dhabi har de valgt en marginalt nordligere kurs end resten af feltet. Puma er interessant, fordi de i den grad er på vej frem. Stadig har de chancen til at vinde sammenlagt. Men de har opbrugt kvoten for fejl, så det hele skal klappe, på de resterende etaper og banesejladser.

Groupama i stærk position

En anden interessant båd er Groupama. De har længe holdt den samlede andenplads, og p.t. dækker de førende Telefonica hårdt. De ligger med andre ord foran, og er dermed i en position hvor de kan æde sig yderligere ind på førstepladsen. På etapen er Groupama aktuelt placeret som nummer tre, marginalt foran Camper, som er den tredje og sidste af de udfordrere, som kan true Telefonicas sammenlagtsejr.

Korte afstande

Sanya, med Martin Kirketerp om bord, ligger nogenlunde parallelt med Telefonica. De to bagerste både er dog ikke mere end godt 60 mil bag førende Abu Dhabi - det er mindre end tre timers sejlads i den hastighed feltet bevæger sig i nu.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *